Първо балотажа, после Борисов я подава... оставката

ГЕРБ се представи най-добре от партиите, обяви лидерът на партията
Обновена: 7 ное 2016 01:10 | 7 ное 2016 00:34,
425
Първо балотажа, после Борисов я подава... оставката
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще подаде оставка на кабинета, ако ГЕРБ загуби балотажа.

Министър-председателят обясни, че не иска да хвърля страната в несигурност между двата тура.

Освен това според Борисов ГЕРБ е най-добре представилата се партия на изборите, защото като чисто партиен кандидат Цецка Цачева е първа.

За разлика от нея Румен Радев бил кандидат на Инициативен комитет, а не само на БСП.

Премиерът обясни, че разликата между Радев и Цачева е около 1 процент и трябва да се изчакат окончателните резултати, за да се коментира вота на българите.

"Никога не се отмятам", каза Борисов на упреците на репортерите, че не е удържал на думата си да хвърли оставка още в нощта на изборите след първия тур, ако ГЕРБ не е първа сила.

"Не искам да създам какафония между двата тура", каза той и допълни, че освен това още не може да се твърди, че ГЕРБ са загубили изборите.

"Следващият понеделник ще подадем оставка, една седмица ще изтърпим", каза още премиерът.

Борисов беше категоричен и че не е сгрешил с избора си да издигне Цецка Цачева. Той я нарече най-подготвения кандидат за президент.

"ГЕРБ има безспорно най-силният резултат на изборите. Кой има по-силен?", попита премиерът.

Той обясни, че за втори тур партията ще търси подкрепата на всички, особено на тези, които нямат свои представители на балотажа. Със сигурност обаче ГЕРБ нямало да търсят помощ от БСП и ДПС.

"Имаме ясен фронт – БСП, ДПС и за съжаление ДСБ. Виждате 14% от РБ са гласували за Радев. Това не им прави чест, но това си е тяхна работа", каза още Борисов.

Премиерът направи изявлението си в централата на ГЕРБ, а не в НДК. Заедно с него бяха кандидатите Цецка Цачева и Пламен Манушев, както и почти всички министри от кабинета.

Цачева също взе думата и обясни, че е много важно как ще се гласува на втория тур. Тя обясни, че изборът е между България, изолирана от международната общност, както става, когато БСП се добере до властта или България, която разчита на европейската солидарност.

Цачева призова тези, които не помнят какво е тоталитаризъм, да попитат родителите си. Тя обясни и че именно младите хора са естествената среда на ГЕРБ, защото партията е правила всичко така, че те да се развиват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоооу, Василев, ще ни осветлиш ли, какво казва агент Лесли Купър по въпроса?
204
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах репортажите от Лондон и ми се сви сърцето какви прекрасни млади хора са избягали там, вместо да са тук и да работят за България. Климатът в държавата ни е отровен и заслугата е на Краля Слънце и неговата клика. И на всички българи, които все нещо чакат и вярват във фалшиви месии.
203
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде ли са тази сутрин Странджата, Професора, Западноевропееца, Дрийм тиатър и другите платени тролингисти???-------Чакат статия за Путин. Но тази сутрин ще закъснее.
202
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде ли са тази сутрин Странджата, Професора, Западноевропееца, Дрийм тиатър и другите платени тролингисти???
201
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожарникар,чалгар,летец,шофьор !!! Няма ли политици в тази измислена страна ? Явно няма и няма да има.
200
0
 
30
 
! Отговори
преди 7 години
Като се видя колко струва суперкандидатката стрина Цеца, чудя се кого ли ще предложат за еврокомисар?
199
0
 
22
 
! Отговори
Бившантикомунист преди 7 години
Ако алрернативата на една държава е най-крадливият ***....... то по-добре да се закрие!!!!!Както се опитват отдавна седеругите!!!!!!!
198
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименУбит беше микро и малкия бизнес, но така убит, че скоро няма да се появи нищо на негово място.------------------това е самата истина
197
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ ЗАБРАВЯИТЕ,че който и да спечели вие си оставате РАЯ защото сте зависими и нямате суверенитет като Русия.
196
3
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 години
Какво ще стане ако си подеде ОСТАВКАта ли ???????ЧУДО ,за пръв път ще си спази обещанието!!!!!!!НО както каза дори онзи пар..цал Расим ,Ряпата сутрин говори едно,вечер друго!!!!!!Още герберски(***) въпроси има ли??????
195
0
 
29
 
! Отговори
До 284 преди 7 години
Няма да се свърши света без краля слънце. Споко, ще оцелеем, че и по-хубаво ще стане. Лично аз не искам да подава оставка. Трябва още малко да управлява, да вдигне някой и друг данък, я винетка, я данък мъртвец. Да затегне по-здраво коланите ни, пенсии и заплати във фризера, което след 2017 е факт, защото тогава е последното увеличение и е предвидено в следващите 4 години замразяване и т.н.. трябва още да помизеруваме и тогава да му кажем сбогом.
194
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 291В живота, пич, ВИНАГИ има алтернатива! ВИНАГИ!
193
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 289Щом искате оставка змачи имате алтернатива кажете я да е знаем и ние поне
192
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не тъжи Боко, време е за промяна.Всичко си има срок на годност ,твоята ,не на Герб свърши .*** си с мир ,гледай си кучетата,лай заедно с тях и харчи парите които окраде ,че то не е малко и анализирай :Защо се стигна дотук :1.На народа му писна от нарцисовия ти комплекс,2.Писна му от Герберските крадлювци,3.Нямаше ли в цялата Герб по читав човек освен Цеца ? 4.Народа иска да види в правителството сериозни хора които работят ,а не послушковци които имитират работа
191
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 284,какво ще се случи, ще видим. А ти ми обясни какво се случи последните години. Милиарди заем, крива магистрала, по която не можеш да вдигнеш повече от 100 иначе ще се утрепеш, говорене по медиите в стил махленско кафене и един неадекватен плювньо, който пък е без коментар, образована министърка с 35 евро стипендии за ромите щото са роми....айде баста!
190
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да се е съмнявал в лъжливото Бойче?ГЕРБерунгелите да не се плашат, от снощи Костинбродската печатница трака, като за последно, Цецо има пълен картбланш да покаже какво може.
189
0
 
19
 
! Отговори
До 265 преди 7 години
Този който обеща вдигане на пенсии и заплати беше Каракачанов. Радев никога не го е правил, защото това не е в правомощията на празидента. Вижда се колко познавате и сте следили кампанията, но пък всички много компетентни.
188
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В условията на западна демокрация нашият министър-председател не може да управлява. Не може да се сработва с другите институции, ако не са му по вкуса. Човекът иска цялата власт, на всички нива.
187
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 282И като имаш повече акъл я ми обясни какво ще стане като подаде оставка и има нови избори ?
186
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министър-председателят обясни, че не иска да хвърля страната в несигурност между двата тура.--------------Ха ха ха! Пича се бъзика с нас!