Костов за изборите: Най-хубавото е, че не съм Борисов!

Според Командира на изборите у нас е победила Русия
8 ное 2016 11:30,
164
Костов за изборите: Най-хубавото е, че не съм Борисов!
Кадър: "Нова телевизия"

Бившият премиер Иван Костов не се ангажира да коментира дали сегашният, Бойко Борисов, трябва да подаде оставка заради изборния резултат.

"Най-хубавото е, че не съм Бойко Борисов от вчера, нито Иван Костов от онзи ден", каза някогашният министър-председател.

Костов все пак коментира, че предсрочните избори според него не са добър вариант, защото биха предизвикали политическа криза в страната.

"Тя ще се изразява в многобройни вторични рискове, които ще рикушират навсякъде - по всички сектори на инфраструктурата, на икономиката, на здравеопазването, на системите на страната", каза Командира.

Още по темата

Костов, който сега е председател на сдружение "Център за анализи и управление на рискове", анализира пред Нова тв, че пропагандната война на Русия е решила изборите в България.

"Голямата група от силно спечелилите изборите - Радев, Каракачанов, Марешки и Калфин, са много близо до позициите на Москва по основните теми - нелегалните мигранти, членството ни в Европейския съюз и НАТО, санкциите и контрасанкциите", каза той.

Костов анализира, че кандидат-президентите, които мислят като Русия, сумарно са повече от тези, които са по-близо до Брюксел. Според него вторите били Цецка Цачева и донякъде Татяна Дончева.

"Това ни води до следния извод – че пропагандата е успешна. Основната тревога на ключовите сайтове и агенции в Европа е тази – дали България тръгва към Русия", припомни бившият лидер на СДС.

Според Костов изходът от балотажа в неделя ще се реши освен от публичната, но и от реалната подкрепа, която двамата кандидати ще получат от участниците на първия тур.

"Тоест въпросът е кого ще подкрепят Патриотите, кого ще подкрепи Марешки? А те ще дадат тази подкрепа в зависимост от това дали искат предсрочни избори", каза Костов. Той допълни, че от това дали хората гласуват за Радев или Цачева на втория тур ще стане ясно доколко са повлияни от руската пропаганда.

"Ще бъда тесногръд учен, ако сведа всичко до пропагандната агресия. Сигурно има много други фактори, които са повлияли на избирателите, сигурно има негативизъм към управлението, към конкретни решения и конкретни политически действия, коалиционна или некоалиционна политика", коментира Костов резултата от вота на първи тур.

Бившият премиер се съгласи с извода, че цените на горивата са повлияли на изборите. Той направи подробен анализ на пазара им и обясни, че големите печалби от картела в бранша са изнесени от страната.

"Това са много пари, тези огромни свръхдоходи, които са извлечени от горивата, са напуснали страната основно към Русия", каза Костов и поясни: "Виновна е държавата, че не си спазва законите. Който и да дойде тук, той ще злоупотреби. Намерили са бостан без пазач".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да задам един въпрос.. - Кои двама от трима са били членове на Българската комунистическа партия БКП ? Има само един който не е бил никога комунист 1, Бойко Борисов.2, Румен Радев.3, Цецка Цачева.След като получа правилен отговор ще попитам - ЗА КАКВО ГОВОРИМ ТОГАВА .........!!!!!??
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕВРОБОКЛУКА- казват бил по-вкусен.Ми като не ти харесва купувай си от русия бе чоджум! Кисели искандери за салатка, булави чеверме, калибри за дежустив! Друга собствена стока за ясене нямат. От там обаче може да си купиш още турски домати и друг турски зарзават.
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СъгласенДо77 Няма как да си добър държавник и да поведеш натовска и европейска страна,каквато е България, към Русия.Това означава изолация,политическа криза,още бедност,напускащи българи и спрени еврофондове.Борисов се скре е гузно мълчи,вместо да говори с народа,когото обрича на стагнация.Спирането на Плевнелиев за втори манат е първият основен провал на Борисов,вторият-изборът на "леля Цецка",червената апартчица1любителка на руски романси,на маса...
72
6
 
14
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Koстов е основният конструктор на българската олигархия. Той просто я произведе чрез крадливата измамна приватизация която роди милионери за една нощ точно по образ и подобие на варварска Русия! Този човек вместо да обитава лаборатория с решетки в Централният Цофийски Затвор, продължава да работи против България и да създава раздори и непрестанни интриги чрез куклата си Радан! Съд за предателя!
71
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия победи на изборите в БГ,защото Борисов позволи това!Борисов обръща България към Москва?!Има ли в джоба му оставка,е въпросът?
70
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за Радев за да го видя как козирува на червения площад.
69
3
 
6
 
! Отговори
1212121 преди 7 години
побъркан тоя е по зле от радев
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България върви към България реп тилоид такъв.
67
6
 
5
 
! Отговори
ттт преди 7 години
Ванката не е Борисов. Борисов е Ванката ама преди 11 години.
66
21
 
8
 
! Отговори
Съгласен преди 7 години
Няма как да си Бойко Борисов .Той е истински държавник ,и със сигурност желае само доброто на Народа си.Ако се беше кандидатирал на президент сега щяхте да му дишатте прахта както обичайно става!
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основния проблем пред Бойко е че избра Цачева ... такава грозна, колхозна лелка няма как да спечели симпатиите на хората.Малко недооценени ситуацията Бойко с тази кандидатура и сега ще плаща.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за генерал Радев защото напоследък обувките на Владимир Владимирович не са добре лъснати
63
2
 
20
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
България не е тръгнала към Русия, но има много хора разочаровани от олигархията, която под предлог на "проевропейски и пронатовски уклон" краде и съсипва държавата. Това правителство не е направило реформа в нито една сфера, взима непрекъснато заеми, раздава обществени поръчки на мутри и бандити. ББ и ГЕРб сами се саботираха със своята алчност, некадърност и наглост. Всяко нещо си има край, включително и търпението на хората. А ако БСП и ДПС дойдат на власт и правят същите простотии и те летят.
62
2
 
3
 
! Отговори
сиртакис преди 7 години
тъй като чета агитките, не знам след изборите Радев как ще обяснява на зомбитата, че няма никакво намерение да напуска ЕС, нито НАТО, нито да спира споразумението с Канада, където според опорните точки живи хора вече няма, или са мутирали - заради царевицата от САЩ.
61
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доколкото разбирам кремъл източва нашата държава и няма пари за пенсии, а пенсионерите които чакат на тези мизерни пари гласуват за кремълофили, които ще помагат за по-ефективно източване на най-бедната държава в ЕС.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
умното си е умно,а останалото е плява
59
5
 
8
 
! Отговори
ЕВРОБОКЛУКА преди 7 години
казват бил по-вкусен. Това твърдят от ГЕРБ и СОРОСките агитки. ЗАтова искат и нас да отровят с американските ГМО храни. НЕ яжте си сами. А отровите от френските заводи в РУСЕ не било отрова, а хуманитарна помощ от БРЮКСЕЛ
58
6
 
6
 
! Отговори
Неделчо Беронов преди 7 години
До Единдругарят Костов говори едно, но винаги гласува "па совест"
57
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** за рускатаата кочиина и путинофилскаата изметт!
56
7
 
6
 
! Отговори
венсеремос преди 7 години
До анонименоще една верваща госпожа кадън другарка, на която натовецът Радев предизборно "обещал" да напусне НАТО, евродепутатката Йотова да нареди на шефа на ПЕСа да напусне ЕС, другарката Масларова като социална на другарката седесарка Нинова - да вдигне... пенсиите. а Кирчо, който предпочита жените за други работи, ще подкарва партизанските синковци и унуци от Ню Йорк, Лондон и Париж в казармата на границата, да посрещат с халал новите съжители, за които другарите гласуваха в парламента