Костов за изборите: Най-хубавото е, че не съм Борисов!

Според Командира на изборите у нас е победила Русия
8 ное 2016 11:30,
164
Костов за изборите: Най-хубавото е, че не съм Борисов!
Кадър: "Нова телевизия"

Бившият премиер Иван Костов не се ангажира да коментира дали сегашният, Бойко Борисов, трябва да подаде оставка заради изборния резултат.

"Най-хубавото е, че не съм Бойко Борисов от вчера, нито Иван Костов от онзи ден", каза някогашният министър-председател.

Костов все пак коментира, че предсрочните избори според него не са добър вариант, защото биха предизвикали политическа криза в страната.

"Тя ще се изразява в многобройни вторични рискове, които ще рикушират навсякъде - по всички сектори на инфраструктурата, на икономиката, на здравеопазването, на системите на страната", каза Командира.

Още по темата

Костов, който сега е председател на сдружение "Център за анализи и управление на рискове", анализира пред Нова тв, че пропагандната война на Русия е решила изборите в България.

"Голямата група от силно спечелилите изборите - Радев, Каракачанов, Марешки и Калфин, са много близо до позициите на Москва по основните теми - нелегалните мигранти, членството ни в Европейския съюз и НАТО, санкциите и контрасанкциите", каза той.

Костов анализира, че кандидат-президентите, които мислят като Русия, сумарно са повече от тези, които са по-близо до Брюксел. Според него вторите били Цецка Цачева и донякъде Татяна Дончева.

"Това ни води до следния извод – че пропагандата е успешна. Основната тревога на ключовите сайтове и агенции в Европа е тази – дали България тръгва към Русия", припомни бившият лидер на СДС.

Според Костов изходът от балотажа в неделя ще се реши освен от публичната, но и от реалната подкрепа, която двамата кандидати ще получат от участниците на първия тур.

"Тоест въпросът е кого ще подкрепят Патриотите, кого ще подкрепи Марешки? А те ще дадат тази подкрепа в зависимост от това дали искат предсрочни избори", каза Костов. Той допълни, че от това дали хората гласуват за Радев или Цачева на втория тур ще стане ясно доколко са повлияни от руската пропаганда.

"Ще бъда тесногръд учен, ако сведа всичко до пропагандната агресия. Сигурно има много други фактори, които са повлияли на избирателите, сигурно има негативизъм към управлението, към конкретни решения и конкретни политически действия, коалиционна или некоалиционна политика", коментира Костов резултата от вота на първи тур.

Бившият премиер се съгласи с извода, че цените на горивата са повлияли на изборите. Той направи подробен анализ на пазара им и обясни, че големите печалби от картела в бранша са изнесени от страната.

"Това са много пари, тези огромни свръхдоходи, които са извлечени от горивата, са напуснали страната основно към Русия", каза Костов и поясни: "Виновна е държавата, че не си спазва законите. Който и да дойде тук, той ще злоупотреби. Намерили са бостан без пазач".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
20
 
! Отговори
Един преди 7 години
Дори някой да е имал съмнения как да гласува на балотажа, вече не трябва да ги има. Достатъчно е да чуете какво ви съветва Костов и да правите обратното.
54
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има ли лоша дума на тоя свят за да бъдеш наречен какво представляваш ??
53
4
 
15
 
! Отговори
лелинчо преди 7 години
Да! Наистина добре, че не си на мястото на Борисов. След твойте реформи трябва и продължаваме да се реформираме така успешно, че затънахме. Пенсионна, здравна, образователна, приватизация, деноминация,.... и т.нат.
52
6
 
29
 
! Отговори
истината е преди 7 години
аз гласувах за марешки,Но няма да гласувам за Цецка,А сега де!
51
4
 
22
 
! Отговори
Някой си до ХА ХА преди 7 години
Здрасти бе Гербаджийски *** скоро ще ти свършат и на теб паричките.И ще изчезнеш в небетието като Сиднито ,абе верно къде е Сиднито?
50
5
 
27
 
! Отговори
чудничко преди 7 години
този що не е в затвора ?????
49
9
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
какво ми донесе на мен лично членството в нато и ес може ли да ми кажегн костов година по година не общи приказки за евроценностите които аз несподелям аз като безпартиина гласувах за безпартиния ген радев и не ме пришиваитекьм партии дпс и др измишльотини
48
3
 
7
 
! Отговори
Stefan Stojanov преди 7 години
До ХахоИ какво открадна?
47
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още един кандидат -затворник !
46
1
 
8
 
! Отговори
цици цачева преди 7 години
До ХахоИстината!!!
45
8
 
4
 
! Отговори
ХА ХА преди 7 години
Аз поздравих троловете, и като гледам по броя на минусите, които са ми нацъкали, явно повечето драскачи тук са се припознали в поздрава!Благодаря че ми доказахте тезата!Чао, ***! Ха ха...!
44
3
 
21
 
! Отговори
шаши преди 7 години
това човешко творение ще ни надживее. Поне, още 100г. ще тормози хората.
43
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До безпаметните путинофили: По време на управлението на този от снимката бе диктатура подобна на комунистическата. Дори чистачките по предприятията се назначаваха след одобренитео на хората му. От управлението му спечелиха предимно комунистите! Дано някога си получи заслуженото!
42
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен37 Примера ти е доста популистки. Продаваш стария москвич и електроуредите, за скраб, живееш добре, а после, от някъде ти падат отгоре едни пари, за да си купиш опел и нови уреди....Аз пък бих предпочел, да си карам стария москвич, но икономиката ни да е силна, и с доходите от БЪЛГАРСКИТЕ работещи предприятия, да мога да си купя нов новеничък опел, а не печалбата им да се изнася в чужбина, и после да се режат и те на скраб, както предпостави тоя, на снимката.Ликвидаторът на България.
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако и него не го бяха изгонили от пилотското училище в Николаево, сега щеше да бъде пръв русофил.
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя по-добре да се прибере обратно в дупката от която е изпълзял.
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този пък кога го пуснаха от психо диспансера.Бързо да го прибират.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето го и най-законспирираният руски агент в България! По-младите да го запомнят, че ще мине много време преди това да се огласи явно.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА ХАрублите се увеличават в момента
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Костов беше политикът, на който вярвах безусловно.Какво е да изхубиш доверие.Думите му не значат нищо за мен.От пасивното му поведение лъха лицемерие и високомерие.