Мажоритарните печеливши: ГЕРБ, БСП и ДПС! А Слави, Марешки?

Коалиция между ГЕРБ и БСП е абсолютно възможна, смята експерт
15 ное 2016 10:30,
210
Мажоритарните печеливши: ГЕРБ, БСП и ДПС! А Слави, Марешки?
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Политологът Димитър Ганев обясни, че с въвеждането на мажоритарна система неминуемо ще се стигне до парламентарно представителство на три партии - ГЕРБ, БСП и ДПС.

Според него за ДПС това е лоша новина, защото вече ще има еднопартийни мнозинства.

"Въпросът за големите формации е дали Слави Трифонов ще се пусне в надпреварата. Веселин Марешки вече даде своята заявка за това", посочи той Bulgaria ON AIR.

Политическият PR Арман Бабикян се съгласи, че резултатът от евентуален мажоритарен вот ще е точно такъв. Той подчерта, че много важно е кой и как разпределя тези 240 места при мажоритарни избори.

"Самите партии не са наясно в коя политическа идеология са. Електоратът на Марешки не е хомогенен и е трудно да се каже с какви политически разбирания са хората, които гласуваха за него", посочи той.

Димитър Ганев коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който съзря бъдеща коалиция между БСП, ДПС и ДСБ. Според политолога Борисов се опитва да пакетира ДСБ в този политически блок.

"ДСБ не е основният партньор на БСП и ДПС. В последния месец виждаме два политически блока - от едната страна е дясно-патриотичният блок на ГЕРБ и Обединените патриоти, а от другата страна са БСП и ДПС. Вероятно в центъра ще бъде новата партия на Марешки", каза още Димитър Ганев.

Арман Бабикян добави, че в момента е абсолютно възможна коалиция между ГЕРБ и БСП. Все пак той уточни, че след президентските избори това става малко по-трудно.

"Политическата логика показва, че в момента има разместване на пластовете, което е удобно за появата на нова лава на повърхността. Едно е да пишеш сценарий, друго е да участваш в сценария", каза Бабикян попитан дали шоуменът Слави Трифонов ще направи нова политическа партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
3
 
! Отговори
До пешко преди 7 години
Стабилон правителство не е такова правителство, което 4 години е на власт, а такова правителство което не може опозицията да го бутне ако само не се свали, защото има огромон мнозинствоИменно такива Правителстав извършиха големи простотии. Първото правитлество с голямо мнозинство бе на Виденов - то сътвори иинфлацията.Второ бе на Костов . то довърши масовата приватизация.Третото бе на Сакскобурготски - то извърши едни скнадални заменкипосел първото Борисов - NO COMMENT. хората се ПАЛИХА!
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е другарят Симеон!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДАНИЕЛ МИТОВ JEW 1Точно. И ще знаеш кой точно ти си избрал и дали си върши работата и си изпълнява обещанията. Ако не - на следващите избори шут отзад. Сега е отвратително. Партийни листи пълни с г...лизци и гласуване с червен и зелен маркер.
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-образованите просто не гласуваха на референдума, за да не мине прага и да стане задължителен. Реално много повече хора бяха против. И Слави като каже, че 3 млн и 500 били за няма ил кой да му каже да не брои и тези, които бяха против, понеже хората ЗА бяха около 2 млн и 700 хил. Слави винаги брои всички на референдума като хора ЗА.
60
0
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До з н а й к оа добро утро или ден или квото е там при теб. Точно коригирах твоя приятел пешко и ся сядам да вечерям и ще гледам филм. Тук времето е прекрасно пролетно-лятно, ноща ухае на цветя и пролет.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави като каже, че хората така искали: ами че хората ако ги питаш искат ли 20 хил. лв. заплата, ще кажат, че искат. Ама всеки, който разбира от бизнес и икономика знае, че не става. Затова политиката не е шоу, трябва мисъл. Волен Сидеров беше обещавал 1000 лв пенсии, видяхме какво стана. Трябват образовани и мислещи хора. Музикантите на Слави са добри музиканти, ама откъм право са на ниво София ден и нощ или Биг брадър коментатори.
58
1
 
4
 
! Отговори
Представете си преди 7 години
че Борисов бе станал президент????Президентсакат република дава ОГРОМНИ пълномощия, в тоиз слуачй няма министерски съвет, няма парламент -Президента - назначава министрите - ако е като в САЩ.Ако е като в Русия- парламенет има, но Президенат може да си го разпуска когато си поиска.
57
0
 
4
 
! Отговори
Може преди 7 години
само че тогаав ще минем към още по-голяма диктатура на една личност.Засега не сме успявали да случил на ПрезидентПетър Младенов - призова да дойдат танковетеЖелев - боянските ливади. Призна БЮРМ безусловноПетър Стоянов - тръгна срещу кабинета на Костов. преди тоав викаше, че е Седесар и играеше хоро "рипни калинке да тропнеме, да СИ ПУКНАТ ДУШМАНИТЕ". Жена му се замеси в сканадалиПърванов - стана архитект на тройната коалиция.Плевневлиев - прояви се като ястреб в политиката.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Референдум:изразяване на стадно чувство и безотговорност!
55
0
 
7
 
! Отговори
ЦИРК преди 7 години
И великото нардно събрание като се събере - помните ли какво беше предишното?всички се изпокараха, след което то продлъжи да работи и стана ЦИРК.нужен е основен консенсус по възлови теми - здравеопазване, образование, външна политика, правосъдие както бе по времето на Д.попов. Всяка едан държава си има национална доктрина и която и партия да дойде не проеменя същината. Едва тогава ние бихме могли да свикаме ВНС. за съжаление времето е много кратко.
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не може ли да станем президентска република и да се сложи край на тия партийни и парламентарни врътки? Да не говорим колко пари ще се спестят...
53
0
 
3
 
! Отговори
ДАНИЕЛ МИТОВ JEW 1 преди 7 години
100 ДЕПУТАТА И РАЙОНИРАНЕ ПО БРОИ ЖИВУЩИ ЗА ЕДИН ДЕПУТАТ !!ДЕЛИМ 6 800 000 ДЕЛЕНО НА 100 = ТОЛКОВА ДУШИ ЩЕ ИЗБЕРАТ ЕДИН ДЕПУТАТ !ВСИЧКО ДРУГО Е ПАРТИИНИ ЛИСТИ, СТАДЕН ПРИНЦИП И СПУСНАТИ ГОТОВИ ПОСЛУШКОВЦИ, НАГОТОВО ИЗБИРАНИ, КАКТО Е СЕГА !ТОВА МЕТОД Е НАЙ-ЧЕСТЕН И СПРАВЕДЛИВ..ВСЕКИ ИЗЛИЗА С КАНДИДАТА СИ ЗА 100 МЕСТА И ХОРАТА НАЙСТИНА ЩЕ ИЗБЕРАТ НАЙ-ЖЕЛАНИЯ !!
52
4
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Аз за да съм политически коректен съм станал pycoфил защото е лесно и не се изисква никаква мисловна дейност.И да съм в крак с модата (като хипофизното джудже от кремъл) ходя до съседната махала с джипси и тyрско население да им правя кавали за да скрепяваме вечната дружба
51
0
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До до 31 - пешоКои са тия стабилни правителства? Първото с цял мандат е на Костов с абсолютно мнозинство, после царското също и после тройната коалиция. Но тогава играеше имотният балон, парите се хвърчаха е така, щяхме да влизаме в ЕС и НАТО и нещата общо взето вървяха
50
0
 
2
 
! Отговори
независими играчи преди 7 години
ох боже хора. първо и сега може да се кандидатират независим играчи. Друг е въпросът що е то "независим4 и дали ще те изберат.Второ - влизаш в парламента като независим - какво ще направиш - за да имаш достатъчон време за изказвания - трябав парламентарна група от десет човека. Отделно - трябва и идеологията, която да обединява тези хора. видяхме във Великоно народно събрение как интелектуалците се изпокараха. Щем - не щем. Принудени сем да работим с партии.
49
1
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!Пирамиди Фараони!фалити на баМки!Купони за храна.Галопираща инфлация.Хипер инфлация.Магурата. Валутните куpсове.Заплати $7.Барикади по кръстовищата.Еврофондове замразени.Помощи в екюта и презервативи.Рейтинг junk!Западни инвеститори йок!Виденова зима, Мултак на годината, Орешаро, Р. Овч.Новата конституция ще е на тyрски език.Зелени човечета по черноморието.Ще си изпека пуканки и ще ви гледам по новините на сателитния канал в Cиднeй Aв$трaлия. Поздрави
48
0
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 35,Не съм подробно запознат със САЩ, там нещата си бяха ок допреди кризата. Имам предвид, че у нас не се гласува според политически възгледи, защото партиите реално имат такива само на хартия, а на дела са съвсем други. Съответно хората гласуват под строй партийно, а не политически. Примерно какво е ляво, дясно, център у нас средният избирател не знае. С две-три партии тия неща ще се изяснят, ще има приемственост и няма да има еднолични партии - т.е. истинска политика
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно както това, че капитализмът се е провалил, не значи, че трябва да върнем комунизма.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДСТова, че сегашната система не става и е нужна подмяна, не значи, че трябва да скачаме на първата, която ни се предлага, и която очевадно няма да доведе до нищо по-добро.
45
1
 
9
 
! Отговори
до 31 - пешо преди 7 години
в голяма заблуждение си. ЯВно си много млад .не помниш, ме в началото на 90- имаше много стабилни правителства. И какво - само си разиграваха коня. Сегашният парламент бе един от най-добрите, всички се дебнеха един друг и ни ставаах ясни простотиите им. В сравнение със вторият кабинет на Борисов, пъривят вършеше много своеволия, но нямаше ОПОЗИЦИЯ. и откъде да дойде - той смачак другите партии имаше 42 процента. Ето тоав исакте вие - ДИКТАТУРА.