Признание от "Позитано": Борисов можеше да стане президент!

БСП не иска властта на всяка цена, обяви ген. Бриго Аспарухов
16 ное 2016 11:22,
70
Признание от "Позитано": Борисов можеше да стане президент!
Снимка: архив "Булфото"

Ако Бойко Борисов се беше кандидатирал за президент, може би щеше да бъде избран. Това признание направи бившият шеф на разузнаването, а сега член на ръководството на БСП Бриго Аспарухов.

Той припомни, че е познал, когато в началото на септември е прогнозирал, че Йорданка Фандъкова или Цецка Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ за вота.

Още по темата

"Стигнах до тези изводи заради анализ на тогавашната ситуация. Дори призовах Бойко Борисов да се кандидатира тогава, защото ако го беше направил, може би щеше да бъде избран", каза Аспарухов пред Нова тв.

Той нарече хода с номинацията на Цачева грешен: "Борисов беше твърдо убеден, че който и да предложи, ще бъде избран. Ето, че изненадите бяха много и най-голямата е изборът на Румен Радев с голямо мнозинство".

Генералът припомни, че след допитване в партията е излязло името на ген. Радев. Лидерката на БСП го е харесала, други хора пък казали, че е подходящ.

"Бяхме убедени, че едно ново лице за политиката, е по-удачно. И ето, че успяхме", анализира той успехът.

Аспарухов обясни и че е изненадан, че Борисов обвързва президентските избори с изпълнителната власт.

"Как ще се отрази това на страната ми е много трудно да прогнозирам. Говори се за хаос, за блокиране на институциите. БСП е готова за предсрочни избори и не се притесняваме кога ще бъдат", настоя той.

По думите му БСП не се стреми на всяка цена, с всички възможни средства да завземе властта.

"Посланието на хората не е само към ГЕРБ, а към всички политически субекти – че нищо не е вечно и всяка грешка се наказва", каза още Бриго Аспарухов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С всичкит съмнения към Нинова, тя трябва да бъде твърда и да се освободи от лицемерите, кариеристите и мижитурките, от манипулаторите и клиентелистите.Направи добър избор за президент в много добър момент.Може да не е победа за БСП, но е нейна победа, победа над несправедливостта и необоснования компромис, победа , която е една малка крачка към справедливостта.Крачка към по-голямо доверие.Аз съм безкомпромисен.Справедливостта ще победи - без компромиси в тази ситуация.Успех !
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мира Радева каза преди дни при Гала, че е правила проучване и боко имал 7% одобрение.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този бриго е от задкулисието.Той пробута съществото боко .Зет му - хиподилът, на всички избори печели над процент, за да се налапат.Вони, вони, вони...
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е на една фалирала фирма се прави ревизия и одит. Нормално е да се направи и на фирма ''ГЕРБ''.все пак са взели кредити за 20 млд.
24
1
 
7
 
! Отговори
смайли преди 7 години
нямаше да стане, ако ще и да се кунди, 1 милион гласове бяха за другия на балотажа, като подлъгаха Марешарски, че той ще е, за да разводни още гласовете на първата обиколка.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърдото ядро избиратели на БКП пардон БСП отдавна са на един подобре уреден свят.Дори голяма част от техните наследници са се принесли в небитието.Няма твърд електорат на БСП или ГЕРБ.Това са хора следващи своите интереси.Предполагам от централите на двете партийни организации производни на БКП значт това и не си правятилюзии че някой сляпо ще ги следва така както гласуваха на времето ортодоксалните членове на БКП.Каквито и популиски лозунги да сеиздигат баламите също свършиха.Згрешиш в джагъл
22
5
 
11
 
! Отговори
iizzhh преди 7 години
Интересно. Написах кратък коментар по темата за червените лапачи , сайта я публикува и след една минута изчезна. Въпросът е :собствениците подмазват ли се или имат бизнес с Позитано???
21
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв президент ще стане, той вгади всички. Калинка до калинка наслага навсякъде, реално няма един читав около него. Хората живеят все по зле и нямат защита от нито една институция. Крадат им имотите, обират им къщите, убиват ги, бият ги по улиците, бият ги в колите, нямат здравеопазване, нямат защита. Така не става.
20
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
никой от герб нямаше шансове затова никой не искаше да се кандидатира хванахамюрето цачева защото е глупава и ето го резултата тя ако имаше достоинствоотдавна да си е подала оставката на парл избори попълваме квадр за никойи им *** клона иначе пак същото както казва г марков избори до дупка докатоизлязат на сцената млади необременени хора
19
4
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Радева : Гръбнакът на ГЕРБ е пречупен, хората не искат Борисов През февруари направихме пробно проучване за това кои кандидати за президент на ГЕРБ ще се харесат на хората. Предложените от нас политици бяха Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева, Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Данните бяха крайно негативни. Това заяви пред Фрог нюз социологът Мира Радева.Само 6,9 % заявиха, че ще гласуват за Росен Плевнелиев, 79% бяха против него. Едва 7% от хората щяха да гласуват за Бойко Борисов, 69
18
5
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Защо лъже този. През февруари е имало проучване поръчано от ГЕРБ и е било ясно че който и да издигне ГЕРБ ще претърпи пълен разгром.
17
4
 
21
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Този е създателя и ментора му. Как няма да говори така. Този го предложи на Кобурга за гл.секретар на МВР
16
5
 
21
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 7 години
Пълни глупости бръщолеви тоя. Бойко Борисов е толкова втръснал вече на всички че дали и следващите избори ще спечели не се знае.
15
2
 
8
 
! Отговори
гошо преди 7 години
Тоя колко вреда е нанесъл на България... за да си обслужи партизанския кръжец... Още от времето на македонската афера
14
6
 
17
 
! Отговори
Бай ОнУЙ преди 7 години
Ама защо все още се правите на утепани и не казвате истината, че ЦАРЯТ Е ГОЛ!!!! Този вот си беше срещу БАЙ ТУЙ и ако да ТУЙ участваше лично резултата щеше да катастрофален за него, може би над 50 процента разлика!!!!
13
6
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Тиквун отново гледа другите .Спомням си в едно негово изказване месец преди да провъзгласи Цецка за кандидат президент каза:-защо да не издигнем жена за Президент .Ето вижте ги Щатите.Хилъри на 100% ще вземе Белия Дом.Защо да не издигнем Жена за Президент ! ХАХАХАХАХАХХА Тиквуннн.Това гледане в паницата на другия ще ти затрие главата!!! ХАХАХХААХ
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко тънко се базика с упадъка на Бохо.Никъде не пише за съд и връщането на българските пари от предателите!
11
10
 
13
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ние пък искаме на ВСЯКА ЦЕНА - БСП, ДС, ДПС НИКОГА ПОВЕЧЕ на власт!!!
10
11
 
20
 
! Отговори
Хммм преди 7 години
Нали ушким Румен Радев беше от инициативен комитет издигнат...посфактом припознат от БСП и наложена му Йотова...Сега излиза, че вие сте си го намерили и издигнали. Ей...това комуниста няма равно животно!!!
9
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Нинова освободи се от тези.Със съветите си може да те вкарат в неща от които да не можеш да се измъкнеш.Слушал съм го няколко пъти и никога не е казал нищо лошо за Борисов само добро и е член на ИБ.А в същото време Борисов ви прави на нищо по телевизиите и докога така.Да си го вземе Борисов в неговия си отбор и да си кютат там с другата му свита,пък и добре платен ще е сигурно -поне такива са слуховете -кохортата на Борисов е добре платена.