Борисов твърд: Ако загубим президентските избори, приключваме

Гражданският пилот е отговорен, военният разбива машината, коментира той
Обновена: 3 сеп 2016 16:05 | 3 сеп 2016 15:45, Анисия Иванова
470
Борисов твърд: Ако загубим президентските избори, приключваме
Снимка: БТА

Ако ПП ГЕРБ загуби президентските избори, трябва да попитаме хората наново кой искат да ги управлява и това трябва да стане незабавно. Ако загубим изборите, няма да пусна ГЕРБ във властта, ще бъдем опозиция. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на деветия летен университет на младежката структура на ПП ГЕРБ, който се провежда край Варна.

"Винаги съм вярвал в инстинкта на народа. Демокрацията е това – ако народът е преценил, ние трябва да се съобразим с това, което казва народът. Считам, че ако ние загубим тези избори, трябва да попитаме хората наново кой иска да ги управлява и това трябва да стане незабавно. И не напролет, а още вечерта”, заяви Борисов.

Той припомни, че следващата година ще мине изцяло в подготовката на европейското председателство и всеки, който "лековато говори за предсрочни избори, трябва да си направи сметката как управлява".

"Ние носим цялата отговорност всеки ден - няма събота, няма неделя, няма празници. Да бъдат така добри да мислят за последствията. Ако искат да си пеят по улицата, да си пеят, ако искат да свирят, да свирят, ако искат да си летят със самолети, да си летят. За нас е ясно – пътища, магистрали, пречиствателни станции. Събираме повече пари в бюджета, финансова стабилност, ръст на икономиката, най-ниска безработица, рекордни добиви в земеделието. Това е нашата работа, която знаят, че ще продължи", изброи премиерът.

"Ако сме загубили, приключваме. На другия ден да заповядат. Това е и морално и правилно. Както и ако сме победили, те да искат предсрочни избори. Защото толкова са й им силите", изтъкна Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

По думите му всеки може да извади като кандидат за президент "един генерал, адмирал, пилот от гражданската авиация".

„За мен много по-отговорно е да вземеш пилот от гражданската авиация. Той поне е доказал, че се грижи за пътниците, да ги достави живи и здрави. Военният пилот кара един самолет. И ако види, че не може да го кара, катапултира. Имаме такива случаи и в предишния мандат. Машината се разбива, държавата плаща", отбеляза премиерът.

Той обясни, че не коментира личните качества на кандидатите за президенти, но бе категоричен, че изборите са състезания между партиите, заради което получават и субсидия от държавата. Според председателя на ГЕРБ опозицията няма как да работи в интерес на гражданите, защото не могат да се подкрепят дори помежду си.

"БСП се събират публично - еуфория, издигат кандидат за президент. После отиват при АБВ - еуфория, имат общ кандидат за президент. А на третия ден: нито АБВ, нито БСП имат кандидат, а някакъв Инициативен комитет ще го издига“, каза Бойко Борисов и допълни, че това е много обидно за техните избиратели.

Той призова младежите от ГЕРБ да убеждават хората, показвайки направеното от ГЕРБ.

"Президентските избори са състезание, въпросът е да се водят в рамките на правилата. Всеки трябва да заяви своята политика, а те излизат и казват: „Борисов не е прав.“ Нека да кажат как да стане, може да са прави и да го направим по техния начин“, обясни Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
0
 
! Отговори
луцифер преди 7 години
давай си герба на концесия
302
1
 
1
 
! Отговори
Иванко преди 7 години
Еми какво да кажа тез гербери се скъсаха властта изядоха... Румен Радев е един наистина свестен човек... Генерал... той и Бойко е ама един смешен генерал - по утеха... Та както и да е, тези гербери не се ли наядоха с власт? А и ако спечелят, ще вкарат някоя мишка като предишния... тоест надяваме се, щото така ще стане и накрая Роско дето се отказа пак ще си стане той президент... или някоя мишка като него а не свестен, силен поне да прилича на нещо... Давам ДА ЖИВЕЙ на ген. Румен Радев...
301
0
 
0
 
! Отговори
ТОШО преди 7 години
До нео: ЧЕ ,ТО НАЛИ ТАЯ ДАЛАВЕРА ПРИКЛЮЧИ И ЕДИН НИЩО НЕ ПОДОЗИРАЩ СЛУЖИТЕЛ /МАТРОСОВ/ БЕШЕ "ОСЪДЕН" МНОГО ЛОШО ЗА КОСТЕНЕЦ.СЕГА ЩЕ ПРЕМЕСТЯТ ПЕЧАТНИЦАТА НА ДРУГО МЯСТО И ПАК ЩЕ "МАЧКАТ" БСП НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ. ГОЛЕМИ ДАЛАВЕРАДЖИИ СА ТОВА ГЕРБ И СДС - ЧЕ И ***.
300
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
аз по избори не ходя ама сега мисля да подкрепя ген радев заради изказването муче ако го поканят в москва ще отиде визираше парада миналата година 70 год отпобедата и всички които не отидоха ще паднат от власт камерьн падна испанецьт8 месеца не може да сьстави правителство меркел пада оланд пада обама падагоспод си знае работата само гледаите
299
1
 
9
 
! Отговори
www преди 7 години
Това е един много сериозен мотив да се гласува срещу кандидата на ГЕРБ и на първи, и на втори тур!
298
0
 
1
 
! Отговори
Expo преди 7 години
7900 brakuvani bg bronejiletki s iztekal srok na godnost na bg policai otivat v bg muzeite i bg galeriite...sigur i chorapite, obuvkite, potnicite, rizkite s kasi i dalgi rakav, kasi i dalgi pantalonki, shapkite, kurtkite, paltata, slipovete, shortite, teniskite, gastite, koburite, kolanchetata, rakavichkite...vsichko otiva v muzeite...a na policaite novi epoleti, zvezdi, drehi i dospehi..:-):-):-):-) old orajiata, nojkite, telefonite, radarite, tabletite, camerite, navigatorite sasto v muzea...
297
0
 
10
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
"роденият да пълзи,не умее да лети"-Руска поговорка!Така е др ББ.
296
1
 
4
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
*** маркучаджия акъл ще дава?!
295
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога досега не съм гласувал за БСП, този път ще го направя като вот на недоверие към Борисов. Нали каза, че ако загуби президентските избори ще подаде оставка!? Ще гласувам за омразните ми комунисти само за да може СИК-аджията да се разкара!
294
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече ви приключихме.Свиквайте.
293
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това за пилота верно ли? И то от пожарникар?
292
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен истинска демокрация е народа да каже не кой да управлява.а как и тогава кой
291
1
 
1
 
! Отговори
Eiee hronometara преди 7 години
Goliam chovek, goliam strah...goliam tvard...za malko sekundi...:-)
290
1
 
13
 
! Отговори
нео преди 7 години
Е как да не го каже като Костинброд 2 работи с пълен капацитет,едно птиченце пее че едно китно малко морско градче имало прекрасна печатница с прекрасни поръчки,да не си помислите нещо,нееее "рекламни матеряли" само :)
289
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми они гаре сите са си ЕДНО тогива оти са дърляте !!
288
2
 
26
 
! Отговори
хм.. преди 7 години
Между генерал Пожарникар и генерал Летец, избирам втория, защото на първия му знаем ходовете.Въжно е да се защитават интересите на българина и българщината. До сега само чужди интереси се защитаваха и народа стигна до просешка тояга. Да дадем възможност на ген. Радев.
287
1
 
29
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Най-крадливата партия - ГЕРБ.
286
3
 
38
 
! Отговори
призив преди 7 години
Да помогнем на Бойко да си отиде.ЗА ген. Радев !
285
1
 
35
 
! Отговори
гоце с 3 пера преди 7 години
Младият пенсионер Боко е време да ходи си рита футболната топка и играе белот с олигарсите и гоцетата от дс/кгб .Трябва да се дава път на младите, умните и свестните хора с ЧИСТО минало , а и властта нали не беше самоцел за Боко, досущ като при Сергейчо Хохегеров !?
284
2
 
26
 
! Отговори
гоце с 3 пера преди 7 години
Ех, Боко, ако на всеки български пенсионер с пенсия от 160 лв 'щедрата' ти ръка беше дала по 300000 лв, независимо от това дали ще му казваш Коледна добавка, 13 - та пенсия или просто печалба от лотарийна игра, отдавна щяхме да сме станали Швейцария на Балканите . Но българските пенсионери с пенсии от по 160 лв не пишат доноси, за разлика от други и затова за тях няма по 300000 лв ...Младият пенсионер Боко е време да ходи си рита футболната топка и играе белот с олигарсите и гоцетата от дс/кгб .Трябва да се дава път на младите, умните и свестните хора с ЧИСТО минало , а и властта нали не б