Партиите носят отговорност за честността на изборите!

Плевнелиев зове да се преодолее конфронтацията
Обновена: 18 сеп 2014 16:32 | 18 сеп 2014 15:38, Анисия Иванова
50
Партиите носят отговорност за честността на изборите!
Росен Плевнелиев. Архив: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че политическите партии имат отговорност за прозрачността на изборния процес.

"Служебното правителство работи за провеждането на свободни и честни избори, но не по-малка отговорност за прозрачността на изборния процес носят политическите партии, които се борят за доверието на българските граждани", каза той на среща с представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа днес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. ПАСЕ ще бъде сред наблюдателите на предсрочните парламентарни избори у нас на 5 октомври.

Със своето поведение в предизборната кампания политическите сили оказват силно влияние върху обществените настроения, допълни той.

Президентът смята, че е нужно да се преодолее крайното противопоставяне и междуличностната конфронтация между партийните лидери през последните две години. Това може да стане чрез съгласие по важните за обществото реформи в енергетиката, здравеопазването и пенсионната реформа и само така можем да очакваме стабилност и висок икономически растеж, каза той.

Държавният глава запозна представителите на ПАСЕ с предприетите мерки за гарантиране на честността на изборния процес. Държавният глава отчете постигнати конкретни резултати и че са задържани лица, уличени в опити за купуване на гласове, се посочва още в съобщението.

Правото на участие на българските граждани в изборния процес, независимо от това дали живеят в страната или в чужбина, е гарантирано от Конституцията и ще бъде уважено, допълни още президентът. За първи път след демократичните промени ще бъдат открити толкова много избирателни секции в чужбина – 428, в 59 страни, в отговор на заявеното желание за участие в изборите от сънародниците ни зад граница.

На срещата представителите на ПАСЕ са отправили въпроси, свързани със състоянието на банковата система в България, възможностите на етническите малцинства да участват в изборния процес, перспективите за подобряване на Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди Гоце, сега този човек да го наречем, България няма късмет...
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама този как прилича на Мики Маус, просто не е истина!
30
0
 
3
 
! Отговори
KUK преди 9 години
NEDOSTOEN DA SE NARECE BALGARIN,V KOETO DALBOKO SE SAMNIAVAM.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти Плевнелиев, си виновен за вкарването на България във война с Русия, *** и много скоро ще бъдеш съден за това , за награждаването на секретаря на терористичната фашистка организация Нато Размусен с най-високия държавен орден, за създаването на натовски център в България и за много други престъпления срещу България и народа. В ада ще гориш безроднико.
28
0
 
4
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Аз мисля че са му направили Сюнет и Отзад...и то доста голям само незнам защо го търпим още....
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пръдльо е!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чист пръдльо!
25
1
 
5
 
! Отговори
ПОП преди 9 години
ПАК ЛИ ЗАБРАНИХА НА *** ОТ БАНКЯ ДА ИЗКАЗВА ГЛУПОВАТИТЕ СИ МНЕНИЯ
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами защо не са задържани лица в опит да продадат гласовете си бе *** - купуването и продаването било престъпление - на баба ти хурката - купуват партиите а партия наказателна отговорност няма как да носи - продават (според изследванията) 1/3 от българите - и хорицата най културно си заявяват че продават - демек около 2 млн граждани могат да бъдат уличени в опит за извършване на престъпление пастирко ирландска....
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Би трябвало вече да ви се е изяснило защо след победата е имало народен съд за враговете на народа.... важното е като се вземе властта да не им се даде възможност да избягат при парите си....
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИЗБОРИ НА КОЧ БАЙРЯМ,ГАРАНТИРАНО ОТ РАСИМ,АЗ ПРЕДЛАГАМ ,ПРЕЗИДЕНТ И ПАРЛАМЕНТ ДА СЕ МЕСТЯТ В ТУРЦИЯ ПРИ ЕЛЕКТОРАТА СИ
21
2
 
12
 
! Отговори
Колев преди 9 години
Плевня, правомощията ти са да гледаш като излъгана ученичка и да премигваш глупаво, за друго не ставаш! С твоя избор за президент Бойко показа колко много мрази България и българите!
20
2
 
11
 
! Отговори
джо преди 9 години
ГРОБ затова слагат човек изобличен във фалшификация за премиер и сменят областни управители, за да са честни изборите, смешки!
19
1
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Води ни Партио,води ни,към светли бъднини...Растеж и пр. ала-бала.Да,когато последният червен плевел бъде изритан от управлението.Дотогава ще рапортуват бвишите ни комсомолци пред ЕС,САЩ,и ще се гъзят усмихнати.
18
2
 
12
 
! Отговори
крум преди 9 години
Ама че тъпо ***, а отговорността на слъжебния кабинет къде е? Нали това им е работата, а не да уволняват наред!
17
2
 
13
 
! Отговори
Sven преди 9 години
Видяхме как избраха Плевнелиев. Срамното е, че не скочихме всички и да го изгоним с шамари още в деня след изборите. Манипулирани избори, фалшив президент!
16
1
 
9
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
Жужето Роско може да си говори каквото иска , но ако Боко фалшифицира изборите ще си трае. Фнимавай, Роско, да няма карате в бъбреците!
15
2
 
10
 
! Отговори
Фотев преди 9 години
Самият Плевел е избран с измама, за какви свободни и честни избори говори! Наглец!
14
2
 
9
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
Плевника е главният разединител на нацията, точно сега трябва в миша дупка да се крие, а не да агитира за ГРоБ. Бегом, мишок!
13
2
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Господине , Вие сте Президент и по Конституция излъчихте Служебен Кабинет, който отговаря за организиране на честни избори!!!Какво взе да шикалкавиш, като ирландска пастирка, със запретнати поли, по гръб на тревата !Я го виж ти Партията на мутрата никога не е отговаряла за своите зулуми - НИКОГА !Отговаряш и още как!

Спонсорирани публикации