Партиите носят отговорност за честността на изборите!

Плевнелиев зове да се преодолее конфронтацията
Обновена: 18 сеп 2014 16:32 | 18 сеп 2014 15:38, Анисия Иванова
50
Партиите носят отговорност за честността на изборите!
Росен Плевнелиев. Архив: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че политическите партии имат отговорност за прозрачността на изборния процес.

"Служебното правителство работи за провеждането на свободни и честни избори, но не по-малка отговорност за прозрачността на изборния процес носят политическите партии, които се борят за доверието на българските граждани", каза той на среща с представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа днес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. ПАСЕ ще бъде сред наблюдателите на предсрочните парламентарни избори у нас на 5 октомври.

Със своето поведение в предизборната кампания политическите сили оказват силно влияние върху обществените настроения, допълни той.

Президентът смята, че е нужно да се преодолее крайното противопоставяне и междуличностната конфронтация между партийните лидери през последните две години. Това може да стане чрез съгласие по важните за обществото реформи в енергетиката, здравеопазването и пенсионната реформа и само така можем да очакваме стабилност и висок икономически растеж, каза той.

Държавният глава запозна представителите на ПАСЕ с предприетите мерки за гарантиране на честността на изборния процес. Държавният глава отчете постигнати конкретни резултати и че са задържани лица, уличени в опити за купуване на гласове, се посочва още в съобщението.

Правото на участие на българските граждани в изборния процес, независимо от това дали живеят в страната или в чужбина, е гарантирано от Конституцията и ще бъде уважено, допълни още президентът. За първи път след демократичните промени ще бъдат открити толкова много избирателни секции в чужбина – 428, в 59 страни, в отговор на заявеното желание за участие в изборите от сънародниците ни зад граница.

На срещата представителите на ПАСЕ са отправили въпроси, свързани със състоянието на банковата система в България, възможностите на етническите малцинства да участват в изборния процес, перспективите за подобряване на Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
chach преди 9 години
ne partiite,a vremennoto pravitelstvo be gospodin prezident inache za kakav chep go naznachixte.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
partiite sa sazdadeni ot prestapnici,za kvo govorim bre stryktori ot bandugi koito tr.da badat raztreliani vednaga .
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Служебното правителство работи за провеждането на свободни и честни избори"Хахахха добре Роска, все едно е да ни убеждаваш, че луната изгрява денем, а слънцето нощем. Горе-долу ефектът е същия.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Партиите носят отговорност за честността на изборите!"И каква отговорност носят, наказателна или... морална?
8
0
 
7
 
! Отговори
Аз съм преди 9 години
Расим
7
1
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
Росен Плевнелиев-комсомолски секретар на Благоевградски окръг-платен,по време на следването си в ВМИ Ленин е бил в партийното бюро на ВУЗ-а и определял ,кой да ходи на специализация в чужбина.
6
0
 
11
 
! Отговори
време разделно преди 9 години
Защо бе ,Росене...защо бе,Плевнелиев...защо вземаш страната само на един политически субект след ,като сите българЕ на тебе се надаТ бе,господин обединетелю на нацията?!..всички сте зависими едни от други в мръсните ви гешефти ,офшорно замазани престъпления и най-вече сте зависими от омразата ви към българският народ...НАРОДА срещу политиците!!!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя пак се изцепи!
4
1
 
14
 
! Отговори
плEVNелиев изЧЕЗни преди 9 години
Честни избори без костинбродски бюлетини няма!Роки маунтийнс в България и не ми била Полша, най-ми била...ЧЕХОСЛОВАКИЯ! ПреЦедент ли бе да го опишеш...
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Плевнелиев зове да се преодолее конфронтацията"Ами и ние българите - обикновенния народ призоваваме Плевньо като върховен главнокомандващ да спре да се дупи на Европата, ама той не ни слуша.Така и политиците няма да изслушат роден Плевньо, а пък после и ние народа няма да изслушаме политиците и ще ги изринем със сопите.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не носят партиите! Носят само на пари и корупция а щях да забравя и на обръчи!
1
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Кой смени шефа на митниците,кой сменя обл управители,кой сменя "неподходящите" хора май ти бе президентче чрез подлогата ти Близашки.И после честни избори,айде поспри се малко,харчи си новото милионче и много ,много не се обаждай,защото като си отвориш устата само глупости нарояваш.Агитират ни разни медии да събираме пари за нуждаещите се,ами бръкни се и ти малко,милионер си бил пък може и малиардер да си станал,защо като няма пари в бюджета за тебе има и после България била фалирала.