От ГЕРБ зависи дали ще има правителство, призна Кунава

Според нея трябва да има кабинет и с пълен мандат
34
От ГЕРБ зависи дали ще има правителство, призна Кунава
Снимка: Impact Press Group

Дали ще се състави правителство, готово на реформи и как ще продължат преговорите, зависи от мандатоносителя. Това заяви в предаването по bTV лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева по повод перспективите за съставяне на коалиционен кабинет.

Още по темата
Тя подчерта, че те зависят от това как ще се развият разговорите вътре в самата партия ГЕРБ, от това дали техните членове и ръководство  ще приемат приоритета на РБ за незабавна и категорична съдебна реформа. 

Кунева заяви, че правосъдието и икономиката ще бъдат във фокуса на вниманието на Реформаторския блок.

Правителство трябва да има и да издържи пълен мандат, за да излъчи България стабилност. Без стабилност няма да има нито български, нито чужди инвеститори, коментира още Кунева.

На въпрос каква съдебна реформа иска Блокът, лидерът на Движение България на гражданите посочи: „Искам такава съдебна реформа, която да направи така, че всеки бизнес да се чувства нормално в България, правосъдие и икономика да вървят заедно, защото няма друг начин да се създадат работни места и сигурност. Искам реформа, която да направи така, че механизмът за наблюдение на страната да падне, реформа, която да направи така, че „Шенген“ да се случи не само технически“. Тя предупреди, че до края на годината най-вероятно Румъния ще влезе в Шенген по морски и речни граници, което на практика означава, че пристанище Констанца ще поеме товарите, влизащи сега във Варна и Бургас, а това не е никак добре за страната.

За Реформаторския блок тя потвърди, че коалицията е стабилна и вече е сформирала единната си парламентарна група, чието първо заседание беше в петък. Тогава беше изготвен и официален документ, който ще бъде представен на ГЕРБ – информация за коалиционното споразумение на блока, разясняващ начина на представителство в коалицията.

„Прилича на договора за ЕС, в който една държава се представлява от няколко подписа - нищо необичайно няма в това и трябва и у нас да се свиква, че не само от монолитни партии може да се прави политика“, добави Кунева.

Попитана за евентуално коалиционно споразумение за правителство Кунева каза, че то изисква много конкретни ангажименти.

Аз ще настоявам да има раздел Правосъдие и икономика, който да включва и назначения, обществени поръчки, инфраструктурни проекти, които се изграждат с европейски средства, усвояване на еврофондовете, посочи тя.

Кунева съобщи, че е приключила онлайн частта на вътрешния референдум на ДБГ за коалиционно управление и идната седмица продължава физическото гласуване на членовете на партията, като тя ще запознае лидерите на РБ с резултата до момента. По думите й от тях става ясно, че членовете на ДБГ искат стабилност и предсказуемост на управлението.

Тя съобщи още, че във вторник представителите на ДБГ Димитър Танев, Бисер Манолов и Найден Зеленогорски ще участват в среща с финансовия министър, за да се запознаят с предложението на служебния кабинет за актуализация на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
менса преди 9 години
Тая не ви ли мяза на Нана Мусхури ?https://youtube/watch?v=eOvibLXJxQ8
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чак ми се гади като прочета как заслепени от някаква необяснима обич хора наричат Борисов с малкото му име Бойко. Ами това е един човек, който в миналото си е бил, заплашвал ,крал и какво ли още не.Един престъпник и всички му признават някаква величавост.Видяхте му калпавото управление 4 години. Сега ни чака същото, но както се казва каквото сам си направиш и другите не могат да ти направят. А Кунева не ми се коментира, но си пасват с ББ, те са си дружки от тройната колиция на Станишев и НДСВ
19
1
 
5
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 26. А вие кои сте и колко сте? Поздрави от 1 070 000 българи.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNE ISKAME GERB-NE RAZBRA LI MA.
17
4
 
5
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
До Доктор Сър ПичукАбе САЩ са основните спонсори на ислямизма нищо чудно ,че ги боготворите!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кОЙ Е тоя Бисер Манолов,дане е онзи престъпник?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 19Как ще ги мачка бе пич, тя с ГЕРБ ще управлява.
14
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мигленче мачкай герберугите
13
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 9 години
Куна ва, от село Горно (Реформирано) Нанадолнище. Куна.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ ще направи правителство, Кунева е сигурна в това!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КунАвА е направила голямо откритие - дали ще има правителство, зависело от тези, които спечелиха изборите.Браво! Много си умна, Мегленче. Откри топлата вода!
10
3
 
8
 
! Отговори
голяма драма преди 9 години
Като не стават за работа герб да хвърлят мандата. Следващата по ред ПГ ще съставя кабинет. Какво толкова. Вече е натрупан опит. Беров, Орешарски.
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейският съюз е квинтесенция на фашизма и антипод на демокрацията.
8
2
 
9
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Боко , Гоце и Доган си бяха в коалиция през 2009 - 2013 г. , ще бъдат в коалиция и сега, независимо от това дали ще му викат правителство на малцинството или широка коалиция .Боко, Гоце, Доган , Слави Бинев, Трактора, Ал. Каракачанов, Павел от дс , сестра Галева , Аецка Цачева, Румен Петков, мамин Делянчо, Камен Пенков и сие са все кадри на кукловодите на дс от кръга 'монтерей' Л. Гоцев, В. Вълков, Бр. Аспарухов и Митьо Гестапото ... Доказателство за това са нежеланието им за реформиране на съдебната система и 'онези' закони за банките , които Боко и Доган си гласуваха в пленарна зала .Ако
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-жо Кунева,вие сте структурирана като комсомолски лидер.Това,че в ръководството на ЕС е пълно с хора като вас е страшно.Вие не признавате правото на индивидите на самоопределение,хора като вас следват директивата независимо от липсата на логика и настроението на "тълпата".Хората НЕ ВИ ОБИЧАТ.Всъщност вие не вярвате в демокрацията.Вие вярвате в превъзходството на елита и правото му да определя съдбата на 80%-ния *** от човечеството.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом ви харесва уродливото сбирище РБ с Касим Дал, Корман Исмаилов, Кунева, Костов, Радан Кънев, СДС и още ***, честито ви турско правителство!
5
1
 
14
 
! Отговори
избори преди 9 години
От юли 2013г до скоро ревяха че не е страшно да се ходи на избори , това е най демократичното занимание за излизане от СЪЗДАДЕНАТА от тях криза!!!Сега нова песен много страшно ще е ако се отиде на избори???? Каква стана тя най-демократичното/изборите/станаха недемократично занятие???СТРАХ,СТРАХ голям за да не изтървем КОКАЛА!!!!! ЛИЦЕМЕРИ!!
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко не изкара пълен мандат когато бе най-силен.Повторното му управление не може да бъде друго освен фарс.А кукувицата Пръмова иска да е активна участничка в този фарс и мечтае той на продължи 4 г.Народът я изтрае 4 месеца с фарса, я - не!
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мегленче останаха ти 2-3 реактора да затвориш в България и отивай към Турция да започваш и техните.Коалиционните ти парньори ще ти помагат в това велико дело.А и щях да забравя-и повече не се връщайте тук.
2
2
 
14
 
! Отговори
един брой НЕгласувал преди 9 години
Тази е от реформаТурския блок...уж България на граждани...шменти капели!

Спонсорирани публикации