БСП няма да се пришие към безпринципно управление!

Вигенин: Не можем да отстъпим от ключови въпроси на нашата програма
Обновена: 21 окт 2014 10:42 | 21 окт 2014 10:42, Анисия Иванова
24
БСП няма да се пришие към безпринципно управление!
Архив: Булфото

Има известен натиск върху БСП да се включи в някаква коалиция в името на стабилността на държавата, а тя зависи колкото от управлението, толкова и от опозицията. Това каза пред Нова телевизия Кристиан Вигенин от БСП.

Вчера ГЕРБ отправи покана за втори преговори за съставяне на правителство с БСП, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Вигенин обаче е категоричен, че БСП ще е сериозна опозиция, която е готова на диалог и компромиси по важни за страната въпроси. „Не виждаме причина да се пришием към едно безпринципно управление“, отсече той.

Готови сме да подкрепяме важни решения на бъдещото правителство, но не можем да отстъпим от ключови въпроси на нашата програма и виждания, категоричен е Вигенин. Той обясни, че днес от БСП ще обсъдят дали да се отзоват на поканата за втори преговори с ГЕРБ. "Но смятам, да, ще се отзовем", допълни социалистът.

Запитан дали е възможно БСП да даде подкрепа в пленарна зала за старта на едно правителство, което да бъде с Реформаторския блок, Вигенин отвърна, че към момента трудно би могъл да отговори, защото още не се знае с каква програма ще се яви новото правителство.

Още по темата
„Има очаквания то да има ясна програма, ясно коалиционно споразумение между партиите, които участват в него. Правителство с програма, която очевидно ще се разминава с нашите виждания, излиза отвъд възможностите ни на нормална опозиция", добави Кристиан Вигенин.

Относно участието на АБВ в евентуална конфигурация ГЕРБ-Реформаторски блок Емил Димитров-син от АБВ заяви, че условностите са много. „По принцип АБВ е за една широка коалиция с ясен политически ангажимент и ясен обществен договор. Но дясно правителство, инициирало някакви законови промени, които не са близки до нашите виждания, не бихме подкрепили”, категоричен бе той.

Според него разликите все още са много и поради четирите основни точки, по които няма никакво разбиране с ГЕРБ, АБВ засега не може да си позволи да продължи нататък, ако няма следващи разговори. "Самото участие на Първанов в договорния екип е гаранция за това, че ние гледаме много сериозно на една бъдеща коалиция и не бихме си позволили в никакъв случай да правим движения, несъвпадащи с нашите идеи”, добави Емил Димитров-син.

От своя страна Вигенин се учуди как от 18 точки АБВ е успяла да постигне с ГЕРБ съгласие по 14 от тях. „Това ни учудва нас, защото поне половината от тези 14 точки крайно противоречат на всякакви леви виждания“, убеден е представителят на столетницата.

Трайчо Трайков от Реформаторсикя блок, който беше един от участниците в първия етап на преговорите с ГЕРБ, смята, че правителство на малцинството – било то само от ГЕРБ или с още един партньор, но пак в малцинство, винаги ще бъде заложник в този парламент.

"Едно съвместно управление трябва да е въз основа на много конкретно разписано коалиционно споразумение и програма за управление“, категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: БСПАБВГЕРБпреговориРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
SANEPISTANCIYA преди 9 години
Ционистите се активираха като бълхи понапръскани с подходящ препарат с/у заразни вредители.Не гледайте ционистични еврейски медии(TV7,NEWS7-производните на изотопа SNN),нито им вярвайте,както и на пръдливите попове и другите,които имат отличителни белези(кръстчета,картинки,дрънкули и бабини деветини,престилки,брожки и инициали) на "Звяра" и шапки.Те сами ще се разпаднат с "полупериода" на зловонното сатанинко излъчване.И когато Симо Саксобурготски(от разбойническия род Кахари) каже нещо-НЕ МУ ВЕРВАЙТЕ ! Нито на "Меките пръсти".
18
0
 
0
 
! Отговори
e преди 9 години
Ако допуснеш във властта,или гласуваш доверие(повярваш в)-***,дърта ***,миризлив поп(обопщителен образ на всичките религиозни ***),мазен или мишковиден ционист(еврейски)-значи вече си изпатил и в бъдеще !
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По безпринципно управление от това на БСП със ДПС нямаше, няма и да има. Станишев докара партията до просешка тояга. Уреди се на европейската хранилка и Ви остави вие господа-другари да духате супата.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие само с ДПС управлявате, не се и учудвам. Все пак трябва да има промяна - БСП да се замести от ГЕРБ, ДПС да се замести от РБ, а Атака да се замести от Патриотичен фронт.
15
2
 
4
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До анонимен пост 16.Записал си следното:КАКВО Е ТОВА бспОтговора ми е: български социален позор.
14
1
 
3
 
! Отговори
zed преди 9 години
Г-н Вагинен, вземете се в ръце и започнете да вършите някаква работа в интерс на народа, а не в интерес на собствения Ви джоб!
13
2
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Вигенин по добре да си мълчи ,защото самият той е като кръпка в този парламент .За нищо не става,ни акъл ни позиция ,нищо ,ама нищо.....пълен провал
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПешкоV BCP NIAMA MIASTO ZA GEIPARADI
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП не се пришиват към безпринципни коалиции, те си ги съшиват сами...
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахахах, тази гейка нещо пак се е объркала.. Че точно БСП се пришива към само безппринципни сговори... Принципа и е - колкото повече милиони дават, толкова сме по пришити....
9
2
 
12
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Браво на другаря Вигенин те не учасват в безпринципни коалиции . Само в много, ама много принципни като последната БСП-ДПС-Атака . Е в следствие на това изкараха 1 година и няколко месеца , като по това време изтеглиха над 5 милиарда лв. заеми и много , ама много принципно ги похарчиха. На пенсионерите дадоха повишение от 4.50 на месец , което прави по 15 стотинки на ден. След това още по принципно останалите милиарди потънаха в техните джобове. Хвала на такЪва принципна коалиция.
8
1
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Вигенин, престани да говориш общи приказки, ами кажи конкретно каква тая ваша програма и какви са тия леви виждания. Година и нещо във властта не бяха достатъчни да стане ясна ни програма, ни виждания, затова нека някой кутевец най-накрая обясни с думи прости, щото колкото и да са прости болшинството кутевци, и те не са толко прости, че да не разберат, че ги правите на ***
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харесва ми чувството за хумор в заглавието.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристиянчо ле ,либе ле ,как не те е срам да споменаваш думата принцип,ако не знае тя значи начало ,Вашето начало е в кражбата ,в лъжата ,в рекета и в САМОЗАБРАВАТА- колко сте велики ,а никой политик не е по голям от тия дето са го избрали
5
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 9 години
Грешка!!! БСП е символ на БЕЗПРИНЦИПНОи мафиотско управление!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин Вигенин, да си наляга парцалите, че и в Москва ,вече няма място за него.........
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да защото вашата програма е само как да гепите
2
5
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
Ако всички са управляващи, кой ще играе ролята на опозиция, а?! Много скоро Атака ще бъде тая политическа партия, която ще обере плода на опозиционното гласуване!
1
2
 
10
 
! Отговори
Otivai si преди 9 години
Vadjainin otivai si kam moskva predateliu, tuka si imame predostata4no kato tebe...

Спонсорирани публикации