Маркет линкс: Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание

ГЕРБ-СДС ще са първа политическа сила, ИТН - извън парламента
10 авг 2022 20:15, Анисия Иванова
357
Маркет линкс: Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание

Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание. Това показват данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според изследването ГЕРБ-СДС са първа политическа сила. Те събират 22,4% от заявилите, че ще гласуват.

"Продължаваме промяната" са на втора позиция с 19,1% подкрепа. Следват ги ДПС с 11,5%. БСП събира 10,9 на сто подкрепа. "Възраждане" е на пето място - с 8,4 процента. С десета по-малко е резултатът на "Демократична България" - 8,3 на сто. Това са нагласите сред гласуващите.

Според допитването под прага за влизане в 48-ото Народно събрание, но близо до границата е "Български възход" - с 3,9%, "Има такъв народ" събира 2,8 на сто.

Не малък е процентът на тези, които все още не са решили за кого ще гласуват. А ето каква е и мобилизацията за изборите.

Ако в неделя има избори 49% заявяват, че със сигурност ще гласуват, колебаят се 14 на сто. 13% със сигурност няма да упражнят правото си на вот.

------------------------------------------------

Проучването е финансирано и реализирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
12
 
3
 
! Отговори
Негласуващ преди 1 година
Радев, Янев, Костадинов и БСП ще направят България,, независима" разпределена между Русия, Сърбия и Турция....
128
7
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Мюрето за примамка Славчо,вече няма да е в Парламента,изпълни си...многократно задачите. На ход е вече...новото мюре - варненския...историк Костадинов. Не си хабете гласа за този...ултра ляв проект,който гласува в...пакет с ГЕРБ и ДПС. Мюре...екстра класа,кряка и гледа...умно,за да привлича гласове. Научете се...вече хора да ги...разпознавате и не си хабете гласовете за тях.
127
1
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Тия трябва да плащат на народа, някой да иде и да гласува за тия народни изедници, кой ще им гласува ,че те самите не биха гласували за тях, какво остава някой да иде да им гласува
126
12
 
4
 
! Отговори
Пеевски преди 1 година
Ще гласуваме против каскета които пази Пеевски и Доган и Слави Трифонов и Боко тиквата. Ще гласуваме за ПП които се опитват да си върнем държавата която е разграбена както границата с Турция е в ръцете на мафията. Долу каскета които е завладял съдебната система и пази Пеевски и олигархията в България
125
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце пак е подкупил социолозите да го сложат на първо място.
124
2
 
2
 
! Отговори
008 преди 1 година
До Долу ДПС ГЕРБ ИТН А БСП долу или горе?
123
8
 
8
 
! Отговори
Въй преди 1 година
До Православен БългаринВъзраждане е националистическа партия под съмнителен руски диктат !
122
4
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Тия са толкова смешни , въобще не са взели предвид партията на безпартийните която ще спечели с 100% като се създаде, а тиквите ще имат 20 30 депутата, копейките даже няма да влязат
121
0
 
13
 
! Отговори
ДПБ Карлуково преди 1 година
Тези 1020 пълнолетни граждани около Карлуково ли ги намерихте?
120
8
 
5
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Ще гласуваме против каскета които пази Пеевски и Доган и Слави Трифонов и Боко тиквата. Ще гласуваме границата с Турция да не се връща в ръцете на мафията и олигархията която я каскета. Да живее България долу ДПС ГЕРБ ИТН дъното и каскета които е завладял съдебната система.
119
4
 
5
 
! Отговори
Митрофановна преди 1 година
Давам 3 рубли (300 копейки!!!) за 100 момичета на този коментар. Знаете как да ме намерите!
118
7
 
4
 
! Отговори
Приумка преди 1 година
Радев подгрява Възраждане от една година! Гледа няколко хода напред!..... Шах с пешката и......
117
2
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 1 година
Много са стабилни ГЕРБ...........като пръч на лед!
116
6
 
12
 
! Отговори
На куково лято преди 1 година
ГЕРБ са първи ама на найциси. На предните избори им даваха 5% преднина ама се продъниха. Сега ще са по-зле. И това е защото са крадливи ГЪ30BE.
115
7
 
8
 
! Отговори
7/8 преди 1 година
Хахаха, копейките мн се самонадъхват. Като чалгарчето със собствените проучвания, който още не може да повярва, че няма да влезе в парламента.
114
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А точно ДБ са най-продажната и корумпирана партия изобщо в парламента. Избирателите им се слават с ниския интелект и малкото четене. Ако се съберат всички избиратели на ДБ едва ли са прочели общо 100 книги.
113
2
 
6
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 1 година
До Фенклуба на Берое,абсолютно сте прави! Желая изборна победа.
112
2
 
2
 
! Отговори
До 142 преди 1 година
Че ти вярвал ли си в разума на българина? За 5лв......и т. н.
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пян_Гъ И как ще го имаш ако гласуваш за същите като досега? Това няма как да се появи от по-горно измерение а трябва да си го създадеш. Ако си мъж никой от никое посолство не може да ти каже нищо. Те гледат да назначават само компрометирани хора. Такива които има какво да крият и да пазят по чуждите банки. Назначават се само хомосексуалиcти, крадци, лъжци, ***, еничари като харвардските маcтии и тн. Ако може всичките да са минали през НПОтата на Сороссс и да са учили в Англия.
110
7
 
4
 
! Отговори
Фенклуба на Берое преди 1 година
Истински ратуваща за добруването на българския народ е ДПС!Партия гарант на етническия мир с ценности доказали се във времето! Изпреварващо икономическо развитие е винаги във програмата на тази скъпа партия ДПС ! ДПС! ДПС!