Йорданов: ГЕРБ изгубиха много време при безсмислено кръжене около ПП

Ако се стигне до втория мандат, от ИТН биха преговаряли с ПП
16 май 2023 19:20, Нели Христова
57
Йорданов: ГЕРБ изгубиха много време при безсмислено кръжене около ПП
Снимка: БГНЕС

„Не е вярно, че Мария Габриел ни е обещава под 3% дефицит. Ние казахме, че като партия с дясно икономическо разбиране смятаме ,че страната не може си позволи по-висок дефицит от 3%, а не по-нисък“. Това заяви Тошко Йорданов във връзка с твърдението на лидерката на БСП, че Мария Габриел им е обещала под 3% дефицит на бюджета по време на срещата им в понеделник.

По думите му изгубили много време при безсмислено кръжене около „Продължаваме промяната“.

„Според нашите финансови експерти може да не се увеличава бюджетния дефицит и същевременно да не се уреждат социалните придобивки. Нинова си намери това като оправдание“, посочи Йорданов пред бТВ.

„Не мисля, че това бързо решение на Нинова щеше да се случи, ако не се бе случило това около главния прокурор“, каза той във връзка с отказа на председателката на БСП да подкрепи правителство начело с Мария Габриел.

По думите на Йорданов, ако ИТН не били свалили ГЕРБ от власт, нямало сега да се стигно до искане на оставката на Гешев и последствията.

Йорданов посочи, че когато били на власт с ПП предложили да децентрализират прокуратурата, но от партията на Кирил Петков и Асен Василев им отказали.

„В момента няма партия, която да овладее съдебните, контролните и икономическите органи. За това текат тези неща в момента“, каза Йорданов.

Той подчерта, че и преди са казвали, че трябва да се реформира прокуратурата, а не само да се смени Гешев.

Ако се стигне до втория мандат, от ИТН биха преговаряли с ПП.

За третия мандат, ако президентът Радев смята, че е по-добре да има опит за съставяне на правителство, а не да ходим на избори, би трябвало да даде третия мандат на „Има такъв народ“, заяви Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
значи ако не стане с герб отиваме при парапета все да сме около порциитеотиваме на избори докато се изчистим това са 30 години анархия
45
1
 
2
 
! Отговори
тошко преди 11 месеца
ГЕРБ много добре си играе картитр,,,тъй като знаят ,че са нагазили лука,сега се опитват да забавят колко се може повече дока лука исъжне без да се вади,че ще засмърди много....!!Но искат или не .пъзелат сам се нарежда и ще става мноооооооооого интересно...
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако искаме отново да имаме истинска държава,с охранявана граница,тотални реформи навсякъде-от съдебната система до здравеопазването и социалните дейности никога повече не трябва да идват на власт следните партии-ГЕРБ,БСП/БКП,СДС,ДПС.Всичките са рожби на партията майка-БКП но най-вече на ДС и с благословията на Доган!!!Вече 33 години сме управлявани от американското посолство а последните 15 г. от ЕС който стана колония на ФАЩ!!!По най-важните въпроси не се направи референдум-НАТО и ЕС!Територия!
43
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
руски проект сте,толкова сте се самозабравили,че "началника" ти руска калинка не подава данъчни от години!?работите с "брокети",по руски искате милиарди от Народа ни?плямпаш и си в парламента защото от пАсолството ти платиха гласове прехвърлени ви от дпс---те и на аТака прехвърляха...р.бе руски!!!Анатема нещастници,чалгаризиращи Народа ни!...и гласувах за вас признавам си,излъгахте и ме подведохте умело...пА руски
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
47 Мисля, че Гешев ще плати висока цена, задето провали първия мандат на ГЕРБ. Защото залогът бе много по-голям от този на ГЕРБ.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Габриел беше изгонена от Еврокомисията по един европейски начин. Очаквало се е да има разкрития и да бъде изгонена от Еврокомисията, Боко помогна на калинката си да се скрие от скандала и изгонването.
40
1
 
15
 
! Отговори
роце преди 11 месеца
Абе джудже,,,,,ти за кой поп се молиш или си Дерберско превазходно!!Нали заради вас сега вече 3 год.се върти държавата в крък и какво ти подариха...поне за скъсаните дънки и шарената риза да бяха ти купили!!!
39
1
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 месеца
Този жълтозъб пищималчо какво пак се надува като крастава жаба? Е, не може всичко да е у Плевен.
38
1
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 11 месеца
Poserkovci
37
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 11 месеца
***
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
МОЖЕ БИ ТРЯБВАШЕ ДА КРЪЖАТ ОКОЛО ПЕТИМАТА ЧАЛГАРИ НА СЛАВИ ГЕЯ?
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цитат: В момента няма партия, която да овладее съдебните , контролните и икономическите органи. Затова текат тези неща в момента. Тошко, Тошко седиш в парламента, но не разбираш какво се говори. Ами овладяването на държавните органи от политическите партии се посочва като лош пример. Съдебната власт е независима, как ше я овладяваш?
34
2
 
23
 
! Отговори
ПП преди 11 месеца
Извънредно противно вещество е Тошо!
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Я клоуна на ДОган
32
2
 
26
 
! Отговори
Феруд преди 11 месеца
Тоя Тошко го слагам на едно ниво с Митьо Пищова, Чеченеца, Тошо Куката, Емили Тротинетката и Спиро Мамула.
31
1
 
23
 
! Отговори
Дедо преди 11 месеца
Тошко и Славчо Дългия всяка вечер слагат фесовете и играят кючек пред Доган и Карадая в Сараите.
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чакам песен за Борисов с текст на Тошко и аранжимент на Слави.
29
0
 
23
 
! Отговори
Виц за чалгаря преди 11 месеца
Влизат Слави Трифонов и Тошко Африкански в една аптека и Слави казва на аптекаря - два каапута. Да, виждам - отговаря аптекарят. А нещо ще желаете ли ? Аз някак не мога да приема, че каапути ще правят правителство и референдуми ? А Вие как мислите ?
28
0
 
25
 
! Отговори
Кукорево Ямболско преди 11 месеца
Тоя като го видя и винаги ме избива на смях.
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ха сега се почеши, Тоше, с лявата ръка отдясно на главата!