Бойко Рашков: Отхвърлям оценката за "хаос и разруха"

Целият ръководен екип на ГД "Национална полиция" е уволнен
11 авг 2022 09:47, Нели Христова
69
Бойко Рашков: Отхвърлям оценката за "хаос и разруха"
Снимка: БГНЕС

Искам категорично да се противопоставя на оценката за предишното правителство под наслов "хаос и разруха". Категорично няма да приема подобна оценка. Още по-малко мога да приема онова, което е извършено в МВР. По простата причина, че както наши политически наблюдатели, така и такива извън нашата страна, отбелязаха, че в България през изтеклата 2021 г., по време на всички изборни процеси, през които премина нашата страна, е елиминиран в много голяма степен криминалния вот.  Това заяви бившият вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV.

"Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция "Национална полиция" е уволнен без мотиви", заяви Рашков.

Той заподозря умисъл в това действие и че има натиск върху сегашния министър Демерджиев.

"Като наблюдавам в първите часове на управлението на сегашното политическо ръководство започват с увоолнение на доказани професионалисти. Това разрушително ли е или градивно?", запита Рашков.

"Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция. Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това", добави бившият вътрешен министър.

По думите му там е сложен служител със спорна репутация.

В МВР има дирекция, която се занимава със сбствеността и по думите на бившия вътрешен министър там има корупция.

"Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви", обясни Рашков.

Той коментира и слуай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция миналата година без никой да знае

"Той  живял там безплатно - без да плащат квартира, без да плащат ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба", обясни Рашков. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Умни преди 1 година
БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЕМАЧИ ВЪВЕЖДАТ БРАУНОВИЯ ГАЗ В ПРОИЗВОДСТВОТО, ОТКРИТИЕ НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН ИЛИЯ ВЪЛКОВ
54
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау...каква злоба и злъч,"професионалистите"от МВР не биеха ли децата ви под колоните,протестиращи да живеят Свободни?те ги биеха да пазят властта и грабежите на доган-бочко",професионалистите"не хвърляха ли трибагреника ни в храстите...пазещи незаконният замък на доган?да си национален предател е позорно доган-бочко и руското пАсолство..."чашков" е ваша манипулация по гьобелс!подценявате Българите..."матряла"
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти си позор бе Дамаджанов,че и министър на МВР те сложиха,трябваше да бъдеш уволнен дисциплинарно,защото пиеш през работно време(по бял ден) и си срам за обществото.Гешев заемай се с този п.......
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чашков наздравеее,да не ти е свършило пиенето а? А за хаоса и разрухата е вярно,гледай си 19то имота и толкова тоалетни имаш сигурно......вече си многооо стар
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжец N1! Рашков махна всички, абсолютно всички професионалисти в МВР! Само защото били работели по времето на ГЕРБ! Знаете ли каква е професионалната кариера на сложения от него директор на Национална полиция? От началник на селско районно за един месец се издига до директор на национална служба? Ами директорите на другите служби? Наслагаха хора без опит и резултата е катастрофа! ГДБОП нямат един проведена операция от месеци!
50
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже вкараха бате им Бойко в кауша и ...голяма работа станало...хаос и разруха...
49
2
 
14
 
! Отговори
сина преди 1 година
Рашков, нали ти си уволнил някой, за да сложиш този "твой човек", както го наричаш. Еми, сегашния министър иска да сложи "свой човек", също както теб - защо се чудиш толкова ?!?
48
1
 
13
 
! Отговори
Линда галопа преди 1 година
Да не се коси,да си пази здравето.На изборите народът ще прецени кой какво е свършил.
47
4
 
15
 
! Отговори
Лили преди 1 година
Я се махайте бе ,,умни,красиви и с езици" и всякакви невежи на мене ли ще ми го пробутвате тоя нетрезвен милиционер,мошеник,,борец" срещу мутрите,дето си другаруваше с всички мутри Та на мене и ( не само,а на всички нормални )хора живота ни мина,да се борим с тия политически трупове,които се възродиха благодарение на невежеството ви.Ако бяхте малко по-умни ,хора с чест и достойнство нямаше да се подадете на това изкушение Но вие се оказахте същите-лъжци,негодници.Махайте се всичко съсипахте
46
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутpите искат да се върнат на власт и пак да крадат милиарди, както крадяха през 2009-2021 години. Идват избори, ще позволим ли на мутpите пак да крадат милиарди? Гласувайте!
45
2
 
17
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Такъв хаос и разруха България не е имала. А, всички ние, жертвите на тоя хаос и разруха, СУВЕРЕНА БЪЛГАРСКИ, направихме необходимото, за да бъдете изхвърлени на политическото и на всякакво друго бунище. ВО ВЕКИ ВЕКОВ. АМИН.
44
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе ей рашкоф. къде са доказателствата за подслушванията? Още ги чакаме! Нали обеща да ги изнесеш пред Обществото? Гнусен лъжец си ти!
43
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма начин този плужek да отхвърли фактите- истината. Кабинетът на променкаджиите донесе на България високи цени, кражби на милиарди, хаос, спрени доставки, парапети и лъжи, лъжи, лъжи- безброй. как да го отрече това?
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Фани ; - Бъркаш Дамаджана с Бабуина , осъзнай се ...
41
5
 
19
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Не е приятно, когато другите правят тава, което ти си правил! Ти,Рашка, си най-некадърния МВР минисгър, редом с г-н Пис, Мими и плеяда от'падъци! Наздраве!
40
3
 
26
 
! Отговори
Фани преди 1 година
Нагъл комунистически милиционер,Дамаджана,която си пиеше ракиите с всички мутри,висеше по казината на Божков и така се,, бореше "срещу всички тия престъпници
39
2
 
19
 
! Отговори
Прав е преди 1 година
Истинското определение би трябвало да е Погром! Пълен хаос и разруха
38
5
 
21
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
РАШКОВ ОТ БКП РАШКОВ СЛЕДОВАТЕЛ ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ РАШКОВ ПЕНСИОНЕР РАШКОВ МИЛИОНЕР С ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА РАШКОВ ДЕТО АРЕСТУВА НЕПРАМОМЕРНО ЛИДЕР НА ОПОЗИЦИЯТА РАШКОВ ТОВА НЕ ТИ Е СССР ОБЪРКАЛ СИ СЕ БЪЛГАРИЯ С ТАКИВА БКП ПРЕВЗЕЗА ВЕЧЕ 2 ГОД ВИЛНЕЯТ РЕПРЕСИРАТ НЕ СМЕ СССР ДРУГАРИ БКП
37
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защп господинът пие като продънен всеки божи ден? Не защото съвестта го мъчи, ами просто го е страх да не му се върне тъпкано отнякъде за всички мизерии, които е направил.
36
4
 
22
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Ти не можеш да отхвърляш нищо, народа казва - пияндурник !