Петков: Направихме много грешки, вече знаем как да управляваме

БСП били предвидим партньор, а Слави Трифонов бил Троянски кон за кабинета
Обновена: 17 авг 2022 14:24 | 17 авг 2022 09:25, Анисия Иванова
901
Петков: Направихме много грешки, вече знаем как да управляваме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Бившият премиер Кирил Петков е убеден, че след вота на 2 октомври "Продължаваме промяната" ще има 121 депутати. Според него тези 7 месеца те са се учили, но вече знаят как да управляват и са успели да направят "ужасно добри първи стъпки".

"На Капитан Андреево се случи реална промяна и спряхме пестицидите да влизат в кухнята на българите. Насочихме 2 млрд. лв. към младите семейства и пенсионерите, вместо да отидат в джоба на осем човека. Социалните мерки също бяха безпрецедентни, включително и това, че цената на тока не се качи...Направихме много грешки, но с нито една не нарушихме принципите си. И всъщност това, че се провали правителството, беше истинското доказателство, че ние не сме готови да направим безпринципни сделки", каза той в интервю пред "24 часа".

По думите му в лицето на БСП са имали предвидим партньор, а Слави Трифонов е бил Троянски кон за кабинета.

"БСП не ни изненадваха, не бяха задкулисни...С “Има такъв народ” беше точно обратното - от реториката “ние сме най-добрите ви съюзници” до “ще ви падне правителството, ако не ни дадете еди-какви си поръчки в МРРБ”. Този тип изненади и задкулисие доведоха, че ние вече не знаехме с кого говорим. Аз все още не съм сигурен дали в ИТН сме говорили с хората, които вземаха решенията. Със сигурност Балабанов не беше човекът, който взема решенията, със сигурност и Тошко Йорданов не беше. Слави Трифонов също не съм сигурен, че беше човекът, който вземаше финалните решения. И там ние не знаехме кой ни беше истинският партньор. Докато с БСП знаеш - сядате с Корнелия Нинова, тя има изпълнителен съвет и знаеш какви са действията и какви са различията", коментира той.

Според него България се намира "точно на европейските нива на инфлацията".

По отношение на незаконния арест на Бойко Борисов той смята: "Докато този главен прокурор е там, където е, всеки арест на Бойко Борисов ще бъде неправилен и незаконен".

Той допълни, че и днес договорът с “Газпром” не е прекъснат, но цените им в момента са 300 лв. на мегават.

"Всеки ден изпращахме заявка за количествата, които ни трябват. И казвахме: Моля, дайте ни тези количества, плащаме си, както искате. Даже в началото изпратихме 50 млн. долара и те ни ги върнаха. Това го направихме, за да сме изрядната страна и като отидем на арбитражен съд, ще ни помогне да докажем, че сме изрядни. И днес договорът реално не е прекъснат. Второ, твърдят, че ще е много по-евтин газът. Ами няма да е по-евтин. Но вижте Германия. Те плащат в рубли, но “Северен поток I” не дава обещаните количества. Италия също плаща в рубли и не получава целите количества. Как тогава ще отидем в отоплителния сезон с доставчик, който не дава на никого договорените количества, измени нашия договор едностранно. Това са химери и опити за заблуждаване на населението", каза Петков.

Според него при Стефан Янев и “Възраждане” проблемът е, че искат да заменят посоката на България и напълно да променят геополитическото ни позициониране.

"Условията на “Възраждане” да ни подкрепят бяха излизане от НАТО, референдум да останем ли в ЕС, всякакви други такива. И само си представям как ще изглежда България извън НАТО и ЕС. Ние ще станем държава извън световната система и ще се управлява от феодали с огромни нива на корупция. “Възход” и “Възраждане” са много еднакви, просто Янев говори с малко по-умерени думи. Ами Стефан Янев не можеше да нарече войната война. Този тип движения опитват да продадат мечтата за трите морета изкривена. Костадин Костадинов не може да обясни какво ще се случи, ако излезем от НАТО и ЕС, защото опитват с омраза да набират скорост", каза  Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


901
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Искам да питам само едно - докога очевидно провалили се хора ще ни занимават със себе си и своите неадекватни анализи. Значи 7 месеца те се учили как да управляват, получили са слаб(2) и сега ще искат да повтарят годината. Много благодарности, но не ви искаме. Нито харвардските ви дипломи, нито промяната. Идете си с богом.
486
1
 
24
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
КИРОО КОГО ЛЪЖЕШ НЕЗНАМ КОГО КРАДЕШ ЗНАМ БЪЛГАРИТЕ НО НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ИМА ОЩЕ ШАРАНИ КОИТО ЩЕ ПОДВЕДЕШ ДАЛИ ИМА ЗДРАВОМИСЛЕЩ БЪЛГАРИН ДА ИСКА ДА ГЛАСУВА ЗА ШАЙКАТА ФАЛИРАЛА БЪЛГАРИЯ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА
485
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя се надявам да забрави за власт, защото трябва вече да не се допуска до ръководни позиции. Майстор - лъжец и селски тарикат от Канада, стягай куфарите и си *** там, тук показа, че хабер нямаш от нуждите на България и на българите. Както пееше твоя приятел Слави "За крадец не ставаш сине..." много ти са плоски пинизите!
484
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, това ти беше последната грешка на държавна работа. Фатална. Сега излез, вратата е там.
483
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така, тия на наш гръб се научиха как да управляват. Айде сега да им простим, да забравим грешките и пак да си ги изберем. Джон Траволта е бита карта, въпросът е кой друг "Кирчо" ще ни плеснат след тези избори от Козяк. Щото "Кирчовци" като тоя са доста на опашката : )
482
0
 
18
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Там е работата,че и ние вече те знаем.Имало е и по-нахални и дългоноси от теб,но по-елементарни сметкаджии,не сме имали.Не си читав,Кире,оди си.
481
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БунтатаВярно е, че се хвалиха със социалните пакети, но за сметка на големи заеми. Да рпазсаваш пари без сметка не е сериозно. Кой ще плаща милиардите, които взеха назаем?
480
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
504 Не като теб мисли Вьорнер, приятелят на Борисов и шеф на десните в ЕП. ГЕРБ е уважавана членка на ЕНП, а ПорноПартията е никой там. В България бандата на Киро ментата е истински розсипник на държавата
479
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
441 Знаеш че чекмеджета, пачки, Барселона е фейк. Но провалът на Киро просто е жестоко реален. Народецът ни започна да го усеща на свой гръб. Дори служебните на Радев създадоха кризисен щаб, за да спасяват, де що може, след надменните лични некадърници и продажници от ПП.
478
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
462 Не си си подредил добре мисълта. Вярно е, че Киро просто обяви война на законността и институциите в България. Втори път няма да има.
477
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на снимката типичен психопат, не са полезни за народа такива!
476
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НЯКОЙ "Вярваме ти Кире и с удоволствие си харчим евтиния газ и си купуваме евтините дърва на Корнела." Благодарим и за евтиното олио,с което Корнелия щеше да залее България,и за евтините зеленчуци през лятото,и за поевтинелия хляб,и за увеличените минимални пенсии,и за евтините стоки и храни,и за договорените количества евтин газ! Благодарим ви и за ПРЕДАТЕЛСТВОТО на РОДИНАТА ни,за всекидневните лъжи...БЛАГОДАРИМ ви,"умни" харвардци,и повече не се показвайте! ДОСТАТЪЧНО,БЪРЗО ВИ СЕ НАСИТИХМЕ!
475
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименне,най простото е ти-кквата и ти го знаеш но интереса клати феса /ти-квата/
474
0
 
14
 
! Отговори
Проба- грешка преди 1 година
Грешката ви беше, че се хвърлихте във властта без опит. Това, че сте завършили в чужбина не ви оправдава да се държите към българите презрително, като към а-б-о-р-и-г-н-и. има много млади хора с елитно образование в чужбина, но са възпитани, не са арогантни. Президентът ви даде зелена светлина, хората ви се доверихте, а вие злоупотребихте с властта. Не работихте за националните интереси. Просто прекалихте и върнахте страната години назад. Социалните дейности с к се хвалите са за сметка на заеми
473
1
 
23
 
! Отговори
Борилаа преди 1 година
Кире, ако те сгази кола, няма един човек да се обърне даже да погледне. Толкова за народната любов. За тия престъпни грешки в съседна Румъния се лежи ефективно! Но ти ще се измъкнеш, ще си платиш - поне се скрий ЗАВИНАГИ. За тези 32 години не е имало толкова мразен политик, гарантирам ти!
472
1
 
23
 
! Отговори
Марш завинаги преди 1 година
ТОЯ си е запиккал очите от наглост. Ти трябва да лежиш в затвора бе!
471
1
 
32
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 1 година
Да ние ще чакаме киро *** да управлява с проба грешка кражба
470
0
 
31
 
! Отговори
Не на Кирчо+Кокорчо преди 1 година
Учил е в Харвард за мъжка секретарка на чии разноски? Америка за България или WEF? Станал милионер благодарение на човек на Сорос? С канадско гражданство и нарушение на Конституцията 'управлява" България? Не трябваше ли да получи присъда? "Коалиция" с Кокорчо и Славуца, които не крият своята обратна ориентация?
469
0
 
20
 
! Отговори
Баба Гица преди 1 година
Киро,скрий се.Спри да лъжеш бре ***.Трябва да е много *** човек да ти се върже на плитките лъжи.Марш на село да копаш.Срам нямаш,свян нямаш и страх от Бога.Изчезвай безсрамник.Изчезни в дън земя измамнико! Цялата държава потопи.С години няма измъкване.
468
1
 
21
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Ок хубаво е че си признава за грешките,но нас това какво ни топли.Как я мислиш тая,като вкараш народа си и държавата в милярдни дългове и студена зима и чудовищна инфлация дали едно извинение стига.Та ти си за затвора ти и аверат ти изцъкления а не да управляваш.То бива гьон сурат но чак такова нахалство ме съм виждал.