Янев: Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството

Най-сериозният проблем у нас бил демографската криза
18 авг 2022 12:00, Красимир Ангелов
134
Янев: Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството
Снимка: БГНЕС

"Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството, на което съм се клел да служа вярно и на което съм дал много, но съм получил всичко". Това заяви на пресконференция бившият служебен премиер и бивш военен министър Стефан Янев, лидер на партия "Български възход".

"За мен "майката" на всички проблеми е демографската катастрофа. Ние сме най-бързо изчезващата и застаряваща нация на планетата“, отбеляза Янев, цитиран от БТА.

Още по темата
Той посочи, че от "Български възход" смятат за необходимо 3 милиона души с български произход, живеещи в традиционни български диаспори, да получат статут на български граждани. Като следваща цел бившият премиер определи промяна на данъчната система по модела - "една държава - две данъчни системи". "Друга цел е въвеждането на принципа на меритокрация и мандатност в публичния сектор, както и на политически борд", обяви Янев.

Той поясни, че за изпълнение на целите е необходимо създаването на система от икономически стимули за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на младите семейства, без това да е в ущърб на социалната система; стимулиране на инвестициите с цел създаване на нови работни места, които да са привлекателни, включително и за българите, живеещи извън страната.

С еднократен акт за промяна на Закона за българското гражданство да се осигури издаването на временни документи на граждани с български произход, същите след пет години изпитателен срок, в който работят и плащат данъци в България, да придобият пълните права, предложи Янев.

В допълнение, за гражданите, живеещи в български диаспори, и за българите в чужбина да се създаде възможност чрез Българската банка за развитие да бъде осигурен разумен нисколихвен кредит за стартиране на собствен бизнес, а чрез държавния поземлен фонд да им бъде осигурен до един декар земя за изграждане на собствено жилище, добави Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
13
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
" Имам дълг пред Отечеството " и " България е НАТО и НАТО е България " - това думи на Янев. А познайте кое за него е Отечеството.
85
0
 
7
 
! Отговори
до 81 преди 1 година
До Д 81 Не, искат да разрушат БСП.Това е целта на Радев и една камара хора като крилото Гергов, Кирил Добрев Кутев и компания.
84
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това ми било български генерал,послушник на Русия,същия като Радев.Срам! Български генерали са били Иван Колев,Никола Иванов,Владимир Вазов,Васил Кутинчев и много други бранели България и само тя е била тяхното Отечество!
83
6
 
6
 
! Отговори
Радев фигурант преди 1 година
В Гугъл пишат, че Радев е Фигурант, понеже Янев бил троянски кон на Русия.
82
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какви са тия чички от съветско време, вместо да си гледа пенсията ще ни дава наклон на децата ни ...
81
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кредитът който ти е дало Отечеството не се изплаща с руsoфилизъм и русоробство.
80
3
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
стадо cвини
79
3
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Янев, не си като старите офицери, които са били хора на честта! Както в Швейк - генерал-майор фон Шварцбург. Обикалял гарнизони и когато видел нередности, казвал на командира на гарнизона: "Имате ли револвер" "Разбира се"- отговарял командирът. "Много добре! На ваше място щях да знам какво да направя с него, тъй като това, което виждам тук, не е гарнизон, а стадо ***!" И наистина някои командири след проверките се застрелвали. Шварцбург казвал: "Това се казва офицер!".
78
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви дългове,кви пет лева....Поредния месия дошъл с дълг да ни оправя.
77
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев: Господин Янев, кое е вашето Отечество?
76
5
 
14
 
! Отговори
Смешникът Янев преди 1 година
Янев, как е специалната операция? Ще победиш ли в Украйна? Вярваш ли в победата на Русия? Продължаваме ли агонията на Украйна с помощта ни? Скрий се от срам и няма за какво да се гордееш с нищо. Смешен си като клоун. Чебурашката на Путин.
75
4
 
15
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
А ОТЕЧЕСТВОТО МУ КОЕ Е? МАЙ СЕ НАМИРА НА СЕВЕРОИЗТОК.БЛАГОДАРЯ НА ТАКИВА ДЛЪЖНИЦИ,ПО-ДОБРЕ БЕЗ ТЯХ.
74
6
 
7
 
! Отговори
Д преди 1 година
Защо цепят гласовете,искат Герб? да спечели ли
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има дълг към Матушка Русия. Ще ни напълни с руски шпиони на Путин, уж българи. Ще раздава пари и земя на руски граждани. Този е новият Яне Янев, който иска да седне на коляното на Бойко Борисов. Психопат и кариерист за пари. Няма да го чакаме да покаже всички луддости и зависимости и после да се каем, че сме били излъгани. Гербер от рода на Яне Янев, Бареков, Копейкин, Каракачанов.
72
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 71 "Янев е най-умереният и дипломатичен политик.С две ръце за Янев!" И с три крака (ляв, десен и среден, по-къс)!!!
71
2
 
19
 
! Отговори
niki преди 1 година
Имал дълг пред отечеството, което де факто е Русия. Гласувайте за такива продажници и се чудете после, защо сме най-зле в Европа.
70
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев е пич!Ще гласувам за него.Омръзна ми от мутри,калинки,чалгари и копейки.
69
7
 
13
 
! Отговори
До 74 преди 1 година
Стига ми тая награда,гербавите повече власт да не видят.
68
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малиии,герберугите как са си отворили плювалниците.Усещат,че пак ще изпуснат кокала и се надъхват един друг до побъркване.Алоу,д-р Гълъбова,тия са опасни за нашето здраве,кога ще ги въдворите в повереното ви заведение?
67
6
 
22
 
! Отговори
72 преди 1 година
И с двете си ръце да гласуваш за кремълския лакей Янев, и с двата си крака, а и с оная си работа между краката ти, няма да помогнеш на "премиера" на (п)Резидента на Рештников! Този "проект" на коварния, двуличен и мръсен Румен Радев се провали още в зародиш! Интересно, някои "генерали" толкова ли са ***, че не виждат явния си провал, или се самоуспокояват, като с това успокояват наивници и ***!