ГЕРБ с допълнителни разкрития около сделките за газ на ПП

Печелившите са ясни: "Газпром" и Промяната, губещо е българското общество, заяви Добрев
Обновена: 24 авг 2022 13:07 | 24 авг 2022 13:07, Нели Христова
117
ГЕРБ с допълнителни разкрития около сделките за газ на ПП
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще представи листата си на 28 август. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг.

Днес ГЕРБ отново събра журналисти в централата си за да коментира енергийните проблеми, пред които е изправена страната.

"До последния си ден на своето управление "Продължаваме промяната" са купували руски газ от дъщерни фирми на "Газпром", с което са ощетили българското общество с над 28%",  заяви Делян Добрев и припомни, че България е трябвало да купува природен газ на цена от 86 евро през юли, такава е била цената на "Газпром". Вместо това страната ни не го прави и е купувала от "Винтерсхал Румъния", която е 100% дъщерно предприятие на "Газпром Швейцария", по цена от 110 евро.

"Разликата между 86 и 110 евро правят тези 28%, с които българското общество е ощетено. Тази разлика е влизала в джоба на "Газпром" и най-вероятно в офшорните сметки на Промяната, защото няма друга логика", подчерта Добрев, който по-късно обясни, че всички знаят за тези офшорни сметки, защото били споменати в декларацията на Асен Василев.

"Ние не взимаме от компанията майка, а от дъщерната на дъщерната компания на "Газпром". Кой печели от това? Офшорките на промяната печелят нещо, не знаем какво. Затова сме пуснали сигнали до ДАНС и МВР", каза депутатът от ГЕРБ и добави: "Печелившите са ясни – "Газпром" и Промяната, губещо е българското общество. То губи 28%, което е разликата между 86 и 110 евро. Газът, който купуваме не само, че е руски, а е на "Газпром". На това трябва да дадат отговор от Промяната, защо купуват този газ на 110 евро", призова Добрев.

Фактурите, които ГЕРБ представиха на своята пресконференция, като доказателство за покупката на газ на по-високи цени, обхващат периода от 1 юли до 31 юли. Добрев посочи, че ПП са били на власт до 2 август, т.е. до последния си ден на власт кабинетът "Петков" е купувал газ по завишените цени. Според него единственото обяснение не е, че те са купували този газ от незнание, а заради комисионните.

Томислав Дончев изнесе данни от НСИ, от които става ясно, че за периода от януари до май България е станала три пъти по-зависима от Русия по линия на стокообмена си. Ръстът на износа на Русия е 153%. Той е достигнал 4,76 млрд лв., а за същия период на миналата година е бил 1,2 млрд.

"Най-изгодното правителство досега за Русия е правителството на Кирил Петков, това го показват икономическите данни", подчерта на свой ред Бойко Борисов и обеща утре ГЕРБ да разясни схемата около "Лукойл".

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом са пуснали сигнали до МВР и ДАНС не лъже.Докато Кирчо само лъжеше.
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дилян трябва малко повече да ги поокрасява нещата.Старае се момчето но не може така както Борисов го може.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога бяха времената да искат да го махнат Добрев от парламента за корупция и кога дойде времето да дава акъл по телевизиите.
42
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делянчо не успя съвсем да уреди на службичка и последните си роднини до 9-то коляно в Областна администрация Хасково ,затова се прави на Шерлок Холмс .Сигурно е стигнал само до 8-мо коляно ...
41
7
 
11
 
! Отговори
Tifon преди 1 година
Ти, корумпе, защо не отидеш тихо да се гръмнеш...
40
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буци вече трябва да е разбрал че с лъжи,сплетни и омраза няма да печели избори.На неговите приказки се връзват са герберопитеците.
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една лъжа повторена 100 пъти става истина.
38
14
 
21
 
! Отговори
Шопа преди 1 година
Това е гербераски театър на абсурда. ГЕРБ разчитат че ще излъжат по-ограничените българи които разбира се са мнозинство. Крадеца вика: дръжте крадеца. Това е тактиката на ГЕРБ: гробокопачите на България.
37
1
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
24 големи глупости големи лъжи пишеш защо не се научиш да мислиш ей голяма простотия има по Земята
36
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От този и томо биклето не знам кой е по противен.
35
2
 
3
 
! Отговори
живее преди 1 година
на редута в обща таина квартира
34
8
 
11
 
! Отговори
хъмммм преди 1 година
Най-после някой да извади реална схема за кражба. ПП само се попипваха тук-там и нищо.
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Далянчо още ли живее под наем в апартамент на майка си.
32
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След тая зима вече няма да се говори за ЖанВиденовата зима,а за Кирчококорчовата,която ще е много по-страшна,гладна и студена
31
14
 
19
 
! Отговори
русофоб преди 1 година
крадеца вика дръжте крадеца
30
15
 
15
 
! Отговори
д преди 1 година
Трябва да си наистина изключителен индивид да вярваш на Дилян ЕвроКъщата
29
1
 
9
 
! Отговори
До въпрос? преди 1 година
До въпрос? Един от Запад ги спонсорира,а на един друг му измислиха собствено министерство само и само да е министър
28
14
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Напъните на този герберски...некадърник са да...докаже,че за 6 месеца управление на ПП са...сътворили повече бъркотии от...гурото Бовисов,за 12-сет лета. Щеше да е смешно,ако е...вярно,но сега само е...тъжно,че това момченце,което се взема съвсем на...сериозно,нас ни прави на...будали. Няма смисъл Делянчо,не се...напъвай толкова,файда няма.
27
13
 
10
 
! Отговори
Ей герберуги преди 1 година
т*пи, от кога е газифицирана България, че се топлите с газ ? Я се опомнете бе, да не би газта в бутилка да е същата като в тръбата ? Само това доказва, че мозъчната ви кутия е пълна с компресия но не и с мозък ! Колко "мини" % от домакинствата в България ползват газ от тръбата за отопление, може би само няколко държавни и няколко частни фирми ползват тази газ ? Вие да не си мислите, че живеете в Германия или Франция или Испания и т.н. държави ползващи газ от тръбата за домакински нужди ?
26
1
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
24 БЕЗРАБОТНИЯТ ПОДСЛОНИЛ СЕ НА ПОМОЩИ В ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА РЕДОВНО ПИШЕ ЛЪЖИ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ МРАЗИ НЕНАВИЖДА БЪЛГАРИЯ ЛЪЖЕ ЛЪЖЕЛЪЖЕ ЕЙ СПРИ СЕ БЕДНИ МИ ЕМИТРАНТИ СОЦИАЛЕН НА ПОМОЩИ