Ананиев: Борба с корупцията за по-висок стандарт на живот

Минималната заплата трябвало да е 50% от средната
42
Ананиев: Борба с корупцията за по-висок стандарт на живот
Снимка: БГНЕС

Това, на което искаме да заложим, е да си довършим работата. Започнахме конкретни неща, които бяха направени седемте месеца - вдигнахме пенсиите, безплатните детски градини, компенсациите за родители на деца, които не могат да влязат в детски градини. Спряхме отровните храни от "Капитан Андреево", но имаме още работа, която трябва да довършим. Това каза бившият депутат от ПП Настимир Ананиев пред БНТ.

Според него, въпреки че пенсиите са вдигнати, имайки предвид високата инфлацията, те трябва да се увеличат още.

Ананиев също така смята, че минималната работна заплата трябва да бъде "вързана" на 50 процента със средната, като посочи, че това е европейска практика. Той обясни още, "замразяването" на депутатските заплати е популизъм.

Според Настимир Ананиев подобряването на стандарта на живот минава през борбата с корупцията.

"Имаме една антикорупционна комисия, която не участва в борбата с корупцията. "Тя проверява едни декларации. Искаме тя да има разследващи функции. Когато прокуратурата не предприема никакви действия, тази комисия да може да разследва висшия ешалон на властта. Но този закон беше спрян от ИТН, ГЕРБ, ДПС и Възраждане", обясни Ананиев.

"Ние искаме следващите формации, които влезнат в следващото НС да заявят много ясно, че няма да се коалират с ГЕРБ. Не очаквам ДПС, "Възраждане" и ИТН да го направят. Те работеха с тях в 47-ото Народно събрание и го провалиха", разясни той.

Той коментира, че формацията "Ние идваме" са НПО и няма нужда от документ, за да бъдат партньор на "Продължавам промяната". На тези избори, няколко формации, ще подкрепят "Продължаваме промяната". Хубаво е да чуем от "Ние идваме" припознават ли нашите политики като цяло", заяви Ананиев.

"Искаме да работим за една богата и независима България, искаме България да стане една европейска държава. Трябва хората да гласуват, има за кого", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: ппНестимир Ананиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
22
 
! Отговори
Корумпето щял преди 1 година
да бори корупция?!? По-лесно ще пребори две кила свински вратни пържоли с половин кило шопска салата и две шишета ракия...Модерен евроатланДик,с меко и нежно говорене,отвр*а*тителна физиоМозия и изцъклен празен поглед!
13
5
 
8
 
! Отговори
тук няма корупция преди 1 година
Видели сте корупция,та крякате!Голямата корупция е в ЕС и Щатите!Там нашенската дребна корупция е смачкана,и е фасада на държавата!А голямата се вихри съвсем спокойно,и няма кой да я спре!Корупция не за "Ко ши праим ся",а многомилиардна!
12
1
 
27
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Политическата цветарка Нистимир пак се изказа неподготвен! Нищо не направихте освен че изпълнихте заръката на олигарсите , които ви доведоха на власт за закриване на спец звената и сваляне на обвиненията срещу тях , тройни цени на газта и всичко стоки , двуцифрена и най висока инфлация в ЕС, налагане фирмите на жената на Христанв на границата , пропускане на тирове без проверка от Даскалов инпрочие! Отивайте си мошеници , на вас все някой ви е виновен!
11
0
 
19
 
! Отговори
случаен преди 1 година
Тоя сега от коя партия иска да е депутат ... остана ли в която да не е бил Сега "Искаме да работим за една богата и независима България" а досега какво правеше в толкова парламента ..
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мазнимир Алчнаниев да се готви да се надььпва на следващата партия еднодневка.
9
1
 
23
 
! Отговори
перко преди 1 година
Политическата нестинарка Анание много акъл взе да дава! Той за него си нямама , ама тези дето гласуват за такива два пъти!
8
0
 
18
 
! Отговори
Абсолютно преди 1 година
Го виждаме на живо как го правят а високия стандарт е безогледно поскъпване на Всичко.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не разбраха, че, ако влязат в парламента, ще работят с останалите влязли там. Всички са пратени от народа за да решават проблемите на народа. Не щели Герб, не знам кого щели......, кога се женят, тогава ще щЪт/не щЪт тоя или оня. Като не им харесва, никой не ги вкарва насила в тоя парламент, да изчезват от там, и без това файда от тях никаква. Ще им ходи някой години наред по избори на тия, а заплатките те ще си ги взимат.
6
23
 
5
 
! Отговори
msm преди 1 година
ПП и ДБ първи заговориха открито за тумора на нашата държава - корупцията! Корупцията, която прави хората да живеят бедно в иначе богата на ресурси България. Предходните 20 години, никои не говореше на избори и след тях за този проблем - нито БСП, нито НДСВ, нито ДПС, нито ГЕРБ, нито ВМРО и другите еднодневки. Не говореха, защото ръцете им бяха отъняли в пране и корупция
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....каза депутатът с 10 бона заплата
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде, където има марионетно правилтество има и висока корупция. Едното е предпоставка за другото. Тия високопарни слова за антикорупционна комисия и борба с корупцията са като за пред ***. Само дето в нашата татковина, вече дори *** видяха що за стока са техните вождове. Видов ден иде..
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щели да довършват, е, какво ще довършват, като освен глупости, друго не правиха? И продължават с исканията - искаме това, онова, искаме, искаме.....като един зеленясъл. Да си изкарат друг говорител, тоя и за такъв не става.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този май доста отровни храни е ял
1
2
 
22
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Къв е тоя цайс Онаниев :)))