Тома Биков: Ние не сме фантазьори, съобразяваме се с реалностите

Програмата на ГЕРБ ще бъде представена скоро
1 сеп 2022 08:55, Нели Христова
34
Тома Биков: Ние не сме фантазьори, съобразяваме се с реалностите
Снимка: БГНЕС

Ние можем да гарантираме, че можем да управляваме, което след последната година вече е екстравагантно качество. Управлявали сме във всякакви форми - с правителство на малцинството, в четворна коалиция, която издържа две години и прие множество закони включително и конституционни промени, а после - в двойна коалиция. Имаме качествата да бъдем носеща конструкция. Това каза в ефира на Би Ти Ви Тома Биков от ГЕРБ по повод предстоящите избори. И допълни:

Ние не сме фантазьори, съобразяваме се с реалностите, но сме длъжни да покажем на хората какви са нашите идеи по време на кампанията. Важно е всички в парламента да се съобразят с вота на българите. Защото имаме три парламента, в които този вот не беше разчетен, и това е причината да се намираме в хронична политическа криза, от която изходът ще бъде все по-сложен. Когато си загубил изборите, не е добре да влизаш в управлението. ГЕРБ трябва да има толкова голяма тежест в НС, че създаването на правителство да бъде неизбежно, за да не отидем пак на избори. Надявам се, че в следващото Народно събрание ще има малко повече разум, но не виждам симптоми.

Програмата на ГЕРБ ще бъде представена скоро, по думите на Биков. Той призова и другите политически сили да направят същото, за да знаят хората за кого да гласуват. Добивът на шистов газ няма да влезе в програмата на ГЕРБ, която била почти готова. За това той обясни, че добивът му не става за два дена и че няма да ни спаси тази зима.

За съдебната реформа предложихме наша програма. Тя подлежи на дискусия с другите политически сили, научната общност, неправителствени организации. В последните шест месеца няма нито един написан текст за главния прокурор например, каза Биков във връзка със съдебната реформа, която е една от най-изтъкваните цели на ГЕРБ за предстоящия парламент.

Ние имаме наше поведение, което не се води от това какво прави служебният кабинет и "Продължаваме промяната". Ние нямаме вина нито за това, което се случва в БСП, нито в служебното правителство. Но това, че сме казали нещо, което е вярно и се споделя от служебното правителство, е друго. Например, че има газова криза или когато предупреждавахме, че сметките за ток ще скочат, каза Биков.

По негови думи ГЕРБ излизат, за да спечелят първото място на местно и национално ниво.

Радвам се, че ще се изправя срещу Кирил Петков и Христо Иванов. Надявам се да има дебат, за да чуят хората нашите намерения и как смятаме да ги осъществим, допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
11
 
! Отговори
представете си преди 1 година
тоя в парламента-ще бълва глупости пак в огромен дебит
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не...вие сте най-корумпираната сбирщина, която може да има
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неуспялото актьорче пак се залаая.Тоя и Десата са основни лаячи на ГЕРБ!
3
3
 
9
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Тоя има физиономия на номенклатура :)
2
5
 
12
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Вашето място е само в затвора , и никъде другаде !!!!Опоскахте цялата държава , и искате още да крадете ,а не да работите за благото на народа !!
1
5
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Нее, фантазьори сте. Щото си мислите, че можете да спечелите изборите. Това е голямата фантазия.