Социолози: геополитиката ще е фактор в кампанията

Коментар на Светлин Тачев и Геновева Петрова
2 сеп 2022 17:22, Росен Стойчев
5
Социолози: геополитиката ще е фактор в кампанията
Снимка: БГНЕС

От днес започва предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 2 октомври.

Още по темата
Социолозите Светлин Тачев от "Галъп Интернешънъл" и Геновева Петрова - от "Алфа Рисърч" коментираха в БНТ политическите послания и нагласите на избирателите

 "Ако не се създаде правителство, тоест тръгнем към спирала от предсрочни избори, тогава можем да си говорим за един много силен радикален вот", добави Светлин Тачев.

Геновева Петрова също смята, че геополитиката ще е фактор в предизборната кампания.

"Истината е, че този голям геополичитески кливич, тази разделителна линия, всъщност има реално своите вътрешно политически, икономически отражения. Хората са притеснени от икономическа криза. Аз не бих изключила напълно и съдебната реформа, въпреки, че съм съгласна, че тя може би няма да бъде топ тема на кампанията", добави Петрова.

Според нея има всички предпоставки за политическа конфронтация в предизборната кампания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Комунистически фракц преди 1 година
Комунистите и техните фракции ще продължат да ни управляват. Няма спасение в Република България за хората които не са свързани с комунистите и техните фракции. Това вече е ясно . Нямаме вина , че сме родени в такава страна, където човешкия живот е поставен на рулетка от властимащите и техните " криминални деца " .
1
0
 
3
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Започна надпреварата за голямото надлъгване. Манна небесна за социолозите, за политолозите, за архиолозите, за сеизмолозите, за всички големи плямпачи от партии и партийки, които до зори ще ни омайват със сладки приказки. И... на другия ден, в чутурите им няма да остане и помен от всичко, що са ни обещали. Все пак, ако разсъждаваме и преценяваме трезво, имаме право да изхвърлим, поне две трети от големия *** и да се сдобием, или да попаднем на по-зрели и по-читави хора. Дано, дано, случим.