Партиите без ясни послания, разчитат на емоциите на избирателите

След изборите отново ще търсим форма на голяма коалиция
5 сеп 2022 16:23, Анисия Иванова
36
Партиите без ясни послания, разчитат на емоциите на избирателите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Политическите партии в България нямат ясни послания за това как да се излезе от кризата. Всички говорят за тежките месеци, които предстоят, но от началото на предизборната кампания никоя от партиите не казва как точно ще изведе страната от тази криза и българските граждани не виждат какво точно предлагат политическите формации. Затова голяма част от хората до последния момент не са наясно за кого ще гласуват, но се надявам българските граждани да оценят важността на изборите и да подходят сериозно към изборния процес. Това каза Христо Господинов, преподавател по политически науки, в предаването „Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

Тази кампания ще бъде под мотото на доста кризи, които настъпват не само от Изток, но и от Запад. Основните играчи на политическата сцена са се фокусирали върху това да спечелят хората с послания, че предстоят тежки месеци и те могат да ги изведат от тях.

"Реално не виждаме сблъсък на програми и политики, които биха извели страната от евентуалните кризи, които биха настъпили с идването на зимните месеци. Не виждаме сериозни послания, а само такива, които са насочени към емоционалната страна на избирателите”, коментира Господинов.

Относно това дали се повишава нивото на коалиционната култура на политическите партии у нас, събеседникът каза, че има доста път да извървим, докато достигнем висока политическа култура въобще. Все още не можем да намерим баланса, правилните ходове, разговорите, които следва да са на високо равнище, касаейки управлението на държавата.

Това е най-важното, което следва да стои пред един държавник. Политическите партии са начертали червени линии помежду си и прекрачването им би било немислимо за тях заради политическото им оцеляване. Политическият изход от ситуацията, в която страната ни би попаднала след изборите, не изглежда никак ясен и обнадеждаващ, посочи Господинов.  

"Гледайки социологическите проучвания, е много възможно след изборите да трябва да търсим форма на някаква голяма коалиция отново”, смята преподавателят.

По-сериозните играчи на политическата сцена се стремят да избегнат темата за Украйна, за да привлекат по-широк електорат и да не отблъскват допълнително избирателите, каза още събеседникът.

Какви са политическите послания на партиите в битката за гласове и защо има голямо разминаване между социологическите проучвания и реалните резултати от изборите може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Изправи се. преди 1 година
Излезте и гласувайте, за да не ви управляват обръчи от фирми.. Ще е жалко да не можем да съберем едни 85 хиляди българи.. за да имаме представителство в Парламента. После пак ще се оплаквате с години.. "това не е наред, онова не е така. този ни излъга".17
24
2
 
1
 
! Отговори
Петров преди 1 година
За ГЕПИ и ПП, ще гласуват нищоправещите хрантутници назначени на държавни и общински длъжности некадърници, калинки и ***, турците за ДПС. От останалигте които ще гласуват, а те са малко ще се разпределят процентите за останалите партии.
23
3
 
4
 
! Отговори
Петров преди 1 година
До 20. ПП+БСП+ДБ+БВ това е алтернативата за правителство, друга няма. На местните избори догодина като му изритат кметовете на Бацун и после хрантутниците, калинките и мисирките на държавна и общинска издръжка и няма кой да гласува за него, отива при бай Ставри.
22
4
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Единствено Възраждане имат ясни послания. Излизане от ЕС и НАТО и отиване при Путин.Демек да си възродим социализма.Няма партия с послание да се справи с трите основни проблема на държавата. Кучетата , ц-иг-ани-те и комунистите.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този му е трудно четенето с разбиране ми се струва. Единствената пробългарска партия си има страхотни послания
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Баце каза бензина с 1 лев надолу и ясна евроатлантическа позиция." - като казваш баце каза всъщност визираш Байдън, щото да не забравяме, че цените в Лукойл ги определят американците, а руския собственик (не му помня името) продаде своя 30% дял още Януари и каза, че няма интерес към този сектор. Баце каза, че И ТОКА ще свали, което е същото като горното защото АМЕРИКАНЦИ СА СОБСТВЕНИК на Марица 1 и 3. С др. думи сегашните цени са СПЕКУЛА и ще бъдат свалени, ако КОЛЕНИЧИШ.
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце каза бензина с 1 лев надолу и ясна евроатлантическа позиция. Какво по-ясно послание искаш? На другите посланията им са да чъгъркат Баце. Ама не става само с чъгъркане, трябва и нещо да се гради.
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото, което правят партиите е да плюят по Борисов. С Борисов лягат, с Борисов стават. Ако не е Борисов, няма какво да кажат.Жалkи са. За това ще гласувам отново за Борисов.
17
0
 
8
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
В общи линии всички партии казват: вие мене ме изберете, да седна аз на топло депутатско местенце и държавна хранилка, пък после ще видим.
16
2
 
2
 
! Отговори
посланията ясни преди 1 година
Другаря Путин няма да минава Дунава щот Украйна се бие а ЕС ще се разпадне!
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане е със съвсем ясни послания. Кое не ви е ясно господине?
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната в Русия ще донесе изненади за изборите
13
17
 
4
 
! Отговори
От Варна преди 1 година
Ще гласувам за ИТН, преди гласувах три пъти за Възраждане но те нищо не направиха
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възхода и Възраждане и ИТН само една партия ще влезе
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм Мишо Шамара, на Чалгария главатара, командаря Слави Чалгара и шамаря Ицо Комара! Боко Тиквата и ТошоТъпира ще ги газя със ТИРА! Изберете Мишо Шамара, най-големия рапър, главатара на цяла Чалгария!
10
1
 
3
 
! Отговори
Кви послания? преди 1 година
Всички са като мишки в трици.Путин *** пейзажа.....
9
3
 
16
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
Е как,бе посланията на всички са "Само напред".ГЕРБ и ПП вкопчени в борба за първото място.При едните 12 години не мръднахме и милиметър напред,а при другите за половин година мръднахаме 25години назад.Успех на гласуващите
8
4
 
8
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Вън партиите от властта ,защото те само крадат държавни пари и лъжат. На тези избори гласуващите ще са под един милион, и боко пак ще яхне раята и ще дои народа до капка !!!
7
2
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това не са партии а клубове по икон интереси използват хората за да влязат в нси да си въртят бизнеса затова отиваме на избори 2023 г
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ееееех едно време кви кебапчета с картофи и биричка се раздаваха - сега нищо нема - ама не ставаааа, не ставааааааа братя дупетати щот на гол томбах чифте пищови не става