Корнелия Нинова: Учебниците до 12-ти клас трябва да бъдат безплатни

Тя настоява да се възстановяват професионалните гимназии
Обновена: 15 сеп 2022 11:19 | 15 сеп 2022 11:16, Камелия Цветанова
72
Корнелия Нинова: Учебниците до 12-ти клас трябва да бъдат безплатни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Да е честит първият учебен ден на първокласниците. На добър път. На всички ученици, родители и учители желая една успешна и ползотворна учебна година. Днес звънецът бие тържествено, но и тревожно. Нека ни събуди за трупаните с години проблеми и експерименти в образованието. А то е в основата на просперитета на държавата и личната реализация на всеки. Това написа в социалната мрежа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея учебниците не трябва да са неразбираеми за децата.

Още по темата
"Трябва да се опростят, да има един учебник за един клас по един предмет и в него да пише истината за българската история и култура. Тези учебници да бъдат безплатни за учениците до 12-ти клас. Образованието трябва да се обвърже с икономиката и да се планира дългосрочно. Така от една страна ще осигурим кадри, а от друга ще задържим децата в България", смята Нинова.

Тя настоява да се възстановяват професионалните гимназии и техникумите.

"В правителството направихме сериозни крачки в тази посока. Фирмите заявяваха в Министерството на икономиката и индустрията от какви кадри имат нужда. Заедно с Министерството на образованието ги заложихме в университетите като държавна поръчка, която се финансира от държавата и не се плащат такси от студентите. Но от своя страна те имат ангажимент да работят определен срок в България. Работодатели, министерства и университети работехме в екип. Тази политика трябва да продължи", пише Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ее разчита на соц носталгията при 80 годишните... щото изzzраждане я изпревариха по %!
20
0
 
8
 
! Отговори
00 преди 1 година
Тая само обещава
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни що не го направи това докато беше на власт, а се занимаваше само с постовете на приближените ти
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евтин популизъм. Всъщност на практика нищо не й струва на този пишман педагог.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бяха предприети мерки за намаляване на цената на хляба и лекарствата и ефект има. Значи може и за учебниците. Исторически още цар Симеон го е правил, плащал е за овчите кожи, на които се е пишело от неговата хазна.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тенгри канНе е така, само ти се струва, че не можеш да разбереш съдържанието. А всъщност то няма какво да се разбере. Сложните думички прикриват липсата на съдържание. Така хем се затормозяват децата, хем не могат и да научат нещо, ако искат.
15
0
 
11
 
! Отговори
Хм.... преди 1 година
Мдааа....то и ти отдавна трябваше да си в затвора ама не си....
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КорНела плямпа само като баба Нина :)))
13
1
 
12
 
! Отговори
навреме точно... преди 1 година
Предизборен популизъм, нищо повече. Използва деня и времето за да трупа активи, но много добре знае, че това което говори няма как да стане.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Одобрявам. Бюджета може да отдели за учебници. Долните швестъри хубаво да си помислят като почнат да реват за гейпаради и фондове за митко пайнера, както и за мигранти и бандерски повлекани по хотели. Нямало било безплатно. Един хубав бой за вас, безплатен от Расате.
11
9
 
3
 
! Отговори
Обикновен човек преди 1 година
Не само учебниците, а и всичко трябва да е безплатно. Особено за политически лидери като другарката Нинова. Може и като за другаря им Бойко Борисов. Тези хора съсипаха България и искат да върнат социализъма и комунизъма на съпартиеца им от Правец Просто няма как да станат на 20- 30 г., когато си мислеха, че бъдещето е тяхно. Да си гледат внуците и да ми завиждат на парите и активите. Които, между впрочев са диверсифизирани активе, а не просто пари.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ТРЯБВА" , знаем я тази дума, смешна, жалка, безсмислена, но служи за парапет на говорещите глупости. Аз знам какво ТРЯБВА, че като развъртя една лопата и като ги изрина всички "екскременти" от България, ще останат май малко хора. Хайде бе, какво чакаме , нищо добро.
9
2
 
11
 
! Отговори
Малко късно преди 1 година
се сети, Корни... По-важното е, че изпрати оръжия за Окрайна,за българския народ недей да се хабиш да мислиш!
8
3
 
3
 
! Отговори
МВР вижте се преди 1 година
Тежка ХОМОФОБИЯ тресе ДАНС, МВР и Прокуратура наблюдават ГЕЙ ХОРА, ЖЕНИ и Малки деца за да се гаврят с тях, наблюдават денонощно, раздават СРС техника на мутри, строители(шефове) и наркомани за да се гаврят с жертвите!
7
0
 
10
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Учебниците са напълно енразбираеми дори за възрастен човек. Една даскалка по български език каза, че ще си правят план с най-важното в тетрадките, защото материала е неразбираем дори за възрастен човек. Второ: историята. Нужна е спешна и ударна Българизация на българската история, т.е. да се върне акцента върху историята на Българите и Българската държавност като се понижи тракизацията, елинизацията и ромеизацията! Колкото до фирмите, ако не са държавни, набиране на кв.работници е техен проблем!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки един здравомислещ българин знае, че такова нещо като безплатно НЯМА! Трябва някой да плати, за да бъде на някои "безплатно". Спрете се с тези комунистически опорки другарко Нинова. Защото е ясно навсякъде, че в парламента сте само другари и другари (комунисти), някой просто пребоядисани. Като имаше случай на отказ на ББ да се отрече от БКП и червената си членска книжка.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако трябваше значи и трябваше да го направите ! Аи аз зная , че синът има пари не- само да купи учебници на 12 клас (около 25хиляди но и -за всички ученици в цяла България ! Или както винаги само лъже се прави на интересна
4
2
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Е стига *** бульо нека поне до 15 клас да са безплатни,ама и цигарите и кафето също щото цяло междучасие ко да праим.
3
2
 
8
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Корни мъ, тия уж Учебници са краваска редакция и Подмяна на ИСТОРИЯТА НИ. Тук идва и премахването на Аз съм Бърлгарче.
2
1
 
22
 
! Отговори
Стига популизъм преди 1 година
Другарко Нинова, няма нищо безплатно на този свят. Просто не го плаща един, а друг. Както целият български народ плати кражбите на червените бандити. Както платихме и външнотърговското дружество, което си " купихте" за жълти стотинки. Когато ви видя, се сещам за една държава с потенциал съсипана от бивши комунисти и настоящи бизнесмени.