Проверяват машините за изборите, след като ги извадят от склада

Георги Тодоров увери, че всички ще бъдат изправни
12
Проверяват машините за изборите, след като ги извадят от склада
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички машини за вота ще бъдат технически изправни. След изваждане от складовете, ще бъдат проверени. Това коментира служебният министър на електронното управление Георги Тодоров пред bTV.

Още по темата

"Публично направихме произволно избиране на машините, които да бъдат сертифицирани и удостоверяване. Това не се е правило досега, нито веднъж. От другата седмица започваме с довереното изграждане на софтуера за вота, след като приключи удостоверяване на произволно избраните машини“, добави той.

Машини за вота ще бъдат само технически годните и изправните. Такива, които са установени, че не са в кондиция, няма да се извадят от склада, обясни Тодоров.

Той добави, че има сериозна логистика при транспортирането на машините.

13 000 устройства ще са нужни и са на разположение за изборите на 2 октомври.

"Хората вече имат опит и не се страхуват от машинното гласуване. Всичките ни действия са продиктувани от това да убедим хората, че изборният процес ще бъде сигурен, без манипулация на вота, така че да създадем предпоставка за повишаване на избирателната активност", коментира министърът на електронното управление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: машиниизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешен плач, машините са вид тест за грамотност за да гласуваш трябва да можеш да четеш и пишеш, това именно пречи на гербавите и ДПС, защото техните избиратели са неграмотни и не ходят да гласуват, това е проблема.
11
0
 
6
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ТРЯБВА ДА СЕ БРОЯТ ОТРЯЗАЦИТЕ И ЕДИН ГЛАС ДА ИМА ГРЕШКА, МАШИННИЯ ВОТ ДА СЕ ЗАБРАНИ! КАСОВИТЕ АПАРАТИ В МАГАЗИНИТЕ НАКРАЯ НА ДЕНЯ ДАЛИ ДАВАТ ГРЕШКА ПРИ ОТЧИТАНЕ НА ОБОРОТА И КАКВО ОТИВА КЪМ НАП? АКО Е ПИПАН, ЯСНО? НЕ ДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ЗА ДА НЕ СЕ ОТЧИТАТ ПРЕД НАП ВСИЧКИТЕ СУМИ, НО ГРЕШКИ НЯМА АКО СИ ЧУКНАЛ СМЕТКАТА В АПАРАТА ИЗЛИЗА ТОЧНА НАКРАЯ НА ДЕНЯ!
10
0
 
6
 
! Отговори
перко преди 1 година
Цяла Европа отхвърли машините на Мадуро, а вХоландия ги мачкаха с валяци, защото са много надеждни!!! !
9
0
 
9
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 1 година
Не машините да се премахнат, а да се броят отрязъците и това да бъде официалния вот. Щом не искат да го направят, значи са манипулатори.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъдат изправни и настроени според желанията !Много се чудя дали да гласувам,след като на предишните избори бяхме жестоко измамени !
7
2
 
1
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
Внимание срещу Българския народ е включена обемно пси манипулираща техника..Очаква се турско говорящите избиратели да гласуват чрез внушена както редовно се прави страхова невроза само за ДПС>.Турски и други експерти да проверят избирателите в Турция за нарочно отравяне със пси активни спец добавки с цел Масово гласуване за ограбващи БЪлгария чрез ДПС ..Може да ползват и системи за автоматично разпознаване на наркомани..
6
0
 
3
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
НА снимката "НАГЛО ПРЕСТЪПНА ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНА ОБЕМНО ОБСЕБВАЩА ТЕХНИКА"..Опасна е за гледане даже от екрана на Компютъра.. Уврежда челен дял на главен мозък..Лесна за манипулиране на избори .. Блокира желанието на милиони да гласуват..Експерти да проверят как се позлва за манипулиране на изборите .. Има огромен записан вкл видео материал от последните калибриращи избори по времето на Радев И Янев..
5
4
 
4
 
! Отговори
Стамен преди 1 година
Семействата от моя род решихме да не гласуваме при машинно гласуване - с тях всеки хакер може да подмени вота с колкото си иска про0центи :))) Не искаме да гледаме пак самодоволните и надменни усмивки на глупаците от предишното правителство !!!
4
1
 
12
 
! Отговори
Мунь Узунов преди 1 година
Всички машини са технически изправни т.е. политически коректни;)))
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори с машини няма да има,защото с тях мафията ,разбирай гербавите и ДПС не могат да спечелят!Ще направят така ,че в последния ден преди изборите да обявят че нещо с машините не е както трябва и край!Без Факултета и Столипеново и другите ц......ки махали гербавите нямат шанс. Да не забравяме как беше избрана Данчето за кмет на София с гласовете на Факултета без нито един сгрешен протокол и без невалидни бюлетини, а в другите квартали на София хиляди невалидни бюлетини. Така ГЕРБ и ДПС печел
2
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Внимавайте да не ги зарази някаква промяна!
1
3
 
9
 
! Отговори
МАРК ТВЕН преди 1 година
АКО ИЗБОРИТЕ ДАВАХА СВОБОДА И МОЖЕХА НЕЩО ДА ПРОМЕНЯТ ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ