Плевнелиев очаква временно правителство с кратък хоризонт

Президентска република не е добър вариант за България, смята той
17 сеп 2022 09:49, Елка Василева
117
Плевнелиев очаква временно правителство с кратък хоризонт
Снимка: архив, БГНЕС

Вариантите след предсрочните парламентарни избори са два. Такова мнение изрази президентът на България (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев пред Нова тв.

Още по темата
“Няма значение колко партии ще има в парламента. Тези избори са много ясни. Те или ще ни оставят в изолация, или ще ускорят нашата интеграция към Европа. Българският народ отдавна е избрал Европа”, заяви Плевнелиев и призова за влизане в Шенген и в еврозоната.

Той определи като “недемократично” в кампанията да се водят личностни битки между партиите.

Според Плевнелиев ни очаква временно правителство с кратък хоризонт. “Ако все пак лидерите на проевропейските политически сили разберат отговорността пред тях и че това дълбоко противопоставяне обслужва империите на изток от нас и техните геополитически амбиции, те ще трябва да потиснат егото си и да се отдръпнат назад”, каза още Плевнелиев и изрази възможност за програмно правителство “с ясна визия и цели”.

Президентска република не е добър вариант за България, смята още той. “За българските действителности е добре не да имаме суперлидер, който “да коли и беси” в държавата, а да имаме баланс между институциите”, каза Плевнелиев.

Неговата прогноза за следващата 2023 година е за “тежка и трудна година” не само за България, а за света. “Нека да не смятаме проблемите под масата, а да бъдем държавници”, призова още Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
15
 
! Отговори
Седенка преди 1 година
Без сянката на Борисов никой нямаше да е чувал за него.
36
4
 
11
 
! Отговори
оффф преди 1 година
Колко умен и ерудиран да е, да виждаш години наред, че появиш ли се някъде те ругаят, но ти да продължаваш да се навираш там ?!
35
11
 
5
 
! Отговори
Спондж Боб преди 1 година
Противно на всеобщото схващане аз смятам че Плевналиев е един умен, възпитан и ерудиран човек чието президентствуване за съжаление мина под сянката на Бойко Борисов. Предполагам че повечето от тези които го плюят по форумите го правят защото той е всичко това което те не са.
34
5
 
7
 
! Отговори
Чегърт преди 1 година
Радев през цялото време иска да контролира изпълнителната власт и да управлява. И го направи включително с редовното правителство на Петков. И след неуспешното управление на Петков тръгна да се дистанцира от тях и пак да дава акъл. При Гълъбчето цените продължават да растат, т.е. същите са.
33
4
 
11
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Заклевам се, този човек има някакви екзотични ссексуални фетиши от рода на мазохизма. Мине, не мине седмица и се появява някъде с абсолютно ясното съзнание, че ще го ппсуват и ругаят. Това по някакъв начин го води към удволетворение на първичните му нагони.
32
4
 
4
 
! Отговори
По читател преди 1 година
Докато чета направих гордо най гладкото си и обилно изхождане след седмици на мъчителен нездравословен запек. Направо запълних чинията.
31
2
 
4
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Очаквания всеки има.Днес пуснах тото и също имам очаквания.Колкото е вероятността да се сбъднат моите,толкова е и за неговите.
30
3
 
3
 
! Отговори
Дърт мърул преди 1 година
Плюню си харчи доживотната президентска пенсия пък за бат Боци дето го направи президент пак захарни петелчета на панаира.
29
3
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Радослав..Репликата на Бай Тошо не е ББ, а един кремълски парашутист с вдигнат юмрук, който се огради с бивши кадри на ДС и червената олигархия от Прехода, който заяви че "Крим е руски", а адютантът му янеФ спрягаше думите на путин за "Секретна военна операция" в Украйна..Не случайно първите които се наредиха под юмрука на фигуранта бяха Мая Костинбродска, Румен Петков, Сашо Апашо, Татяна Дончева и други СОЦ динозаври, а новите попълнения бяха осигурени с парите на Черепа, Прокопиев и Василев
28
4
 
2
 
! Отговори
Гомномес преди 1 година
Забъркват се нови органични вискозни субстанции с кафяв аромат. За малцината висококачествени ястия а за народа остава пак да консумира менюто след края на пира.
27
2
 
4
 
! Отговори
Маке маке преди 1 година
Прав е Плевнелиев. Служебния кабинет е с къс срок до изборите само.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво временно правителство, бре? Нарича се Второ Служебно правителство след яловите избори на 02.ОКТ.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е последния човек, който трябва да слушате, но пред недоразуменията на Радев и заобиколилите го стари комунисти изгонени даже от БСП като крайно крадливи . Никога не сме имали премиер с 2% доверие и Жан Виденов имаше повече. Да излезем да гласуваме и да се премахне от конституцията служебен кабинет!
24
1
 
4
 
! Отговори
Пенсиониран агент преди 1 година
Правителството не се сменя . Сменят се марионетките. Кукловода е един.
23
5
 
4
 
! Отговори
Газ метан преди 1 година
Ако беше мъж на място Плевнелиев щеше да избеси всите русофили .
22
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Калеко Алеко: какво спасение е младежкото БКП с вожд който е китайска реплика на стария БКП вожд? Я дай 10 разлики между БКП и младежкото БКП (герб)? Нали днес сме с тази ситуация заради управлението на китайската реплика на Бай Тошо, защото младежкото БКП (герб) управляваше както дъртото БКП - приоритет им беше развъждането на роми и държавни служители и уреждането на членовете на партията и родата им на заплатополучателски местенца!
21
0
 
2
 
! Отговори
Бръмбарин преди 1 година
Ко чакат не знаем . Ние чакаме от умрял писмо
20
3
 
5
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Довиждане:)))
19
4
 
1
 
! Отговори
до 32 Калеко Алеко преди 1 година
кое е по-добре антиевропейска или антиеврейска, така и не разбрах от написаното от тебе - дай съвет!
18
4
 
9
 
! Отговори
ХА-ха-ха преди 1 година
точно партия ГРОБ ни трябва и ще измреме като мухи нa късна есен :)