Машините за вота нямало как да бъдат манипулирани

ЦИК имала достатъчно механизми за контрол на процеса
152
Машините за вота нямало как да бъдат манипулирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Организацията на изборите върви нормално. ЦИК взема своите решения няколко дни преди срока по хронограма, което улеснява останалите органи със задължения по организация на изборния процес".

Още по темата

Това каза пред БНР Росица Матева, зам.-председател и говорител на ЦИК.

И поясни отново, че машините, с които се гласува, не са свързани с интернет и ако се направи опит за въздействие върху една машина, то то ще е само върху нея и това няма да се отрази върху изборния резултат.

"ЦИК има достатъчно механизми за контрол на процеса", увери тя.

Матева подчерта, че не само по желание или по решение на ЦИК организацията на изборите може да мине само в ръцете на държавата.

"Трябва решение и на изпълнителната власт. Служебният кабинет сега ни оказва пълно съдействие, но шест месеца ЦИК писа писма до предишното правителство, за да се намери помещение - държавна собственост, за съхраняване на машините за гласуване. Машините сега са под охрана и в склада се влиза само с разрешение на ЦИК", посочи тя.

В страната има над 400 машини за пробно гласуване. Подадени са малко над 50 000 заявления за гласуване в чужбина.
Като проблем тя отчете постоянното променяне на състава на секционните изборни комисии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: избориЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е всички да излезем и да гласуваме вместо да ходим за гъби , на шопинг в мола или на по бира.
52
2
 
11
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
И ДА ПИТАМ ЗНАЧИ ДВАМА ТРИМА СКРИТИ В ТЪМНА СТАЯ ЩЕ СИ НАГЛАСЯТ ИЗБОРИТЕ КАКТО НА ТЯХ И Е УДОБНО КОЙ ГИ КОНТРОЛИРА ТЕЗИ КОЙ ЩЕ ГИ ПРОВЕРЯВА НИКОЙ НИКОЙ НИКОЙ ЦИК САМО ПОЛУЧАВАТ ЦЕЛОГОДИШНО ПАРИ И НИЩО ВСИЧКО Е В РЪЦЕТЕ НА МАДУРОВЦИТЕ БЪЛГАРИ ЗАЩО СЕ ОСТАВЯТЕ ТАКА ДА ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ ПОСЛЕ СЕ СЪРДЕТЕ НА СЕБЕ СИ
51
0
 
7
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Приказки за наивници.
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разписките от машините трябва да се броят ръчно понеже никой няма достъп до сорс кода на тези машини да не говорим че самата машина може да се инфектира с вирус като се пъхне друта карта която да е подготвена предварително от дадения хакер
49
2
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
МНОГО ДОБРЕ СЕ ВИДЯ ЧЕ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ НЕ БЯХА ПО ПРАВИЛАТА ШАЙКАТА СЕ САМОНАЗНАЧИ БОЖКОВИСТИТЕ ПЛАТИХА И ВЕЧЕ 2 ГОД БЪЛГАРИЯ СЕ ГРАБИ НЕИСТОВО БЪЛГАРИТЕ ОБИКНОВЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ТЕЗИ ВИДНИ КРАДЦИ ОЛИГАРСИТЕ ДЕТО ПЛАТИХА И УНИЩОЖИХА СПЕЦ СЪД РАЗГРАБВАНЕ ОГРОМНО Е НАСТАНАЛО И СПРЕТЕ ДА КАЗВАТЕ ИЗМИСЛИЦИ ЗА ВОТА МАНИПУЛАЦИИ ЛЪЖИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА Е ДРУГА
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е Мая Манолова да брои макулатурата
47
1
 
14
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
МАЛЕ ГОЛЯМА ЛЪЖА ПИШЕТЕ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ КОЙ ГИ СПЕЧЕЛИ МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ ЗАЩО НЕ БРОИХТЕ ОТРЯЗЪЦИТЕ ЗАЩО РЕПРЕСИРАХТЕ БЪЛГАРИТЕ КАТО ГИ ПРИНУЖДАВАТЕ ДА ГЛАСУВАТ С ТЕЗИ ВЕНЕЦУЕЛСКИ МАШИНИ КЪДЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ВИЖДАМ ОТ 2 ГОД РЕПРЕСИИ ГОНЕНИЯ СЪС ЗАКАНИ ГАЗЕНИ НА КОНСТИТУЦИЯТА ПРИНУЖДАВАТ БЪЛГАРИТЕ ДА ГЛАСУВАТ С ТЕЗИ ЗАБРАНЕНИ В ЕВРОПА МАДУРОВКИ
46
0
 
6
 
! Отговори
Колето преди 1 година
Из маса държави станаха измами с машини , в други с хартия ... просто и ясно Дълбоката Държава и така и така прецаква добитъка гоите и все те контролират света и животите ви , но 1 процент само го осъзнават това ... другите 99 процента скотове дай им ракийка салатка и някоя корупционна или друга схема за крадене .
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво да кажа тва няма хард диск няма кой да подаде сигнал няма и кой да го разглоби Ролка за касов апарат
44
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно е че старите измамници от ГЕРБ, БСП и ДПС настояват изборите да са само на хартия, а новите измамници от ПП и ДБ настояват да са само машинни. Само една партия настоява изборите да са машинни но с броене и на хартиените бележки. Това гарантира на 100 процента честността на изборите. Тази партия е Възраждане. Всички останали искат да има купен вот или софтуерна манипулация.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не се броят и бележките значи е манипулиран а изборите фалшиви. НЕ ВЯРВАМ НА ЦИК. Те не са Господ за да им вярвам.
42
0
 
20
 
! Отговори
ДЕМИкратичнаБългария преди 1 година
Къде в Европа има машинно гласуване ? ........ НИКЪДЕ . В Холандия и Германия е имало , но е било отхвърлено като лесно за манипулиране и неотговарящо на европейските изисквания ... Предпочитано е в България защото вместо да плащаш на ромски барони милиони , те да плащат на купувачи на гласове а те пък да навиват бедните роми за 50лв и едно кибапчи С ВИСОК РИСК схемата да бъде провалена от опозицията ПЛАЩАШ НА ЕДИН АДМИНИСТРАТОР НА ТЕЗИ МАШИНИ 5-6 хил. и той ти прави резултат какъвто си искаш.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те затова ги премахнаха в целия Демократичен свят само тука пристигнаха машините Мадуро за да може комунисти русофили да дойдат на власт
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тулупа нали ревеше постоянно че има фалшифициране на миналите избори, как така сега нямало проблем ?Долните *** от ЦИК и Сиела явно са ни подготвили фалшифициране !!
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ше стане така че да гласуваме на плажа което не е добре
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нещо НЕ с чук
37
1
 
14
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
България е единствената държава в ЕС където се гласува изцяло машинно.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАП да спретнат ревизия на Росица Матева, как си е докарала 2 милиона спестявания, при доход от 1500 лв.?!
35
0
 
12
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Простттт въпрос. Що беше отказано броенето на отрязаците??? Защо шефката на ЦИК направи уговорка, и да има различия няма да се вземат предвид!!! Малки, бедни пр--дажници, време е да напуснете сцената.
34
0
 
11
 
! Отговори
МАШИНАТА КАЗА! преди 1 година
Нищо конкретно! Сани уверенния. Когато и за манипулацията на машинния вот започне да се говори чисто "политически", с празни уверения и обещания, нещата не изглеждат добре. Не казвам, че изобщо ще има манипуация, нито внущавам нещо подобно. Само коментирам съдържанието на статията. Личното ми мнение: НА МАШИНИ НЕ ВЯРВАМ.