Гари Каспаров за ГЕРБ: Партия, която стои на правилната страна на историята

Борисов заяви, че войната трябва да спре
Обновена: 20 сеп 2022 13:10 | 20 сеп 2022 12:53, Нели Христова
286
Гари Каспаров за ГЕРБ: Партия, която стои на правилната страна на историята
Снимка: БГНЕС

Искам да се възползвам от възможността да се срещна с господин Борисов и колегите му, защото научих, че ГЕРБ е единствената политическа партия, която има много силна позиция относно войната в Украйна и руската агресия. Това заяви легендата на шахмата Гари Каспаров. Той се срещна с младежката организация на ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов по време на посещението си в страната ни.

"Това е момент, който може да се опише с много прости термини от шаха. В политиката в момента няма сива зона - всичко е само черно и бяло и трябва да направиш единственият морален избор, който е приемлив за онези, които вярват в демокрацията и правата на човека. Повечето европейски държави се придвижват към правилната посока. Все още има места, като Унгария, но мисля, че е много важно България да остане заедно с ЕС и САЩ по този въпрос, вместо да участва в игри, които могат да имат унищожителен ефект в бъдеще", заяви Гари Каспаров.

Още по темата

"Аз представлявам руски опозиционер в изгнание, който има много ясен поглед върху войната в Украйна. Ние подкрепяме санкциите срещу Русия, докато не постигнат три условия: Украйна да бъде напълно освободена, репарациите бъдат изцяло платени и военните престъпници понесат отговорността си", допълни шахмат легендата. "Работим тясно с приятелите си от двете страни на Атлантика. Използвам всяка възможност да подкрепя онези, които подкрепя единственият път към бъдещето на нашата цивилизация."

"Знам, че съвсем скоро в България ще има нови избори. Мога да изразя надеждите си, че хората ще видят ясно, че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята", допълни Каспаров.

"Искам само да напомня, че днешното посещение е в следствие на нашите действия - партията, която внесе проектозакон да дадем въоръжение на Украйна. Партията, която сложи украинското знаме първа и до ден днешен то седи в централата от началото на войната. Първи казахме, че това е война, агресия и, че трябва да спре. Че цялата демократична общност, към която се числим, ЕС, НАТО, трябва да се опълчи на тези действия", заяви на свой ред Бойко Борисов. "Нашатна партия се обяви за пълна диверсификация от "Газпром", ядреното гориво и младежите събраха 50 хил. лева, които изпратиха на техните украински колеги."

"Само преди няколко дни, умишлено не вдигахме шум, бяха 44 деца с 6 ръководители на издръжка на партията в Слънчев бряг. Изкараха чудесна ваканция и времето беше прекрасно. Музеи, изложби, развлечение. Отърваха се за една седмица от войната с наш превоз. Докато другите говорят, ние действаме. Затова и позицията ни е ясна, и програмата ни е ясна", добави лидерът на ГЕРБ.

Варненският кандидат за депутат, шахматистът Руслан Тошев предложил на Борисов да играе шах с Каспаров, тъй като нямал възможност. "Няма да стигнем до там, знаем си възможностите. Да разделим фигурите на бели и черни - знаем. ГЕРБ и СДС ще отстояваме и след изборите твърдата си позиция", увери лидерът на ГЕРБ.

"Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре, агресията да престане и да се възстанови териториалната цялост. Ние сме уязвими от подобни действия на Балканите - те са прекроявани с граници няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и благодаря, че на Запад са я чули", заяви Бойко Борисов.         

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
16
 
8
 
! Отговори
Карпов...??? преди 1 година
Слуга на Путин... естествено........ Гари го праскаше редовно...
123
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гари се е заблудил тотално.А дали ще пита другаля Борисов, като е толкова против путин, защо му построи теъбата до Сърбия с наши пари?
122
7
 
23
 
! Отговори
сара преди 1 година
Гари, правилно си разбрал, че са от правилната страна на историята, но не си наясно май за коя история става дума...
121
8
 
16
 
! Отговори
СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ.. преди 1 година
ВЯРВАМ НА СВЕТОВНИТЕ ШАМПИОНИ... НЕ И НА МЕЖДУНАРОДНО-ИЗДИРВАНИ МОШЕННИЦИ......!!!
120
16
 
10
 
! Отговори
AZ преди 1 година
Вашата партия обслужи интересите на русия да снабди с газ приятелските Сърбия и Унгария през газопровод за сметка на българските наивници. След което Путин да започне дивашката си инвазия в Украйна, така че няма какво да се биете в гърдите. А ако 12 години пладнешки обири на евро проекти се счита за стоене от правилната страна на историята, то просто нямам думи ...
119
8
 
16
 
! Отговори
Този ми беше преди 1 година
прот*и*вен още когато играеше срещу Веско и правеше мр*ъ*сни игрички за разсейване на съперника.Иначе жалко за таланта му,след това изказване за Гепи и тиквата,окончателно отива в канала!
118
11
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Герб , пп , дб , бсп - едни и сьщи лапачи драпането е за пред хората и после си делкат - за -30 г не ви ли дойде альла та си избирате сьщитеОт -20 та икономика в светъ се превьрнахме в дьржава от третият свят с стандарта на конго и ботсвана
117
3
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Да лельо Пени, ти си най голямата разборачка!
116
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 121, преди 1 година
"Що не си гледаш работата Предателю???" - - Защото сега си няма работа и се чуди сега откъде да захлеби.
115
10
 
8
 
! Отговори
фен на ДБ преди 1 година
До: номер 138 (КИРО ***) Виж какво пич, не се хаби, излишно е!!! ГЕРБ никога повече няма да захапе сладкия кокал на властта!!!Никого не можеш да объркаш с тези твои каламбури, ще гласувам за ДБ и Христо Иванов, ако щеш да застанеш на челна стойка и да жонглираш със запалени факли, разбра ли???!!!
114
10
 
4
 
! Отговори
ЧОРАП НА ЛОСТА преди 1 година
КИРЕТО И АСЕНЧО СА НАЙ-ДОБРИТЕ!
113
5
 
16
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
"На Гари не му пука..." - че на кого му пука какво казва един пенсионирал се преди 20 години шахматист, който едва ли е наясно какво става с България изобщо.
112
4
 
14
 
! Отговори
евротъпанар преди 1 година
популизма тръгна -Уж Каспаров казал че само ГЕРБ стои правилно вкокошарника
111
5
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Ха ха за баце кюлчака и кирчо рублата няма да дам глас никога това е сигурно
110
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Гари не му пука какво пишат форумните ***. Мачкай русoпитецитe!
109
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не зная кой нормален ще гласува за герб!Ще крадат,ще създадат жалка прослойка население,бедно и окъсано,ще завземат всички сектори от соц иконом живот и "лошия генетичен материал" си иска пак модела!
108
5
 
8
 
! Отговори
МОДЕЛ ЧОРАП Е ХАЙ преди 1 година
НЕ ВИ АРЕСА МОДЕЛЪТ БАЦЕ- АМА МОДЕЛЪТ МИРИЗЛИФ ЧОРАП Е НАПРАУ НАЙ ХАЙ- Я ГЛЕЙ- 17.9% ИНФЛАЦИЯ, НА ХРАНИ- 35/40%, НА ГОРИВА В ПЪТИ- ВИВА ЗЕЛЕН ЧУРАП, ВИВА ЧЕРЕПИ, ВИВА ГРАБЛИВА ОЛИГАРХИЯ- НИЕ ОБИЧАМЕ ДА НИЕ ГАДНО ДА НИ ЛЪЖЕ НЕ БАЦЕ ОЛИГАРСИ ДА НИ ДЕРАТ И ДА НИ РАЗПРАВАТ КАК СМЕ ЗАБОГАТЕЛИ, А ГЕРБ БИЛЕ КРАДЛИВИ....НО ПРОКУРАТУРАТА БИЛА ГЕРБЕРСКА И ЗАТОВА НЯМАЛО ОСЪДЕНИ СЪДЪТ И ТОЙ ЕВРОПРОКУРАТУРАТА И ТЯ ГЕРБЕРСКА..НО ЗЕЛЕН ЧОРАП НИ ЛАШНА В МИЗЕРИЯТА Е ТЕ ЗАТОВА СИ *** ОБИЧАМЕ
107
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платена публикация на руското посольство в София - от другарката Митрофанова, приятелка на Бойко Методиевич!!!Не и се връзвайте!!! Ако ГЕРБ спечели каквато и да е власт, ще си я поделят с ИТН на Дългия Чалгар и Тошко Африкански, дето също получават западна валута, пак от Митрофанова!Гласувайте ПРОТИВ ГЕРБ!!!
106
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГАРИ НЕДЕЙ РАЗВАЛЯ ЮМРУКА КОЙТО СТИСКА МИЛИОНИТЕ НА ЧЕРЕПИТЕ- ЮМРУКА РЕЧЕ- ДО КА ИМАТЕ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО/ДЕМЕК НЕГОВО БЕЗКОНТРОЛНО/НЯМА ДА ИМА РЕЖИМ НА ТОКА- ХА ТАКА ЮМРУЧЕ *** НА ЧЕРЕПИ И ГНУСНА ОМРАЗНА ОЛИГАРХИЯ- РАЗПИЛЯ ДЪРЖАВАТА ЗА ДА НЕ НИ ПРИЕМАТ В ЕВРОЗОНАТА А ПОСЛЕ В ЕВРАЗИЯ- ЧИЙ Е КРИМ МИРИЗЛИВ ЧОРАП ГНУСЕН, Е ТЕ ТАКА ЩЕ НИ ДОКАРАШ И НАС...
105
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме интересува нито ГЕРБ,нито този предател оплювайки народа си гадно!-:(((