Радев: Край на неефективната практика да се договаря газ без търг

Зове политиците за обединение около решения, които да ни изведат от кризата
97
Радев: Край на неефективната практика да се договаря газ без търг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без да се знае кой и как определя доставчика и цената“, коментира президентът Румен Радев по повод на обявените от „Булгаргаз“ търгове за доставка на втечнен газ.   

„Днес „Булгаргаз“ за пръв път обяви открит търг за доставка на природен газ – краткосрочен и  дългосрочен, така се прави и открито равнопоставено и прозрачно към всички доставчици и само така могат да се постигнат най-добри условия за страната,а не да се търсят решения месец за месец, както сега, а дългосрочно решение“, каза държавният глава.

Още по темата
Той добави, че продължават усилията и за решаване на най -тежкия проблем, а това е осигуряване на слотове на терминалите за втечнен газ.

Според него през пролетта шансовете за това са били пропуснати, а именно от осигуряването на слотовете зависи дали ще е гарантирана доставката през зимата.

Радев коментира и кампанията.

Той смята, че въпросът е не само изборите да са честни, но и да се постигне избирателна активност, която да даде  легитимност на новия парламент, за да има стабилно правителство.

„За избирателната активност е критично важно поведението на партиите в кампаниите и то трябва да насърчава гражданското участие, а не да отблъсква хората. Не личните нападки и демагогията, а обединяването около решения, които да ни изведат от кризата, ще създадат условията да се сформира стабилно мнозинство и устойчиво правителство“, настоя Радев.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: изборигазРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търга ще определи цена съгласно цените на борсите към днешна дата, ами ако след 2 месеца цената е два пъти по малка ? И защото това добре го знаят че този тип търг за суровина, която не се знае ще я има ли няма ли да я има и на каква цена не се прави и ще падне когато се наложи да се гласува от следващото правителство, така едно хубаво ни измиват очите преди избори.
47
6
 
18
 
! Отговори
Продл пеша преди 1 година
Радев с теб сме размахай юмрук и ни поведи кьм още по голям глад и мизерия ти го можеш
46
5
 
9
 
! Отговори
Не ща руска газ преди 1 година
Ако ни трябва газ да си добиваме от нашата, имаме над 500млрд. кубика шистов
45
3
 
15
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Пъ пеш Хасковски нали ти ни докара до кризата и от днес нататък си решил вече да караш подстсвените ти лица да работят ефективно е няма как да стане и Корнелата и Киро ти обърнаха гръб, на кого ще разчиташ на Стефито или на Копейката или на оная магистралната Мая?
44
4
 
22
 
! Отговори
бля-бля преди 1 година
С 15 бона заплата , генералска пенсия, безплатно жилище, охрана и плюскане - пука му на оная работа на другаря РадеФ за някакви си кризи и най-малко пък за дереджето на простолюдието. За него единствено важно е,че баламурниците отново го избрахa !!!
43
8
 
15
 
! Отговори
р преди 1 година
Тоя се опитва да си реже опашката.Дааа, ама не !Твоето творение Просто Киро надроби тази каша и върна страната с 30 години назад.Няма да забравим.Идва Видов дан!
42
3
 
20
 
! Отговори
кви търгове кви 5лв? преди 1 година
Танкерите бяха договорени с помоща на американското правителство. Твоето правителство ги отказа, заради руснаците!?!?
41
5
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Всичко хубаво бе Радев, ама всички знаехме за далаверите на Кики и Кокорчо, но нито веднъж не те видяхме да размахаш юмрук срещу тях! Да не говорим ,че точно ти ни ги натресе! Значи и ти си в далаверата! Сега изведнъж ,ще ставаш "отговорен"?Наш'та Мара вече не е уру'спия, тя ще пуска вече само по любов! А и от устата на Радев, думата "демагогия" звучи като перверзия!
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГАЗПРОМ ПЛАЩА НА РАДЕВ!
39
4
 
7
 
! Отговори
ДА КАЖЕМ НЕ НА ГАЗТА преди 1 година
Седесари, ДБ Гербери СПИТЕ ЛИ? Трябва да се блокират всякакви сделки НИКАКВА ГАЗ. Парите за ГАЗ да отидат за дарения и помощ за Украйна.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев ще остарее и умре в затвора като Милошевич. За назидание на всички руски продажници.
37
3
 
9
 
! Отговори
НИКАКВА ГАЗ преди 1 година
Трябва да сме с ЕВРОПА и да ПОДКРЕПЯМЕ ЕВРО САНКЦИИТЕ това е предателство към ЕС - Евро Союза. На цената на всичко трябва да подкрепим Украйна и САНКЦИИТЕ хората могат и са длъжни да се научат да живеят БЕЗ ГАЗ и БЕЗ ПАРНО такъв е живота и това се налага.
36
0
 
7
 
! Отговори
то от тва преди 1 година
по-нормално няма. Въпроса е що не се прави до сега?
35
3
 
11
 
! Отговори
радев=крадев преди 1 година
Защото, всеки който подкрепя крадците е крадец!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
борисов пазеше радев от импичмънт защото са руски предатели и двамата
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКА ВОНЯ
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умирате, умирате долен рептил русофилски и ти и донев и златев и цялата ви продажна мафия умира, ЗАПАДА иде с големиия меч и сеч!
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА РАДКА ПИРАТКА ЩЕ И ПРЪСНАТ ТРЪТКАТА ГЕНЕРАЛСКА
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалете от власт прoдажника руски
29
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев най- великия политик за последните години .Намиращ правилния баланс между Русия и САЩ за благото на родината.Дано още 2 мандата да бъде президент .