ПП: ГЕРБ да поемат отговорността да съставят коалиция и да управляват

Асен Василев призна, че ПП са изгубили изборите
Обновена: 2 окт 2022 22:53 | 2 окт 2022 22:29, Камелия Цветанова
132
ПП: ГЕРБ да поемат отговорността да съставят коалиция и да управляват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ носят в момента огромна отговорност като първа политическа сила и сега е техният ред на направят коалицията, народът им даде мандата. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той благодари на всички избиратели, които гласуваха за ПП, защото те са подкрепили демокрацията в България, дългият път, който трябва да бъде извървят, за да се промени страната.

Още по темата

„Това, което се случи показва, че огромен брой хора продължават да вярват, че България може да е успешена, проспериращи, да не бъде изяждана от корупция и ние ще го продължим с тях“, каза Петков.

„Ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде напервана от ПП. Ние обещаваме това преди изборите и ще си изпълним обещанията, защото ние като политици, когато обещаем нещо, ще го изпълняваме. Обещанието към всички да не се коалираме с ГЕРБ и ДПС е въпрос на ценността система и хората, които гласуват за нас трябва да знаят, че ние ще си изпълняваме обещанието.

Като опозиция ще следим дали всеки лев е изхарчен по правилния начин, зарече се той.

Асен Василев призна, че ПП са изгубили изборите с 3% и това дава ясен мандат на ГЕРБ и на ДПС да направят коалиция и да управляват.

„Ние ще се борим за това България да е със социален бюджет, който увеличава пенсиите и доходите, не позволява да се харчат пари непрозрачно с всички инструменти, които парламентът ни дава“, коментира той.

„Чака ни една нелека зима. Искам да пожелая на ГЕРБ успех при формиране на правителство, защото това ще е успех  за всички българи. Ние сме дълбоко несъгласни с начина, по които управляваха страната, но българите се произнесоха. Нен ние имаме дълбоки различия с ГЕРБ относно това как трябва да се управлява. България трябва да тръгне по съвсем различен път“, коментира Василев.

Според Кирил Петков ПП ще се бори за спиране на корупцията и като опозиция ще бъде гарант, че това няма да се случи.

„Този път  Българя има политици с кауза, които ще се борят да българския народ“, посочи той.

Според него най-важното е първата политическа сила да сформира кабинет.

Василев настоя, че няма начин да се сформира правителство без коалиция.

„ГЕРБ ясно заявиха, че искат коалиция с ДПС и мисля, че поканиха и ДБ в тази коалиция“, добави той.

Той обаче не отговори на въпроса, ако мандатът стигне до ПП, с кого биха се коалирали.

Според него не е въпрос на резултати и аритметика относно коалиция с ДБ.

ПП има бюджет, който инвестира повече в хората, а бюджетът на ДБ е силно дясно насочен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ си купи изборите , а сега ще духа супата! Дори да съставят правителство на ФРАНКЕНЩАЙН то няма да оцелее дълго! Скоро народа пак ще ги измете!
76
1
 
0
 
! Отговори
Шарлатанин преди 1 година
Тези запъртъци на снимката накрая дори няма да сколасат да се евакуират, подгонени от "народната любов".
75
1
 
5
 
! Отговори
невър ъген преди 1 година
загубихте, защото сте тотално самовлюбени нагли и неможещи и искате пак да крадете. грешките са си изцяло при вас, но егото ви е толкова голям, че вие винаги сте най- прави
74
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Споко злобни некадърници, ГЕРБ ще направи правителство. Но вие, вие къде с тези *** спукани от е*ане харвардски ***? " Милите ми те" снощи пак като пребозали телета гледахте!!! Усещат, че ако недай си Боже има отново избори ще са рамо до рамо с Курнелнка на опашката или ще изчезнат като Славето.!? БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ. п.п. Първото правителство на което му показах, че не е желано в България и го свалиха. А те лаят ли лаят!!!!
73
1
 
0
 
! Отговори
Рони преди 1 година
До Vol'JinПърво посещавай училище,поне до трети класи след това философствуват! 500години? Америка е на 300 години Искаш май да се оправдаеш с " турско робство" .?!
72
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
До Vol'JinТи да не си законспириран ВОЛГИН? Защо ли питам ?!
71
1
 
0
 
! Отговори
Милен преди 1 година
До КОАЛИЦИ С ПРЕСТЪПНИККои са престъпниците и кои праведниците? Явно се мислиш за Господ и американци някакви ти пречат .Пречат на добруването в прегръдките на Путин.През2021 американците се бъркали Херо Мустафа свалила Бойко,сега пак те го връщат?! Има ли поне един нормален в тази държава?
70
0
 
0
 
! Отговори
Рони преди 1 година
До ПакояА на теб кое ще ти дойде таман,професоре?
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партията на "от зелени тикви семе не взимам-лузъри" си избра удобна позиция стойка-партер на коленеза пред народа!
68
2
 
3
 
! Отговори
Пакоя преди 1 година
Много е им е на тия от снимката и второто място - трябваше да са под чертата !!!
67
7
 
11
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Честити следващи избори! Само Петков ми е по-противен от Борисов, но явно си ги харесват хората. Глас народен...
66
2
 
3
 
! Отговори
Асенов преди 1 година
Voljin пий ги тия хапчета! Аман от ***!
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а такива обещяния имаше че даже гербетките се стреснаха че некой може да обещава повече от нихнио Заючар. Заечар, който е бил охрана на Тошко, и има пожарникарско Пиейчди и е капитан на Мътните котки от Бистрица
64
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До пенсионерколко ти бе пенсията при бочко..."пенсионер"?колко ти е сега?децата ти у дома ли са...а роби...дпс-гроб ги продава за комисионни,рушащи икономиката ни от 30 г.,обслужващи путин!дано има кой да те погребе...беден духом изрожденецо!!!
63
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и минусите и заплахите отпрлавяни ни от дпс-гроб нямат значение,Вярата ни в Бог и ценностите Му...имат!!!Бог да пази България от..."българи"работещи за чужди интереси и несправедливи каузи като дпс-гроб-***!...мумията путин няма да е вечна!Бог и ценностите му са!!!
62
2
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
асенчу, кирчу , вие като бяхте в мноо стабилната коалиция какво направихте , освен че изтеглихте наколно милиарда не знайно защо и къде отишли , въртехте някакъв кран незнайно защо , много говорехте знайно защо и си взимахте комисионните знайно защо ?
61
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
дпс-гроб.***,рожбите на путин да си направят правителство и путин да започне да ви продава бензина по...0.40 ст...хляба по 0.10...те са факири,е чакаме добрев и боко да минат "с 200" действителноста,бачкат за путин и опитват да ви превръщат в роби на путин...да моГилизират децата ви,техните са в САЩ и Кралството с препълнени банкови от грабеж на вашите животи,вашите са роби,"овцата си...."гласувахте за "месаря"!чиновници на минимална,и гета,четящите...сте позор за децата си!сега започва...
60
1
 
5
 
! Отговори
ИзлъчваЦокалниаромат преди 1 година
На снимките, които го представят има силно излъчване че е тренирал водолазно дело,с ежедневно престоявane по 24 часа с напъханa глава във войнишко нощно гърне и то само с шнорхел, което го оправдава че не не е тренирал да експлодира подвони тръби, тъй като в тренировачното гърне е нямало даже тръбичка от пълнител за хиникалка. Долу ръцете от Кирчо, както той в петък каза- че бил най компетентния в България. Къде са истината,лъжата,премълчаването,измамите,преувеличванвто, прикриването на опасното
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-скоро ПП да кажат защо сме на последни място, нали те бяха през последната година на власт?
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В предаването на Сандокан Диваковиенко,то небяха хвалби,то небяха наколенки и връзвания на налъмените връзки сгръбогъз къмфактора, и тети Пено посегна на Кеворк какво ДеСе бил та даже и Димо наклепал.Никой несе интересува защо Сандоканко не е бил ДеСиран.Аааа.Резервата.Но това етози малЪчиккойто докара КироПешкиро в Епизодията иго пусна дасе фука кактой блокирал,как друг гоблокирал и накрай попитал един чичко как и чикото повторно блокирал конкурента на КирчоПишкаитирчо.Енема да стане шеф на БНТ