Асен Василев: Представянето ни на изборите е по-слабо отколкото очаквахме

Преговори с ГЕРБ може да има при прочистване на партията
3 окт 2022 18:00, Нели Христова
110
Асен Василев: Представянето ни на изборите е по-слабо отколкото очаквахме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Представянето ни на изборите е по-слабо отколкото очаквахме, но достатъчно, за да бъдем силна опозиция.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев пред бТВ. Днес ЦИК обяви данните при обработени 100.00% СИК протоколи в РИК. Според тях ПП е на второ място с 506 071 гласа или 20.20% подкрепа.

Нашето обещание към избирателите е много ясно, ГЕРБ искат да се върнат обратно на постната пица, но ние искаме да водим безкомпромисна политика що се отнася до върховенството на закона. Всички, бъркали в кацата, да бъдат разследвани и да отидат в затвора, каза Василев.

Гражданите направиха много ясен избор, те ясно казаха, че предпочитат начина на управление на ГЕРБ, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната”.

Василев бе категоричен, че обща парламентарна група с Демократична България е подмяна на вота на гражданите.

По думите на Василев единственото, което може да ги накара да преговарят с ГЕРБ е оттегляне на лидера и прочистване на партията.

Бихме говори с тези партии (ГЕРБ и ДПС – бел. ред.), когато те не са пълни с хора, които са крали от държавната каса. ГЕРБ имаха възможност да започнат процес по почистване на партията, да кажат „имаше неща, които сме сбъркали”, това не се случи, коментира Василев.

Ако ГЕРБ не състави правителство, „Продължаваме промяната” ще вземе втория мандат и започва преговори.

Трябва да видим дали има почва за започване на разговори. Преди да има мнозинство, трябва да има съгласие по ясна политика. Безпринципни мнозинства не трябва да се съставят, заяви още Асен Василев.

За евентуални разговори със Стефан Янев, Василев каза, че въобще не е ясно още какъв е този субект.

Много е важно кои са депутатите, много е важно те да са независими и да могат да мислят, посочи Василев.

Като най-голямата грешка, направена от ПП и падналия от вот на недоверие кабинет, Василев

Нашата визия за България е страна, в която имаме значително по-високи доходи, базирани не само на индустрия, но и на селско стопанство. Където има справедливост и не се прави ремонт на ремонта, на ремонта, на ремонта. Всичко това става с ред и правила и прочистване и на институциите и на контролните органи, отговори Василев на въпрос на водещия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Насрахте държавата и сега да се оправят следващите, много хитро." Е все едно Бойко не го направи същото. Какво остави Чекмеджето на следващите? Куп незаконни договори, които източваха парите на данъкоплатците към определени фирми. Много некачествено изпълнени строежи. Неработеща администрация, която се крепеше само на роднински и партийни връзки. Главен прокурор, който защитава партията си и не иска да си ходи.
42
1
 
2
 
! Отговори
До 48 емо преди 1 година
Герб, ДПС + Стефан Янев = 119 ***
41
1
 
1
 
! Отговори
До 41 емо преди 1 година
Янев ще отиде по скоро към ГЕРБ и ДПС защото Киро го изгони и стават 119. Коцето няма нужда от нови избори ще го играе ПАС.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Емо /// Браво на Мадуро, как точно изчисли Герб + ДПС = 119 депутата, за да не могат да съставят правителство. И, после??? Или трябва да правят коалиция с розовия Бойкикев, или с червения Янев. Трудна работа, ама много удобна за Фигуранта. Като не се състави правителство Фигуранта ще продължава да ни Оправя, да руши Държават и да ни бута към дъното.
39
3
 
17
 
! Отговори
Да бе да преди 1 година
Скоро ще прочистим България от тебе и ония с канадското гражданство.Виж историята с ИТН.
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Догодина с вас ще стане същото като с Чалгаря, вервайте ми ...
37
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
какво сте очаквали след като българия видя снимките на к петков и това коетополучихте е много хората които са гласували за пп са без критерии за каквото ида е било позор за българия
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагли до крайност! Лорер щял преговарял с Герб само, ако покажат готовност да си сменят политическото ръководство. Добре че не предложи и да се присъединят към ПП. На въпрос как ще реагират на реципрочно предложение, отговорът зави в съвсем друга посока - да се оставели политическите разговори за политиците, като му дойде времето. Ужасни като хора, като политици - пълна нула.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Емо - Защо пропускаш Янев?
34
2
 
1
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Герб ДПС БВ - 119 депутати , ПП БСП ДБ - 95 депутати..... Всичко зависи от Коцето.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгафон Велики да подава оставка за поражението.
32
0
 
11
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Мислихте си, че ще стане като на предните избори ли?Да ама Боко предупреди изрично,че ще предизвика международно разследване,и виновните ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще ги вкара в затвора!И "вампирите" се кротнаха!И ся смучете мръсни гащички!!!ха ха ха
31
2
 
18
 
! Отговори
Пицата е постна, преди 1 година
Асенчо, но само за избирателите. На вас не ви личи да сте постили, докато ядохте от нея.
30
2
 
10
 
! Отговори
Четох, четох, ама преди 1 година
не разбрах коя е най-голямата грешка на ПП според Василев. *** паке се е напила и не е успяла да довърши публикацията.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не беше Мадуро... щяхте да имате около 5%. Нагли, крадливи, лъжливи и обратни престъпници, счупихте държавата.
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази зима ще е брутална няма да ние скучно някой ще бъде разпънат на жълтите павета :) Хаоса да започне сега Тиквата и Радев обичат да плашат народеца
27
2
 
16
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Така е кике, за ваше огромно съжаление не успяхте да надскочите летвата на боко, а тя (беше на дъното. За което може да се сърдите само на себе си. От един момент не става само на фасетена усмивка и ококорени очи. Защото има там едни комисионни за газа, един самолет се разхожда на такси и още Много, много неща. Сега ще се погледнете в огледалото и ще видите кой ви е виновен. Хората на славица повярваха, та на вас ли ? Вие дойдохте за комисионната. Добре че ви свали 7/8. ( поне това направи)
26
1
 
16
 
! Отговори
от село преди 1 година
,,ГЕРБ искат да се върнат на постната пица ,, -казва кокорчо говори за върховенството на закона който още в първият момент на показването си на пол,сцена го прегазиха .Аз пък мисля ,че без този дебе логъз и киро хахото ,разни лопатари и общи моми умните хора може и да ви повярват .След вас е потоп ,който има може и да яде постно зеле без мас.
25
1
 
3
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Верно ли бе ?
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джипкита ще си спука гумите