Гюров: Следваме принципи, няма да се коалираме с ГЕРБ

Според него ПП не бяга от отговорност
3 окт 2022 09:07, Петя Славова
49
Гюров: Следваме принципи, няма да се коалираме с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Коалиция с ГЕРБ няма да правим. Имаме принципи, които ще отстояваме. Ние сме дългосрочен проект и единственият начин да надграждаме подкрепата е да отстояваме нашите позиции", коментира след изборите Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" пред Нова тв.

Още по темата

Той благодари на хората, които са отишли да гласуват. "За нас резултатът е положителен. Виждаме потенциал в него, защото е първият резултат, който е истински на промяната. Миналата година имаше вълна, наказателен ход. Сега тези 20% са всъщност ясен знак на подкрепата, която нашата партия печели в обществото".

По думите му, парламентарните аритметики не помагат, по повод коалиции за съставянето на правителството. Той заяви, че за него е важно партията им да затвърди позициите си пред избирателите.

Гюров уточни, че партията му има ясна позиция, базирана на определени принципи, сред които изброи дълбока съдебна реформа, широка социална програма, подпомагане на бизнеса и по тези линии всички могат да говорят. "Не виждаме партии като ГЕРБ да съответстват на тези наши принципи", коментира той.

Що се отнася за правителство за една година с ясна програма, той заяви: "В момента има мандат, който отива при ГЕРБ. Ние показахме миналата година в една тежка ситуация, в сложна конфигурация от партии, които не са управлявали заедно, поехме отговорността и направихме правителство, което преведе страната през серии от кризи. Сега отговорността пада в партия ГЕРБ да опита да състави правителство".

Според него, ПП не бяга от отговорност. "Не бе наше желание да се стига до нови избори" и допълни, че не са в политиката с цел управление.

Що се отнася до идеята да се явят заедно на изборите с ДБ, Гюров каза, че решението е било взето заедно от двете формации.

По думите му, ПП би била ефективна и като опозиция.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще се правите на зрители в този парламент, избирателят ще ви извърхли извън салона в следващия. Много "театрални" критици се навъдиха в политиката, ще вземат хляба на истинските.
34
1
 
3
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
Ако РР не беше направил ГРЕШКАТА да лансира Киро и Асен в служебното си, сега щеше да е съвсем друго. Вече щяхме да усвояваме европейските фондове. А сега - НУЛА. НИЩО НЕ ВЗЕМАМЕ, НО ДАВАМЕ. СПОНСОРИРАМЕ ЕС.
33
1
 
2
 
! Отговори
999 преди 1 година
Дрън дрън дрън...та пляс! Дрън дрън дрън...ние сме важните!!! Дрън дрън дрън...вие ходете на май....ната си! Дилетанти та дрънкат!
32
1
 
2
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Из.раха акито, сега друг да им го бърше! Пфу!
31
1
 
2
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
МНОГО ВИ Е ГОЛЯМО ЕГОТО!!! КОРУПЦИЯТА НЕ Е ЗАПАЗЕНА МАРКА НА ЕДНА ПАРТИЯ. ТЯ Е ВСЕОБЩ МОДЕЛ НА ПОВЕДЕНИЕ И ДОСТА ОТ ВАС САМИТЕ СТЕ КОРУМПИРАНИ. ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО БЕЗ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА.
30
1
 
1
 
! Отговори
Вольо Болен преди 1 година
Из-ви-ни се бе!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късно е, либе, за китка.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП си измиват ръцете с "конструктивна опозиция". Т.е. ще люпят семки от първия ред, ще бездействат и само ще критикуват тия, дето ще работят. Много умно, няма що!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28 Надъхан, гербавите ли ви свалиха правителството? ИТН беше. Били ви плюли?? Ами вие направо ги чегъртахте.Кво очаквате в отговор - да ви се кланят? Това, че сте некадърни, е вярно и има доказателства пред целокупния народ. Никой не търси ПП за подкрепа - народът, т.е. вашият работодател, иска правителство най-после. Иска го и от Герб и от ПП. Омръзнаха му тъите игрички на стражари и апаши, кукли и парцалки. С чегъртане не се стига доникъде - справка: Манолова и Слави Трифонов.
26
1
 
4
 
! Отговори
Ни преди 1 година
Явно като не могат да се коалират с Нинова , не щат с никого ....
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербави, не се поколебахте и свалихте правителството в най-тежкия момент и решихте, че избори са нужни. Плюхте 7 месеца, колко са некомпетентни от ПП, а сега ги търсите за подкрепа, защото момента бил труден и трябвало да бъдат национално отговорни. А вие защо не бяхте?! Защо сега сте готови да управлявате с така наречените от вас некадърници?! Управлявайте с партиите, с които свалиха правителството, така е логично - сваляш някого и предлагаш по-добро.
24
1
 
7
 
! Отговори
ДОВЪРШЕНИ СМЕ преди 1 година
С МАШИНИТЕ НА МАДУРО ИЗБРАХМЕ ПАК ТИЯ ПОЧТЕНИТЕ И ТЕ ИДВАЛИ ДА СИ ДОВЪРШАТ РАБОТАТА ДЕМЕК ДА НИ ДОВЪРШАТ- ИНФЛАЦИЯ ХРАНИ 40% КАКВО КАТО В ВЕНЕЦУЕЛА НИ ШИ НИ НАРЕДЯТ. НЕКА ПОЗНАЯ КОЙ ЩЕ БЪДЕ С ТЯХ- БСП- А ТЕ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ- ПОВЯРВАЙТЕ И СКОРО В ЕВРАЗИЯ.
23
1
 
4
 
! Отговори
червената пр***ня преди 1 година
кисело пъ...рдя...герб за теб бок....лу...к
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи инатът ви, наречен на ваш език "принципи", ви пречи да работите с другите за излизане на България .от кризата? Държите се обидено, че не сте първа сила? Ами това ви е таванът. Все по-надолу ще падате. Не ви е виновен Герб за собствените издънки и безсмисления реваншизъм чрез плашилото Рашков. Къде са коалицинните ви изчегъртвачи? Извън парламента. Хак им е. Съединението прави силата!
21
2
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами това са идеите, програмите и стратегиите за развитие на държавата, на тези от Сектата на кумците, кумиците и любовниците - цялото им Верую се заключава в две думи: "Няма да се коалираме с ГЕРБ" ... Ами недейте, те и от ГЕРБ не са приритали за ВАС, за какво са им лузъри, които под лозунга "АнтиГЕРБ" съшиха коалиция с бели конци, която не можа да изкара и 6 месеца ... ?!
20
4
 
5
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
Какви принципи, та Вие сте американски агенти до един, командвани от Козяк!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП на следващите избори при ИТН
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интриганти Батко
17
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До до 7. Нещо яко, ама много яко си се пообъркал. Разграден двор правиха и правят други - преди и след ГЕРБ. Свали си най-после антигербаджийските очила и виж резултатите.
16
5
 
16
 
! Отговори
Think преди 1 година
По стъпките на Слави. Ей така като отказвате другия път ще имате 6 % или направо сте чао.