Борисов - готов на отстъпки, възможна ли е коалиция с ГЕРБ?

Победителят в изборите предложи диалог на партиите
4 окт 2022 22:25, Петя Славова
136

Има ли възможност за коалиция и съставяне на правителство с мандат на ГЕРБ-СДС след като Бойко Борисов предложи на всички партии и коалиции, които влизат в следващия парламент, да седнат да преговарят? На този въпрос отговарят експерти в ефира на "Денят ON AIR".

Според журналиста Валерия Велева, предложението на лидера на ГЕРБ е екзотично. "То обаче е вариант не толкова за съставяне на правителство, колкото за това партиите да седнат да си говорят. Това е първата стъпка за съставянето на някакъв вид управление, което да преведе страната през следващите няколко месеца.", уточни тя.

Политологът доц. Милен Любенов е на мнение, че отговорността за съставяне на правителство е на ГЕРБ, тъй като именно те са били инициаторите на вота на недоверие, който свали кабинета "Петков".

"Те обаче демонстрират бягство от политическа отговорност със своята идея, защото е много странно в какво качество  Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще водят разговори. Политически разговори се водят от политически партии", поясни той.

Според него всички разговори за реформи са можели да се проведат още в предходното Народно събрание.

"Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП могат да бъдат конструктивна опозиция и да дадат 100 дни на едно правителство на ГЕРБ, ДПС и партията на Янев, за да видим какви реформи ще направят", коментира политологът.

Велева констатира, че в "предишния парламент всички са били грешни, заради което са получили този шамар".

"До момента слушахме единствено: "С този няма да се коалираме". Те изкопаха не червени линии, а ровове помежду си. След като се видяха катастрофалните резултати от тези избори, те продължават да се държат по същия начин - това не е отговорно поведение", категорична бе тя.

В ефира на Bulgaria ON AIR двамата събеседници не успяха да постигнат съгласие относно това дали кабинет на малцинството би бил работещ вариант.

"Вариантът за експертен програмен кабинет се лансира преди няколко месеца от определени кръгове, свързани с ГЕРБ и ДПС. Ако се стигне до такова сега, зад него ще стоят същите интерес. Стефан Янев вероятно може да си кооперира и с ГЕРБ, и с ДПС", обобщи  доц. Любенов.

Велева заключи, че страната е обзета от политическо безумие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Виждаме на партиите които Борисоф направи,,отстъпки" къде са...Воля, Атака,НФСБ,ВМРО....няма ги вече.Е има ли други кандидати за ,,отстъпки" на Борисоф"
70
1
 
3
 
! Отговори
Главнобуквения идиот преди 1 година
каскет не викай....и без това си никой.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Онзи КАТО ГЛЕДАМ, КИТАЙ СЪЩО СА ПОДКРЕПЯНИ ОТ ГЛОБАЛИСТИТЕ И НЕ ВИЖДАМ ДА СА ЗЛЕ!
68
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПетяАБЕ БОРИСОВ ОЩЕ НЕ Е ВЗЕЛ ВЛАСТТА И ЗАПОЧНАХА ДА НАТИСКАТ И ГОНЯТ ХОРАТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И БСП, ИЗПОЛЗВАЙКИ ГЕШЕВ И ПРОКУРАТУРАТА КАТО БУХАЛКА, НАДЯВАХ СЕ, ДА СЕ ПРОМЕНЯТ, НО ЯВНО НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ТЕЗИ ОТ ГЕРБ, ОТНОВО ЩЕ НАТИСКАТ, ПРИТИСКАТ, РЕКЕТИРАТ И УБИВАТ ХОРАТА! НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ И СЕ ДЪРЖАТ НОРМАЛНО, КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА?
67
5
 
9
 
! Отговори
Петя преди 1 година
И според вас ,,умници" Велева и Любенов какво трябва да се прави?!Не философствайте а предложете.Схемаджиите сега ще го играят ,а обидени ,защото знаят,че България е я тежка криза ,не знаят как да се справят ,отхвърлят предложението на Борисов ,за да могат да лаят,защото в противен случай трябва да мълчат.Това бе са политици бе,това са политикани които се интересуват само от себе и за България бе им пука
66
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коварната Тиква подава чашата с отрова на евроатлантическите партии. Да видим, дали ще са толкова прости да я поемат и да отпият.
65
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дебелото ромско пpace трябва да приеме, че ще довърши жалкия си живот на алчен крадец в затвора! С доживотна присъда.
64
5
 
7
 
! Отговори
марги преди 1 година
От коментарите в студиото, личи, че "евроатлантическия път", бил избран веднъж завинаги! Край! С бодри крачки, напред, към войната! Пък и се тюхкат, защо е трудно да се направи такъв кабинет...
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тик..во-ча ще прави ли правителство последно?
62
1
 
11
 
! Отговори
Според мен преди 1 година
България е унищожена почти изцяло и най много повогнаха политиците и депутатите. Като тръгнеш от тях надолу до криминална полиция
61
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се довериш на Толупа , Мончо и Плевньо е все едно да оставиш три пръча да ти пазят зелките.
60
2
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Бойко, да пращаш Росен Плевнелиев и Соломон Паси да преговарят за коалиция е все едно да пратиш Лиляна Павлова и Искра Фидосова да убеждават канибали във вегетарианство! Да изпратиш Десислава Атанасова сред клошари да ги убеждава, че трябва да се къпят или Николина Ангелкова сред група пристрастени към пластични операции да ги убеди, че корекция на носа не е необходима!
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти никой не би гласувал за тези провалени и омразни политици Паси и Плевнелиев. С какъв акъл някои може да прати тези компрометирани фигури като модератори? Те не са участвали на избори и не са спечелили. Плевнелиев, който защитава чужди интереси, и Паси, който е луд ще ни правят правителство. Пълна трагедия.
58
5
 
9
 
! Отговори
Онзи преди 1 година
Герб, ПП, БСП, ДПС, ДБ са партии на Глобалистите изпълняващи техния план.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждаме на партиите които Борисоф направи,,отстъпки" къде са...Воля, Атака,НФСБ,ВМРО....няма ги вече.Е има ли други кандидати за ,,отстъпки" на Борисоф ..
56
3
 
7
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
За 5 турски лири ще ви дам Ралица за 2 вечери: Винету на разговор с цял катун.
55
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е напаст и разрушител на България номер 1 на 21 век.
54
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е политик и държавник номер едно на България за 21ви век.
53
11
 
19
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БОЙКО Е ПРЕДАТЕЛ, БОЙКО Е НАПАСТ, БОЙКО ЩЕ ПОДАРИ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ НА ТУРЦИЯ ЗА ДА СИ КУПИ ПОДКРЕПАТА НА ДПС, ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ И ДА КРАДЕ ОТ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ. ЗА МИЛИАРДИ ЕВРА ТОЧИ ЗЪБИ ТОЙ. ВСИЧКИ ВИ ЩЕ ПРОДАДЕ, САМО ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТ.
52
11
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Еднакви са ми и бойко и кирил - по добре не станах при никой от тях нагушиха си фирмите за мен остана скьпият ток , парно , храна