Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ

Работата ще започне след сформирането на 48-то НС
4 окт 2022 15:08, Нели Христова
539
Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство, ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание. Това съобщи президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, в което се потвърждава че той е приел поканата на Бойко Борисов.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ съобщи, че политици с авторитет ще бъдат поканени за медиатори в преговорите за кабинет, като сред посочените от Борисов бяха Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Още по темата

"Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание", пише Плевнелиев.

По думите му партийните централи няма да се посещават, нито ще се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, "защото ще се работи за доверие и прозрачност".

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
43
 
7
 
! Отговори
гербист-евроатлантис преди 1 година
Добра личност е г-н Плевнелиев. Ако съумее да се справи добре с задачата, може даже и за нов мандат за президентин да се кандидатира и да го изберем.
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най антируския президент в историята ни и форумните путинчета обясняват че ГЕРБ са проруска партия
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сещам се преди години когато някое от предишните Костови отрочета успя да убеди доста хора да не гласуват за ГЕРБ и правителство направиха БСП, ДПС и Волен и сложиха Пеевски за шеф на ДАНС. Това беше първата победа на тия интелекти. При втората им победа се коалираха с БСП, Нинова министър на икономиката и Рашков шеф на МВР. С такова старание сигурно ще им дадат някое министерство когато БСП, ДПС, Възраждане и Възход заедно с ДБ съберат мнозинство и тръгнат да ни изкарват от ЕС и НАТО
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С този екип правителство няма да има, бившите креатури на тоталитаризма ще взривят всички опити за съгласие.
7
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре избори до дупка, отколкото Плевнелиев да решава за правителство. Гербаджиите, явно нищо не са научили. Тази държава отива към погром.
6
3
 
34
 
! Отговори
ира преди 1 година
ае сега тоз мухал ще сложи в ред Държавата Просто няма думи с който да ги опишеш тези мутри Контактен с нахална усмивка ще гради светото бъдеще на децата ни Ужас
5
50
 
8
 
! Отговори
Kiro преди 1 година
Браво, г-н Пленелиев е точно човекът, който може да обедини нацията около своята личност. Да поведе нярода по евроатлантическия път, който ни е даден от ЕС и САЩ, да може да скъсаме с тези зависимости от Русия и да преминем към зависимост от евроатлантическия алианс.
4
7
 
34
 
! Отговори
Муа ха ха преди 1 година
Ако тоя е част от контактната група на ГЕРБ, то правителство няма да има. Че тоя чехлю се изплю върху всичко живо в последните години. Какъв преговарящ ще е......че той е тенденциозен. Борисов го прави това нещо нарочно. Много добре знае, че повечето хора не харесват Плювнята, както и че се знае чии слуга *** е той.
3
7
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комбинацията Плевнелиев + Паси е равна на въвличане на България във война.
2
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Падението на Герб. Човека заради когото Борисов на практика подаде оставка 2016.След куп резили Плевнелиев пак е в Герб.Трагедия Борисов.Истински се гордея ,че не съм към вашата партия.Най-позорния президент.Един пр...к,това е Плевнелиев.
1
6
 
54
 
! Отговори
Гласоподавател преди 1 година
Този комсомолски секретар пак го лансират. Защото слушка и папка.