Минчев: ПП би подкрепила военна помощ за Украйна

Те не били против и приемането им в НАТО
10 окт 2022 10:09, Петя Славова
107
Минчев: ПП би подкрепила военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" ще бъде опозиция в бъдещия парламент. "Това е същата позиция, която обявихме в нощта на изборите", заяви пред БНТ Никола Минчев.

Според него, в рамките на предходния парламент са направили реформи, но в момента не са притеснени от ролята, която им е предвидила българския избирател да са на второ място.

Той заяви, че няма да спъват работата на парламента, а това, което заслужава да бъде подкрепено, то те ще го направят.  "Ние обявихме нашите приоритети – например, законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Може да се случи така, че в 48-ото Народно събрание да дойдат предложения от мнозинството около ГЕРБ и ние, видим ли че е качествено, да го подкрепим.", допълни той.

По думите му, ако се стигне до втори мандат, от ПП ще направят усилия за съставяне на мнозинство, но Минчев е скептичен за евентуален успех.

Още по темата

"С тази конфигурация мислим, че това е изключително трудна задача – искаме реформаторско мнозинство, с нулева толерантност към корупцията като за това съдим и по предишните действия на партиите", каза той.

Според него правителство на малцинството не е работещ вариант, защото едно управление трябва да има достатъчно ясна подкрепа на парламента, за да прокарва политиките си.

Минчев уточни, че биха подкрепили предоставяне на военна помощ в Украйна, каквото предложение преди дни обявиха, че ще внесат от "Демократична България след свикването на 48-ото Народно събрание.

"Ще ги подпомогнем в зависимост от нуждите. Все пак има съвпадение на техниката, с която разполага Украйна и която се произвежда в българските военнопромишлени заводи. Това дори е символен акт ние да помогнем на една държава, която защитава своята териториална цялост и суверенитет. Украйна е страна, която в момента се нуждае. Ние, слава Богу, в момента не се нуждаем, а и сме част от един голям съюз, който ни осигурява защита", заяви той.Според Никола Минчев президентът Румен Радев е трябвало да подпише декларацията в подкрепа на присъединяването на Украйна към НАТО, с която излязоха 9 държави от Източна и Централна Европа.

"Няма причина да сме против приемането на страни в НАТО, защото те имали конфликт с някого. Вярвам, че и от Запад ще дойде подкрепа и със сигурност смятам, че бъдещето на Украйна е в НАТО.", изтъкна Минчев.

Той посочи, че е добре служебният кабинет да събира оферти за военни самолети, но не и да ги купува, защото решението за това трябва да се вземе от парламента.

Според бившия председател на парламента, ако в 48-ото Народно събрание не се оформи стабилно мнозинство, има риск да се приеме предизборен бюджет, в който "всеки да налива разходи". Той призова партиите да подходят отговорно към план-сметката за догодина.

От "Продължаваме промяната" ще държат в бюджета да има социални и инвестиционни разходи. Според Минчев приходите трябва да дойдат от спирането на течовете в бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
28
 
! Отговори
ААА преди 1 година
Туй иска да ни праща на фронта,ама не знае че ние ще влезем в Парламента и тогава ще разбере откъде изгрява Слънцето
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Найголямото зло ПП,момчета които се учат на политика върху гърба на Българския народ
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля ви,махнете машинките за следващите избори.
22
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това нещо ходило ли е войник, хващало ли е автомат, помирисало ли е куршум... Откъде се пръкнаха тези момченца и момиченца, че и много умни се имат. Дано по-бързо се махат и с тези неща много внимателно. Толкова време се опазихме без война, не бива заради такива лекенца да пропадаме в ада
21
2
 
25
 
! Отговори
Бачо Киро преди 1 година
Никога повече ПП ,ДБ и ГЕРБ които искат да вкарат България във война.Столтенберг и Радев казаха НЕ на Украйна в НАТО,но видиш ли местните европодмазвачи видяха само позицията на Радев като пропутинска.
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо бе, младежо? Защо си врете гагите, където не ви е работа? Помислете за малкото българи останали тук - хората изнемогват и мизеруват, а вие мислите за Украйна! Не съдете за състоянието на обикновенните хора по вашето благополучие и заплати!
19
4
 
30
 
! Отговори
Вярвате ли че преди 1 година
има Живи Българи Гласували за тези Предатели?! всичко Машинна Манипулация с 1 000 000 мъртвите души в Избирателните списъци!
18
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
как ще приемеш страна в такава организация, която е в военен конфликт бе ВА,шта м,а,***
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснете Лена на магистралата и каквото изкара помощ за Украйна
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вижте им извратените лица , диагнозата е ясна
15
21
 
4
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
русофилите с 300лв пенсия или социални помощи, били за неутралитет - хахагахахагахаха. Сел1ни прост1, изкъпете се!! Неутрална била най-бедната и незначителна прислойка от населението.
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажни Пердета. Не ви искаме ни вас, ни войната ви, не разбрахте ли?
13
0
 
21
 
! Отговори
Лена преди 1 година
тоя и Сабрутев директно да отиват на контраофанзивата при Харков и лично да я занесат.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минчев нямам нищо против да ги подкрепиш продай си имотите и ги подкрепяй ако искаш
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украйна в нато = треата световна, но миндилов няма представа къде се намира
10
19
 
2
 
! Отговори
браво преди 1 година
Правилно
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем ви що за стока сте пепетата, Минджев.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бедния български народ ще поддържа Украйна хаха при условие ча, там цените са в пъти по ефтини от България
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми айде Минчевата ПП да хваща меката и да заминава. Такива, дето не знаят от кой край се хваща автомата, да не се изказват
6
2
 
23
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
Разбира се, докато Българите Умират от Глад и Студ, Вие само за ЮдеюСемит Грийнберг и благоденствието му мислите - Предатели!