След изборите: 240 депутати от седем партии влизат днес в НС

Вежди Рашидов ще открие първото тържествено заседание
19 окт 2022 07:00, Петя Славова
71
След изборите: 240 депутати от седем партии влизат днес в НС
Снимка: БГНЕС

Първото тържествено заседание на новото 48-о Народно събрание ще бъде открито днес. В него влизат новите 240 народни представители, представени от седем партии, които ще положат клетва за спазване на Конистуцията на страната, водейки се от интересите на народа.

Вежди Рашидов ще открие парламента, тъй като е най-възрастният депутат, а всички присъстващи трябва в първия ден да изберат кой ще председателства парламента.

Още по темата

В момента кандидатурите са четири - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев - от "Продължаваме Промяната", Кристиан Вигенин - от "БСП за България" и Петър Петров - от "Възраждане".

От парламентарната група на "Български възход" стана ясно, че ще подкрепят Росен Желязков. Това съобщи пред БНТ Ангела Николова.

"Смятаме, че е политически коректно да подкрепим първата политическа сила, тъй като българските избиратели са направили своя избор и ние смятаме, че това е политически коректното, политически моралното и политически правилният избор, заяви Николова. Ще подкрепим ГЕРБ с тяхната кандидатура", добави тя.

От "Демократична България" не издигат свой кандидат, а заявяват, че ще дадат доверието си на Никола Минчев.

Все още не е ясно от ДПС за кого биха дали вота си. Също така остават неизвестни и около бъдещето на това правителство. Политолози смятат, че то може да е кабинет на малцинството, експертен кабинет или да се върви към нови избори след тези от 2 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От днес се започва вече явната коалиция между герб и дпс, досега бяха в сянка, но след като днес изберат човека на герб, следва и да си направят правителство.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39 не е Бог - просtотията си ни наказва
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, с какво сгрешихме , та ни наказваш двеста и четиридесет пъти !
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има ли нова тройна коалиция в името на евроатлантизма?
26
1
 
8
 
! Отговори
Редови Гражданин преди 1 година
И за мен е малко странно как Янев влезе в НС. Нямам никаква идея кой може да гласува за него чак толкова, че да събере 4%. Очевидно че ниската активност + купения вот си вършат работата.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев затова го вкараха, при това в последния час на Изборния ден. За да може ГЕРБ-ДПС да управляват отново, но вече с подставено лице. Защото много магарии направиха за 12 години и народът вече не ги ще. Подкрепата им е по-малко от 8% от всички имащи право на глас, при това в тези проценти се включва и ромския и купения вот, плюс няколко подменени протоколи от Изборните секции, което си е стара практика при тях.
24
0
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Така си е - който е следил отблизо изборите знае, че до 17 ч тоя имаше 2.1%. Беше дори зад ИТН и след това само за 2 часа му напомпаха резултата до 4.6%.
23
0
 
6
 
! Отговори
bTV преди 1 година
Тая Цънцаркова защо е такава изкривена? Да не е минал националния отбор на ръгби през нея?
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев по-добре да разкаже как спечели в региони, които винаги са били ГЕРБ-ДПС крепости? Колко гласове му преляха и какво е обещал ?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който си направи труда да погледне Изборните резултати ще види, че за Янев масово са гласували и то в последния един час компактните ромски общности в Ихтиман, Самоков, Бухово, Костинброд и други градчета около София. Градове, където Янев не е правил дори Предизборна кампания. Много съмнителен е този ромски интерес към тази никому неизвестна партия.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БВ е поредното сарайско творение на Доган, което трябва да замени използвания кондом ИТН в подкрепата на ГЕРБ и ДПС и да блокира всякакви опити за създаване на стабилно реформаторско управление около ПП и ДБ.
19
1
 
5
 
! Отговори
ВАЖНО! преди 1 година
Бащицата изказа ли се по темата, от из под зайчарника?
18
1
 
9
 
! Отговори
народеее спиш ли преди 1 година
на тези които ви крадат и лъжат чак килим им постилат тая сутрин ,спиш ли народе
17
3
 
4
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
Циркът поръчан от Черепа,Мустака,Бобокови,Баневи,Прокофи и цялата банда ОЛИГАРСИ ще продължи под флага на пучите масали,мантри за БОРБА С КОРУПЦИЯТА И БОРБА ЗА СМЯНАТА НА ГЕШЕВ!!Мадуровите машинки и овчите п,ки дето наливат бензин в огънят съсипващ отечеството ни отново ще дефилират и в този парламент!Режисьорите на задкулисието не могат да ни опущат толкова лесно!Кой ще търка билетчета им,кой ще хвърля пачки на ало измамниците?Как се отърват таквиз афце стригани от Кирчовци и Кокорчовци?!
16
2
 
6
 
! Отговори
Петров преди 1 година
все едно и същи хрантутници и в парламента и по медиите, като онези маз ни ци Паси и Плевнелиев, все едни и същи глупости как всеки момент от америка се излива златен дъжд, а цените вървят само нагоре, все по охранени стават дь он ме тат а в парламента, особено ониз де бе л ак от Банкя
15
0
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Всички ще гледаме безплатен цирк. Циркът е гарантиран. Хляб и зрелища, са казали древните римляни. Хлябът обаче е скъп...
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ПРОМЯНАТА ЗА НУЛЕВА КОРУПЦИЯ И НИЩО НЯМА ДА НИ СПРЕ - WE WILL CONTINUE THE CHANGE FOR ZERO CORRUPTION AND NOTHING WILL STOP US!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да идват изборите да се маха Янев че има визията и чара на шкаф за обувки
12
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Като намалява населението в БГ, защо не намаляват броя на депутатите, хрантутници ненаситни БОГ да ви накаже
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев патеричката тва му беше на другите избори няма и да влезе - който се е пипнал до ГЕРБ е изгорял