ГЕРБ са в сложна ситуация и са готови да използват различни варианти

Третият мандат щял да отиде при БСП
27 окт 2022 12:52, Нели Христова
60
ГЕРБ са в сложна ситуация и са готови да използват различни варианти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Три седмици след изборите започнаха срещите при президента с парламентарните партии  за съставяне на правителство. След срещата с ГЕРБ-СДС датата за връчване на първия мандат все още не е ясна.

Президентът се опитва да даде повече време на този парламент, за да се свърши някаква работа. Това обясни пред БНР Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“.

„Вероятно той смята, че много трудно може да бъде сформиран кабинет в 48-то Народно събрание. Това излъчват и политическите партии като послание след изборите. Те се държат предизборно в поведението и говоренето си“.

При „Продължаваме промяната“ голямо значение има базата, върху която е създадена и обещанието „да махнем Борисов, да изчегъртаме ГЕРБ“, обясни Евелина Славкова.

ГЕРБ са в сложна ситуация и са готови да използват различни варианти, поясни тя.

„Вероятно те ще предложат експертен кабинет, защото знаят, че с ярки политически лица подкрепата ще бъде по-трудна. Но дори да извадят експерти, това не означава, че ще получат подкрепата, която искат от „Продължаваме промяната“ и ДБ. ГЕРБ не искат подкрепа от „Възраждане“ и ДПС, защото това оказва влияние върху имиджа на партията“.

Третият мандат ще отиде при БСП, прогнозира Славкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
8
 
! Отговори
Оптимист... преди 1 година
е всеки, който смята, че на някой от тия им дреме за народа. Обърнете внимание, на това как още нямаше избран председател на НС и вече се гласуваше военна помощ за Украйна. Същото стана в Италия и Великобритания. Виждат се съвсем ясно приоритетите им и това, кой поръча музиката. А през това време народа сам да се оправя. До пролетта ще сме във война - помнете ми думата.
17
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ГЕРБ да гласуват за правителство от втория мандат отиващ при ПП , та да се срине България съвсем и тогава народа след като ги изгони с камъни, да осъзнае, че на диви популисти-случайници, власт никога не трябва да дава.
16
1
 
7
 
! Отговори
Въй... преди 1 година
...дежавю - на снимката е излязъл Смийгъл, мъжки и женски екземпляр, и лакомо се озъртат за пачки, кюлчета и всичко ценнo. Their precious! Ужаст....
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете ги да се гърчат в собствения си сос,дето сами го забъркаха.Никой не ще да им яде тази отрова.
14
5
 
5
 
! Отговори
Как си купи имение преди 1 година
на о-ов Менорка дуловската *** ? Питам симпатизантите на ОПГ-ГЕРБ и се надявам някой да ми отговори, след като казват, че ГЕРБ е много "прозрачна" шайка би трябвало да знаят от къде са придобити всяка стотинка на всеки ГЕРБопитек от "висшият" им контингент, коя е Мата Хари и пачките и златните "плочки" вече в шкафове ли се подреждат ? Хайде шарлатани герберски покажете достойнство и кураж и не се страхувайте да признаете истината имайте малко достойнство колкото на *** поне !
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първи вариант-аз на тебе-ти на мене.Засега не се получава.Втори вариант-"експерти",близки до ГЕРБ,а Боко задкулисно дърпа конците.Бяма да се получи.Трети вариант_уйдурма с ДПС и Възраждане и с 200 по стълбата надолу.Четвърти вариант-връщат мандата.Това най ще им се получи.
12
2
 
7
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 година
"ГЕРБ не искат подкрепа от Възраждане и ДПС, защото това оказва влияние върху имиджа на партията. Я ми припомнете имиджа на герП,че нещо ми убягва- 12 г. автокрация,зануляване ролята на институциите,калинките завзеха високи държавни постове,само защото са дъщери/синове или любовници на "некой голем",очевадна кражба от какво може, 5 пъти ремонт на ремонти и т.н.Този имидж ли ги е страх да не "изгубят" г-жа Славкова?!?
11
6
 
9
 
! Отговори
Хитлер преди 1 година
ГЕРБ не са в сложна ситуация, ГЕРБ с в ИЗОЛАЦИЯ която сами си избраха ! Вече и тарторът им Доган ги отписа, защото и той разбра, че който е в съюз с ГЕРБ изчезва от политиката ! Остават им "верни" вече само маNгалите и малограмажните българи въвлечени при тях от "поклоните" им към чалгата ! Фактите са налице - кой нормално разсъждаващ българин не може да се справи с машина за гласуване, кой иска гласуване с хартийка ?
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска вече да се свързва с най- арогантната част от Мафията- ГЕРБ. Това е много добра стъпка напред. Избирателите им трябва да осъзнаят , че ГЕРБ е злото, мафията и да спрат да ги подкрепят. Тези същите *** контролират всички институсии - Прокуратура, полиция, съд, НАП, администрация- всичко. И така окалват ПП с какво ли не. А ПП е надеждата за истинска промяна. Сега всичко зависи дали ПП, ДБ и БСП (тези въобще не ми харесват, но....) ще се разберат с ДПС (за съжаление те са са незаобиколим фактор) и ще съставят кабинет.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб нямат морално право не само да правят "отстъпки" , а и да са във властта. Те са причината за сегашното жалко положение във всяка сфера на живота.
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инхаус шкафчето (май е гардероб) и партийната прокуратура отвратиха всички от герп: и ЕС и инвеститорите и туземното население. За герп гласуват семейства, които са на държавна или общинска хранилка. герп устойчиво държи БГ последна в Европа. Разликата между последния и предпоследния в ЕС е много голяма. Последният не вижда основната група и групата него не вижда. Липсата на ясно самосъзнание пречи на герп да разберат, че са безполезни и дори вредни за политиката в БГ и Европа.
7
2
 
8
 
! Отговори
Герб-жени преди 1 година
От много потупвания по-гърба може да ви излезе гърбица. Умната!
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само при герб може да сбъднеш американската мечта - и от съдия на мачове да станеш милионер. Герб победа!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали герберастите бяха умни и красиви, свалиха правителството защото щяха да овладяват хаоса? Сега по-малко хаос ли е, дебелия ром спря ли войната, овладя ли инфлацията, бензина левче стана ли? Нали това бяха проблеми конкретно за БГ? Пак ли лъжи и кражби само?!?!?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обвинението на първия разследван по делото за АМ Хемус Борислав Колев Боби Пачката е допълнено с нови факти. Дали футболният съдия е издал поръчителите на грабежа, чиито следи водят до Банкя, и къде са парите остава да разберем много скоро.Борислав Колев е първият обвиняем за пране на 53 милиона лева от парите за строежа на автомагистралата, изнесени от банката на Маджо Интернешънъл Асен банк в чували
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем, че са готови на всичко да се върнат в кражбите, ако трябва от децата и майките си ще се откажат, само и само да крадат! Герп-дпс никога не са мислили за народа, само кражби и потоп.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе каква сложна ситуация? Пропищяха навред, че предните са некадърни, а сега били в сложна ситуация и призовават за разбиране от същите, по които до вчера плюха. Пълен Цирк!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли са готови да работят по ВСИЧКИ варианти! Например - по варианта сами всички групово да подадат оставки още днес - дали са готови?! )))