Летифов, ДПС: Българинът не отреди на никого да управлява самостоятелно

Според него се виждат поредните червени линии за съставяне на мнозинство
4 ное 2022 09:29, Петя Славова
14
Летифов, ДПС: Българинът не отреди на никого да управлява самостоятелно
Снимка: БГНЕС

Политическите нагласи около съставяне на правителство още не водят до резултат. Според Халил Летифов от ДПС няма разбиране от основната част от политическите сили, че диалогът и разговорът трябва да започнат, формално или неформално.

"Виждаме поредните червени линии за съставяне на мнозинство, поставени от политическите сили, заяви той пред БНТ. Според него това е нежелание да се участва в разговор, от който да излезе и конструкция, излъчваща правителство.

Още по темата

По думите му продължава изборната реторика, визирайки "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", което минира и крехкия диалог, който съществува в това Народно събрание.

Летифов допълни, че в партиите няма разбирането, че всъщност българският гражданин с вота си не отреди на никого да управлява самостоятелно.

"Трябва да се вземат компетентни и експертни решения, през които да се премине през тежката икономическа и политическа криза", допълни Халил Летифов.

Той поясни, че ДПС няма условия за постове и кой ще бъде министър-председател, няма персонални претенции.

 "Ще участваме под каквато и да е форма за съставяне на мнозинство. Ние ще участваме в принципни разговори с първия, втория, третия мандат, който и да бъде той, по всички теми. Готови сме да направим компромиси, ще се наложи да се правят партийни отстъпки", добави Халил Летифов.

Той подчерта, че трябва да бъде създадено правителство, като не е толкова важно с първия, втория или третия мандат. Определи като "мантра" твърдението, че хартиената бюлетина нарушава доверието в изборния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ЗАТОВА ХАРТИЯТА преди 1 година
ЩЕ се коригира това положение веднага на следващите предсрочни избори с хартията ще фалшифицират както требе на който как му е угодно.
10
0
 
2
 
! Отговори
Другарю Говедаров, преди 1 година
Един господин,пита кога ще се съберете всички коленичещи дупетати в Бг.Парламент,за да ви изпрати едни колети-подаръци на всички със Ц-4 и тротилов динамити по няколко тона на депутат за здраве.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъгарина определи да се махате всички на куп.
8
0
 
5
 
! Отговори
ТИЯ опростачените преди 1 година
Се държат като втора протурска държава.
7
1
 
6
 
! Отговори
В нито една преди 1 година
Европейска държава няма мюсюлмани на държавни постове,затова са напреднали от нас с десетилетия.
6
0
 
5
 
! Отговори
Миндил Манафов преди 1 година
Отивате директно от червените линии, към дебелите метални кръстосани линии.
5
0
 
10
 
! Отговори
Българското преди 1 година
гражданство, според мен, трябва да се дава на база гени. Каквито гени имаш най-много, такова да ти е гражданството. Роми и турци знаете къде да ходят.
4
0
 
9
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Турскат партия с купени гласове има депутати от райони,в които няма турци-Видин,враца,монтана,В.Търново,Габрово,Ловеч,Плевен!
3
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ДПС трябва да се премахне като партия
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това народно събрание май ще е най-добре изобщо да не се стига до правителство.
1
2
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Българският народ отреди целият парламент да е нелигитимно след като 70% от народа отказа да ви легитимира чрез гласът си! С по 2-3% подкрепа се пънете да управлявате, а реално народа не иска нито един от вас!