Проф. Томов: Ще има стачки по време на служебния кабинет

Държавата да бъде управлявана от сериозни икономисти, иска той
Обновена: 3 фев 2023 22:13 | 3 фев 2023 22:10, Анисия Иванова
19

Българите продължават да обедняват, положението се влошава, за първи път ще има по времето на служебен кабинет стачки, става неизбежно, хората не трябва да търпят. Нуждаем се от сериозен разговор в обществото. Продължават да напускат млади хора България, това е най-голямата заплаха. Още един милион ако емигрират няма да има кой да ражда деца, няма да има семейства", това заяви проф. Александър Томов в "Денят ON AIR".

"Нещата не стоят добре, защото инфлацията продължава да расте. Искам да изпратя министъра на икономиката, за да отиде в един супермаркет и да вземе 20-те най-употребявани продукта и да види какво се е случило последните шест месеца и година. Колко е млякото, колко е сиренето, да погледне хляба, тъй като се хвалиха Кирил Петков и Корнелия Нинова, че като се махне ДДС-то хлябът, ще падне. Това е нелепо, лъжа е", коментира още проф. Томов.

Според него държавата трябва се научи да работи така, че да има сериозни икономисти на нейния връх. "Ако няма, ще правят тези грешки и ще говорят глупости, на които всеки професионалист и студент по макроикономика се смее", допълни той.

Пред Bulgaria ON AIR проф. Александър Томов каза, че се е направила грешка, като е бил оставен Бюджет 2022. Той коментира, че новият бюджет ще влезе при новия парламент, тъй като не може по-рано. "Каквото и да направят, това ще е подготовка, която ще видим дали новото правителство и парламент ще приемат", добави той.

На въпрос как можем да пребори инфлацията, проф. Томов заяви, че са нужни от 4 до 6 месеца, за да се обуздае ситуацията, без да се стига до рецесии. "Трябва да се пререформират основни сектори на икономиката, със сигурност ще намаля държавни разходи, които са ни нужни. Със сигурност ще подпомогна хората, които са в затруднено положение, защото техните пари отиват директно в магазините. Ще ударя спекулата в тесни сектори. Всички имат правомощия, ако стане чрез промяна в някой закон", каза още той.

Според него задължително трябва да се направи секторен анализ, тъй като при него може да се види къде има спекула. "Ние сме в състояние България да храни пет Балкани, срамота е при храните да имаме инфлация, там има спекула и трябва да се види точно в кои сегменти", коментира още проф. Александър Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Храбрият вълк Лупи прави проверка колко е силна народната памет , та да може ПАК да смукне кинти от още някое позабравено обектче ...
15
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Нека да има стачки. То и през 90-те г. на миналия век ги имаше. Политиците върнаха България с около 20 - 25 г. назад.
14
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Точно държавата и нейните депутати не искаха компетентните икономисти Петков и Василев да управляват България. Политиците си мислят, че управлението на държава е като управлението на джипката. Това е и причината, за да правят абсолютно безпринципни коалиции. Само и само да имало редовно правителство. Ами, то си имаше такова до скоро. Че и много други предин него.
13
0
 
4
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Храбрият вълк Лупи пак се появи на екрана! Май забрави за "Кремиковци" и откраднатото от ЦСКА!Така че по добре да не дава акул!
12
0
 
4
 
! Отговори
Лупи,къде са преди 1 година
парите от Кремиковци?!? А откраднатите от ЦСКА? Как изобщо имаш очи да се показваш,бе м0шеник!!!
11
1
 
10
 
! Отговори
1234 преди 1 година
Тоя професор не преподаваше ли в Кремиковския университет?
10
2
 
8
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Вчера Боко развали годежа с Хурнела. Партията не давала... Ха ХА! Което значи че Донев ще упралява до края на годината. Нооо като знаем как Боко си променя мнението от ден до пладне, нищо не е изключено. Утре моге да се сдобрят на лидерска среща 2...
9
1
 
17
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
Ауууу............ама Лупи и професор ли бил?!
8
2
 
16
 
! Отговори
Дрът комунист преди 1 година
Евалата Лупи, какво ще пребатизираме то май няма вече големи държавни предприятия. Ще почиваме мандрите като нашите дядовци.
7
2
 
19
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Браво на големия учен икономист проф. Ал. Томов - създал две важни икономически теории - теория за ширпотребата и социалдемократически икономически модел и приложил ги успешно в Кремиковци и ЦСКА. Голям брой негови ученици и последователи прилагат успешно теориите му в различни области примерно проф. Ковачки. Заслужава Нобелова награда за икономика за разработките си.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха този изпълзи ли отнякъде годината е фира!
5
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата пак ще изкара лакеите си да дестабилизира Държавата. Служебните му затвориха кранчетата. Той ако екраде ще умре.
4
8
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
И какво точно може да направи служебен кабинет? Бюджет се приема от парламента, с други думи не служебният кабинет, а партиите са виновни! Защо не излъчиха правителство? Защо не приеха нов бюджет?
3
10
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 1 година
Дааааа, крайно време е да се разбере, че тази територия България няма да я бъде. Кой ли не се изреди да ни управлява и все тая. Защото проблемът е в матр'яла.
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бързат с това евро, та ще си счупят краката. Лапането ще е голямо. Дано се задавят.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това червено бичме защо не е в затвора?