Близо 6,5 млн. лв. ще струва видеонабюдението на вота

Така сметката набъбва на 93,5 млн. лв.
Обновена: 1 мар 2023 12:29 | 1 мар 2023 12:29, Камелия Цветанова
27
Близо 6,5 млн. лв. ще струва видеонабюдението на вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният кабинет одобри отпускането на близо 6,5 млн. лв. за техническото осигуряване на видеонаблюдението след края на изборния ден.

„Парите ще послужат не само за доставка на крайни устройства, но и за комуникационна свързаност, изграждане на информационна система за тяхното управление, водеоизлъчване и заснемане и последващо съхранение на видеозаписите“, съобщи министърът на електронното управление Георги Тодоров.

С това бюджетът, отделен за организация на предсрочните парламентарни избори, става близо 93,5 млн. лв.

"Видеозаписите от броенето трябва да съхраняват офлайн, така че да са достъпни за всички, които искат, да ги прегледат. Ще бъде изграден нарочен сайт, различен от сайта на ЦИК и на "Информационно обслужване" или държавния частен хибриден орган, за да се гарантира сигурността на излъчваната информация", посочи Тодоров.

Как точно ще се заснема фактическото броене на бюлетините трябва да стане ясно след излизане на методическите указания от страна на ЦИК.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: изборивидеонаблюдение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който гласува , ще го запишат за мобилизацията
21
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До Анонимен 16 Вчера излезе новина ,че имаме двама милиардери. Братя Домусчиеви имат по два милиарда всеки. Ето и една добра новина. Радвай се народе.
20
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Тези милионите ги имат като 50 лева.Какви бяха тези избори , какво беше това чудо ?Машинки , видео наблюдение ,Тормоз от Рашков и не би , и не би.ГЕРБ все първи.Да ме извинят злобните партийки , но този път без мен.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Юпи разбойниците от Харвард и сините комунистически наследници срещу РазБойко и малко по-старата комунистическа номенклатура в борба за кокала и кой да слугува на господарите от Козяк. Само диктатура му е майката ама не такава дето целуваше д то на Москва а по-просветена, да гледа нашия интерес.
18
3
 
0
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Хартиената коалиция, ще даде повече, да купи Гетата
17
0
 
5
 
! Отговори
12846 преди 1 година
ДО КОГА НАШИТЕ ПАРИ ЩЕ СЕ ХАРЧАТ ЗА ГЛУПОСТИ???
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей ненакрадоха се Бе ! -всичко в милиони смятат и крадът ! ит фирмата ги взима и после делят с възложителя на поръчката и хоп Всеки ден в Бг нови мирионери !а оная кметица за 280лв я опържиха
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наблюдение е едно, а запис на видео е друго. Не се изпълнява изборният закон за видеонаблюдение. Това е измама след измама.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът хем ще си плати 6,5 милиона лева, хем ще бъде излъган с офлайн ненаблюдение. След изборите си гледайте, ако нямате работа. Даваме 6,5 милиона лева за ненаблюдение на изборите. Наблюдение е едно, а запис на видео е друго. Няма да има наблюдение. На записаното видео ще има някой гръб в кадър и кметски изборни комисии в далечината.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно политиците винаги намират пари за избори, а сдуханите индианци събират капачки за линейки и хеликоптери
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офлайн ли? Да излъчват във Фейсбук безплатно и онлайн. Тези измамници продължават да ни мислят за глупппаци. Как се преглеждат хиляди часове видеофайлове офлайн? Това вече не са избори, а измама - изборна измама. Това е престъпление срещу изборите. Правят всичко възможно да късат касовите бележки на партийния враг и да правят невалидни хартиените бюлетини и да пускат по нареждане на кмета гербодепесар бюлетини след края на изборите. Лъснаха всички изборни лъжи на кметските комисии.
11
2
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Къде в ЕС има машини и видеонаблюдение, само питам ?Колко струва 1 глас тук и в ЕС, само питам ?Колко е МРЗ тук и колко е в ЕС, само .....!?Кои са фирмите доставили тези услуги ....!Защо е това безобразие, лакомия и ....навярно простотия ?Послеслов ..при 100 млн.лв. разходи и 5 млн избиратели, то гласът е 20 лв. или 10 евроа това граничи с арогантност и е запрокуратурата !!!
10
0
 
8
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Кой ти гарантира, че чувалите с хартишки са тези от урните? Просто ще броят предварително приготвени за броене чували и готово. Върви доказвай кой за кого е гласувал. За всичко си има начини. Особено във конкретните области, където два от етносите имат "ГОЛЯМО ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ", нищо че иначе се хвалят, че не са българи и нямат нищо общо с тях. Без листчета целият им купен вот пропада.
9
0
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Бах тия избори. Станаха платинени. Спрете се бе , разсип-ници.Нали нямаме пари.
8
2
 
2
 
! Отговори
плащайте преди 1 година
кът главанаци да ви доди акъла. Но както казва великя вожд - на проZ човек ко се набива?...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж ся - дорде има урничка, кдъето може д анаправ клипче, как пускам гласове, а Иван Килата и Теньо Крика ще ми дадът 300 лева, затова че съм гласувал прално, хич не ми пука ...
6
2
 
6
 
! Отговори
ooops преди 1 година
А кой ще плаща...отново ние!Следващия път хартиената ОПГ да извади парите от спестяванията си!!!
5
0
 
12
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
6,5 милиона сега и още толкова за това след 2-3 месеца.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
действат на принципа , ден година храни
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия всеки път ли купуват нови устроиства, изграждат система и т.н.? Или просто некой лaпа кинти?