Борисов: ПП и ДБ да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци

Измъкването на държавата от кризата е дело на всички нас, заяви той
Обновена: 10 мар 2023 19:03 | 10 мар 2023 18:36, Йоана Цонева
263
Борисов: ПП и ДБ да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като главен секретар заварих областта, подвластна на мутрите. Черни беемвета нощно време, пускат полицейска лампа, грабят. Крокодили, мечки, вълци - какво ли не изловихме тогава. А ние променихме всичко. Направихме паркове, площади, детски градини. От какво да ни е срам? Над 20 млн. лева има вложения само тук. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред 800 симпатизанти на партията от София област в град Ихтиман.

Той коментира и инфлацията.

„Направихме 52 км в София метро, Белград още няма. Парите ги няма, инфлацията изяде повишението на пенсиите и заплатите! Този, който направи правителство, ще иска да се хвърли от моста на Ихтиман. Те затова не искат да правят правителство. Всичките тези огромни разходи, които бяха заложени... Взеха ви по лев на литър бензин, с вашето търпеливо мълчание. В момента, в който си отидоха, бензинът падна с лев", каза той.

"Хората мислят, че след 2-ри април ще направим правителство, ще се събудим и всичко ще се оправи. Обаче 16 милиарда ги няма. Този, който дойде, трябва да затегне колана до последната гайка. Иначе ще трябва да дойде МВФ, за да направи това, което в България политиците ги е страх. Международните пазари усещат, че кървим, че я няма държавата и ще ни набиват лихви, които децата ще плащат. Две години бяхме пресирани, но робски мълчахме, защото те дойдоха, подкрепяни с огромна медийна подкрепа. А беден и гладен народ, става опасен народ, той няма къде да отиде. А тепърва почва бедствието", прогнозира Борисов.

"Много искам да ви дам оптимизъм, но измъкването на държавата от кризата е дело на всички нас", подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Искам да се обърна към Промяната и ДБ. Да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци. Вчера ми извадили един паметник и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Демократи ли сте? Съдебна реформа ли ще правите?! И ако е това, никога няма да ви подкрепи ГЕРБ. Днес го занесли в Сандански. Там обаче партията, понеже е малко македонска, и го прибрали. Но те така ще накарат българи да се сбият с българи. Или си приберете вересиите, или не знам какво ще стане. Аз няма да позволя да ми стрелят по физиономията и децата ми да го гледат! Ако това е "демокрацията", ще ги гоня до дупка! Няма да им дам бял ден! Никога с тези, които стрелят по хората", предупреди Борисов и се закани да не подкрепи съдебната реформа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
5
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Прихождат избори и Боко почна с вицовете =)Колко прозрачен си Тикувене =)
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце си е Баце!Докато той беше на власт вярно по добре беше.
189
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се, бе, клептоман.
188
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да изметемпбоклуцитеот ПП,ДБ. Всички на избори, нито един глас за ПП,ДБ.
187
4
 
0
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 214. Все едно чета описание на ГЕРБ!
186
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14. Има и отделни персони със влияние в българското общество. Например: Няколко видни историка, почетния председател на ДПС, политически коментатори и видни журналисти, и т. н.15. Няколко социологически агенции.16. Президента Радев и кръговете около него. Днес всички тези издънки на БКП търсят реванш и настройват българите срещу ЕС и НАТО, и възхваляват Русия и сатрапа Путин. В ЕС за дейност и пропаганда в полза на Русия, Путин и рашизма се полага съд и затвор. В БГ рашистите са по всички телевизии и управляват страната.
185
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Списък на Руските политически проекти в БГ.1. БСП2. Атака3. АБВ4. Възраждане5. Левицата6. Евролевица7. Български възход8. ДПС9. Български русофили10. Национален съюз на офицерите и сержантите от запаса. (Или нещо подобно)11. Така наречения Библиотекарски институт.12. Няколко икономически групировки свързани с бившите ВИС, СИК и ***. 13. Освен това Русия разполага с агенти за влияние във всички български партии с про западна политическа ориентация. Така не допуска про западните партии да се обединят и да управляват с абсолютно мнозинство.14. Има и отделни персони със
184
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го казва?
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето есеистката няма юрисдикция над България.
182
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И ако са пъви ПП-Де-Бъ , с кого ще се коалират като са в изолация. Показаха си моженето да натикат България в тресавището, а вие заблудените им помогнете да довършат започнатото-голям кръст на страната ни.
181
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако българската прокуратура е импотентна да го разследва -- ще проследим как се справя есейската.
180
4
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Колко простаци имало в Бг заслужавате си всичката мизерия
179
6
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА НЕКА ШАРЛАТАНИТЕ ДА ДОВЪРШАТ ДЪРЖАВИЦАТА НИ ЗА РАДОСТ НАЙ ПОСЛЕ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ НА ЧИСТО
178
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз няма да позволя да ми стрелят по физиономията и децата ми да го гледат!" -- и какво ще направиш ? Вече не си на власт и никога повече няма и да бъдеш, ако искаш ще ти сложим и едно насапунисано въже на шията. Искаш ли да подскачаш в свински тръс ?
177
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Угоен за храна на крокодилите, а българските шарани ще гласуват за него -- ха-ха, хи-хи !Няма толкоз *** народ нито в ес нито в европа и даже в африка.
176
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо ти е да слагаш минуси на проруски анотации ? Защото си само с две жички като пилешки мозък ?
175
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тоя корумпиран старчок ми се повръща
174
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
като не мислите по избори вижте за какво гласувате не се ли срамувате отприказките му и това ще прави правителство
173
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредна мерзост с дъх на корупция, подпечатана от ГЕРБ мъжът на Десислава Атанасова иска да лапне 288 дка до летище Горна Оряховица, което държавата тепърва ще развива със сериозни инвестиции, с пошла имотна схема, в която участва и кметът от ГЕРБ на Лясковец Ивелина Гецова.
172
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нито за ПП ще гласувам нито за Боко , защото командата от козяк е да се състави евроатлантическо правителство