Вени Марковски: Харчим за пети път милиони левове за избори

Дали ще се разберат политиците за кабинет?
10 мар 2023 15:49, Нели Христова
38
Вени Марковски: Харчим за пети път милиони левове за избори
Снимка: БГНЕС

Не мога да разбера какво очакват политиците, след като за пети път ще им кажат, че трябва да се разберат, за да има правителство. Този реторичен въпрос отправи с тудиото на bTV Вени Марковски, председател на сдружение "Интернет общество - България". Той гледа с тревога на предстоящите избори, тъй като това са огромни разходи, които държавата харчи за пети път. Това са близо половин милиард за избори последните 2 г. и няма и няма достатъчно разбиране между партиите, за да съставят коалиционно правителство, възмути се Марковски.

Много избори не са предозиране с демокрацията, заяви Марковски. Всяка партия може да има червени линии, които да не може да прекоси, но те трябва да бъдат оставени на заден план. И даде пример с Паметника на Съветската армия и премахването му, които не са най-важната тема - по-важно е има ли пари за пенсии.

Той отбеляза, че се намираме в "перманентно състояние на президентска република, което не е предвидено в нашата конституция". Според него чак на 3 април ще се разбере има ли ефект от хартиените бюлетини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е дошъл да промотира америкаска "демокрация" - нагласяш машинките така, че правилните марионетки да спечелят мнозинство и да се състави правителство. И това единствено в името на икономиите, някой да не си помисли нещо....
8
1
 
9
 
! Отговори
тъй де.... преди 1 година
Така е, защото Буци е мераклия за Началник на държавата!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо въобще има избори другаря Вени Марковски ще определя кой ще ви управлява маната й на демокрацията.
6
2
 
6
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Много е ларж тоя бе! Иначе аз съм си стиснат.
5
10
 
5
 
! Отговори
Е как преди 1 година
Продължаваме промяната. За две години 500 милиона за избори. Богата държава и партии, мислещи само за народа. Е малко му харчат парите да разнасят машини по анадолските чукари. Две години застой, рекордна инфлация и лакардии за заводи за батерии и мармоти. Но виждаме, че 27% са склонни да гласуват пак за шарлатаните. Е, малко ни е тази инфлация. Явно трябва нещо като Виденова зима за да му дойде акъла в главата на народа.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
както се казва "Имал си пари - дал си", споко - ще харчим и за шести път наесен
3
1
 
13
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Има една приказка - стани мама депутат, докато те разберът че за нищо не ставаш ще си пенсионер
2
2
 
5
 
! Отговори
ехх преди 1 година
Ех, че пестеливи. От мен да мине, от утре депутатите ще се назначават според социологическите проучвания. Няма нужда от избори.
1
1
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Ама как да не им дадеш милиони на кандидат политиците, ама не ги ли виждате, направо са припаткали от беднотия. Трябва спешно да им се дадът парички и да ги пратят веднага на почивка така 3-4 месеца, защото са се преработли, ще вземе нещо да им стане, какво ще ги правим тогава.