Борисов: Когато ме подиграваха, че съм давал пари от джипката, ги давах за училища

Лидерът на ГЕРБ е в Смолян
20 мар 2023 19:55, Нели Христова
271
Борисов: Когато ме подиграваха, че съм давал пари от джипката, ги давах за училища
Снимка: БГНЕС

Кой ще носи отговорност за последните две години, защото не виждам желаещи. Чувам, че Петков казва, че управлявал седем месеца. Чувам и Радев, който казва, че правителството на ПП е било виновно за бакиите, които той се опитвал "да оправи". А Радев и ПП са едно цяло - когато тези лидери по стечение на обстоятелствата излязоха на площада и обещаха, че щяло да се живее по-добре. Май има консенсус в обществото, - колкото и да е разделено то, - не чувам някой, дори и те самите, да казва, че хората живеят по-добре. Не съм чул някой да каже, че България е постигнала и една своя цел - имахме цел за Шенген, Еврозоната, и прочие, - нищо от това не се случи.

Това каза на среща с избиратели в Смолян Тома Биков от ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

Аз отлично помня кога започна инфлационната криза - през лятото на 2021 г., когато токът стана 1000 лв. за мегават, - тогава Асен Василев беше част от служебния кабинет на Стефан Янев. Тогава от ГЕРБ му казахме, че когато се предвиждат компенсации за бизнеса, трябва да има и за потребителите. Асен Василев тогава отговори, че щял да рехормира пенсионната система. В момента тя е пред колапс, допълни Биков.

През 2010 г. почнахме от Асеновград нов път към Смолян. Бях оставил 78 млн. лв. за третата лента на пътя. Смолян , Девин, Кричим, - помните какви ями бяха по пътищата. За Кръстова гора, за Доспат, Златоград, Рудозем, - нищо не е направено.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата със симпатизанти на партията в Смолян.

Иска ми се да изправим нашите опоненти и да ги попитаме: Ти какво направи? В момента всичко е изоставено. Мога половин час да изброявам път по път, училище по училище, детска градина по детска градина, читалище, игрище, спортна зала.. и идва някой и казва "ще променяме"! - това е добре, защото по принцип всичко може да се надгражда. Промяната трябваше да е направила пътя към Баните, и да му е сложила осветление - ние прокопахме планината за този път. Всички тези пътища са правени като е имало бюджетен излишък, не сме теглили по половин милиард всяка седмица.

Когато ме подиграваха, че съм давал пари от джипката, ги давах за училища, детски градини, които и в момента ползвате, каза още Борисов.

Баба ми казваше "не знам как е, но имането е поне три пъти по-хубаво от нямането" - като няма нищо, как очаквате нещо да се промени?

От едната страна до нас има война, падат банки в Щатите, лихвите отидоха в небесата. А Асен Василев казва, че сте забогатели, и сте по-добре. Тяхната клика са със сигурност по-добре - снимат се как търчат по парковете, все едно на 2-ри април отиваме на състезание по лека атлетика, коментира Борисов.

Всеки ден ходим в някой областен град, и виждаме какво се надяват хората. Сега се гласят да вдигат данъците - когато бяхме в ковид-кризата и беше затворен завода тук, нямаше маски и шлемове за лекарите - трансформирахме завода, за да изнасяме маските дори в чужбина. Защо трябва да забравяме тези неща в икономиката ни и как бързо се трансформира, попита още лидерът на ГЕРБ.

През 2019 г. стягахме колана, за да оправим бакиите на Станишев. През 2021 г. пак стягахме, за да извлечем държавата след Ковид, и дойде "вдигнатият юмрук". И какво стана с тези, които най-много викаха, ковчези носиха пред къщата ми - нищо не стана с тях, народът дори 1% не им дава. Излиза Бабикян, Хаджигенов, и прочие, за да ме анализират, а хората и един процент не им дадоха.

Макар и много трудно, знам как да се измъкне държавата от кризите. Но това значи много воля, стягане на коланите, и силна подкрепа за нас, апелира Борисов. Към октомври месец трябва да изтеглим още поне 10 млрд. дълг, за да покрием дупките в бюджета - а тези пари икономиката ни трябва да ги изкара, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
6
 
5
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Г-- н Борисов подигравани от кого?! От едни негодници,лъжци,мошеници.Я стига
149
1
 
3
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
това кАпейкин размаза световните борси с продаването на българия на путин,вече сте на борсата
148
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До 999пА да попитаме кОпейкин с какви пари си купи замъка на Варненското езеро?какво произвежда,къде го продава?успешен продаващ животите на Българите е,пАсолството колкото и да манипулирате хората в негова полза...е пътник!!!с бАрисов минаха раша...с 200!
147
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моите уважения, ама на Борисов му стига толкова политика. Каквото направил направил, каквото откраднал откраднал, айде някой друг малко да се пробва вече.
146
5
 
1
 
! Отговори
ЦЪ преди 1 година
Всъщност Путин играе с ДВА коня - Герб и Пп. И трети резервен - РР. НЯМА СПАСЕНИЕ!!!
145
6
 
1
 
! Отговори
999 преди 1 година
Алее хоп! Който гласува за ПП - гласева за Герб. И обратното! 10 млрда дълг - ВСЕКИ може да ВЗЕМЕ. НА НАШ ГРЪБ МУ ДРЕМЕ!
144
4
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 година
Правилнэ ли претох? Той ни обещава " още поне 20млрд ДЪЛГ"? ЕМИ ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАШ ТОГАВА ОТ АСЕН И КИРО????МАЙСТОРЛЪКЪТ Е ДА ВЗЕМЕШ ОТ БОГАТИТЕ, НА КОИТО ИМ ПЛАЩАХА И ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ, А НЕ ОТ БЕДНИТЕ КАТО ВСИЧКИ НАС!!! НЕ БЪДИ МАКРОН! АМА ВСИЧКИ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ! ПФУ!
143
2
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
да опресня на лъжливото овчарче, Хитлер умря защото си повярва и го уби САЩ,раша си приписва заслуги!...Садам...умря защото си повярва!Кадафи и той им вярваше на руснаците...и умря!Милошевич вярваше на руснаците...и се опозори!...и ти работиш с доган и резидентО за руснаците...и ще се опозорите!!!жалкото е,че ще опозорите и България!
142
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
аПокалипсис по бАнкя!ПП бяха на "власт" 7 месеца!факт!и пенсиите и минималната скочи здраво без щети,само от спрените грабежи които ти налагаше!факт,сега налагате "страхове"...с радев...радев е твой приятел,колкото и да го пришиваш на ПП,агенти на дс сте и двамКата,няма тайни!САЩ не са меркел и пияният юнкер или щази вебер...с 200 се самоубиваш...не можеш ги минеш!ПП бяха саботирани от обслужващият ви персонал сЛавЧу...няма да се повтори,играта...мразим се,вече не работи..
141
0
 
9
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Язе знаем как да се измъйнем от кризата - пълним чекемеджака и у барцелона при мис бийини, она вече се пренада да и купим нещу, заяви Бориската Банкянски пред разни други истерясали като него.
140
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ако паднат под 20%, калинките ще напълнят гащите, а ако паднат под 15% ББ ще гледа на пресконференцията след края на изборите, като Бай Тошо на 10.11.89, а именно - като напикаано мушкато. Ако въобще благоволи да отиде на пресконференцията.
139
5
 
10
 
! Отговори
Бивш ГЕРБаджия преди 1 година
След построяването на Кремълския поток за Сърбия от Бойко Борисов с пари на българските данъкоплатци, най-после разбрах, че ГЕРБ /Граждани за Евразийско развитие на България/ е путинистка партия. Така, че е съвсем логично всеки, който гласува за Бойко Борисов, гласува за Путин и убийствата на деца и мирни граждани в Yкрайна.
138
4
 
11
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 година
Евала на гърците - право в десятката с корицата на баpба Ганьос - този индивид е типичен представител на нацията - изключително п р о с т, нагъл, арогантен, с високо самочувствие, крадец и лъжец.
137
2
 
14
 
! Отговори
Pepo преди 1 година
Който гласува за герб е като онзи 92 годишен дядо който кара кола без номера. За ЛУДНИЦАТА!
136
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До АнонименГласуваш за герб и държавата е с двата крака в гроба.
135
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОРБАТА С ЛЪЖИТЕ НА БУДА СЕ КАЗВА ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ ОТ МЛАДЕЖКОТО ГЕРБ-СДС !!!
134
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 15 години не гласувам. Но този път ще отида. Защото всички казват, че трябва да се гласува. Ще гласувам за ГЕРБ, защото държавата е заплашена от фалит.
133
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувам за ГЕРБ и изобщо не ми дреме какво мислят другите.
132
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИ НЕ БЪДЕТЕ БУДАЛИ, ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО НА 02.04.2023 ЗА ДА ПРЕМАХНЕМ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ БУДА И ГЕРБ-СДС ОТ ПОЛИТИКАТА В БАЛГАРИЯ. КАКВО ПО-ГОЛЯМО ДОКАЗАТЕЛСТВО ОТ ТОВА, ЧЕ БУДА СЕ ХВАЛИ С БЕЗЗАКОНИЕТО КАТО ЛАТИНО-БОС КАК РАЗДАВА ПАРИ С ДЖИП НА АВЕРИТЕ, ВИ Е НУЖНО ??!!!...
131
2
 
7
 
! Отговори
ЗАКОН И РЕД преди 1 година
И ПО КОЙ РАЗДЕЛ, ПО КОЯ СТАТИЯ, ПО КОЕ ПЕРО И С КАКВО ПРАВО БУДА СИ Е ПОЗВОЛЯВАЛ ДА ГО ПРАВИ??? КАТО ПЪРВОСТЕПЕНЕН, ВТОРОСТЕПЕНЕН, МУЛТАШКОСТЕПЕНЕН РАЗПОРЕДИТЕЛ С БЮДЖЕТНИ СРЕДСТВА, КАТО КАКЪВ ??!!!...