ГЕРБ-СДС или ПП-ДБ ще спечели изборите? Колебаещите се ще решат

При ПП мобилизацията е по-силна, ГЕРБ няма резерви
363
ГЕРБ-СДС или ПП-ДБ ще спечели изборите? Колебаещите се ще решат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нямаме изгледи да се обяви окончателно победител на изборите. В оставащите дни ще се случи преразпределението на гласовете на нерешилите кого ще подкрепят, които са около 10% и 15 на сто, обясни социологът Добромир Живков пред bTV в коментар на национално представителното проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“. Изследването е проведено сред 1014 лица над 18-годишна възраст в цялата страна, в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Още по темата

„Разликата е в мобилизацията. При „Продължаваме промяната – Демократична България“ мобилизацията е на по-високо ниво. От деклариралите, че подкрепят тази политическа сила по-голяма дял декларират, че твърдо ще гласуват при тези избори. При ГЕРБ-СДС това може да се тълкува и като демотивация, но и като шанс избирателите да бъдат събудени и привлечени да гласуван“, уточни Живков.

„Нерешилите наблюдават всички знаци от политическите сили и вземат решение в последните дни за кого да гласуват“, каза още Добромир Живков.

„Именно във вота на колебаещите се ще намерим отговора кой ще е победителят. Повечето от тях взимат решение в последната седмица или дните преди вота. ГЕРБ изглежда, че трудно има откъде да вземе допълнителни гласове. При ПП-ДБ съществува феномен на мобилизация на протестен вот срещу ГЕРБ. Ако той се повтори, може да има и
нарастване на разликата“, подчерта социологът.

*****
Национално представителното проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“. Проведено е сред 1014 лица над 18-годишна възраст в цялата страна, в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: избориГЕРБПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Един от всички преди 1 година
Всички са мошеници!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
FINAL COUNTDOWN преди 1 година
НАД ИЗБИРАТЕЛНИЯТ ПРАГ ПРЕМИНАВАТ ГЕРБ-СДС,ПП-ДБ,ДПС,ВЪЗРАЖДАНЕ,БСП и БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД. ЕДИНСТВЕННО ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ НАД 2 800 000 ГЛАСА МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ "ЗВЕЗДНАТА ПЛЕЯДА" КАТО ДОБАВИ "ЛЕВИЦАТА" НАД 4 %-ят ИЗБИРАТЕЛЕН ПРАГ.АКО ТОВА СТАНЕ "ЛЕВИЦАТА" ЩЕ ОТНЕМА МАНДАТИ ОТ ПЪРВЕНЦИТЕ В ЛИСТАТА. ЗА ИТН ВЪПРОСЪТ ВЪОБЩЕ НЕ СТОИ- ПРЕМИНАВАТ В МАРГИНАЛИЯТА... ТОЧНОСТ НА ПРОГНОЗАТА ДО 1% , КОЕТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ МАНДАТИТЕ С +-1 И ЗАВИСИ ОТ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ГЛАСОВЕТЕ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ РАЙОН.
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане се финансира от Пеевски или по-точно от ДПС. Псевдопатриоти отишли да си оправят роднините в парламента.
18
1
 
1
 
! Отговори
FINAL COUNTDOWN преди 1 година
ОБОБЩЕНА ПРОГНОЗА ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ НА 02.04.2023: В ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ОТ 2 770 000 ДО 2 800 000 (КОНТРОЛНО ЧИСЛО 2 776 470). ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ГЛАСОВЕ НАД ИЗБИРАТЕЛНИЯТ ПРАГ ЩЕ БЪДАТ 2 360 000; ДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСОВЕ ПОД ИЗБИРАТЕЛНИЯТ ПРАГ 356 470; ГЛАСОВЕ НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО 60 000; ГЛАСОВЕ ОТ ГЛАСУВАНЕТО В ЧУЖБИНА 180 000. ЗАБЕЛЕЖКА: ПРОГНОЗАТА НЕ ОТЧИТА КОЛИЧЕСТВОТО НА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ГЛАСОВЕ - НАДЯВАМ СЕ ДА БЪДАТ НА НУЛАТА.
17
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ се провалиха тотално, може би първия им мандат беше горе долу, преди да се оядът и да се почистват недосегаеми. Сега да гласуваш за ГЕРБ е безумие, чудно как толкова народ би гласувал за тях.
16
3
 
11
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Който и да спечели, БГ населението губи за пореден път! Държава и държавност няма, даже Украйна е по-добре от нас, дето не сме във война с никого. Украйна реализира и продава на БГ-то зърно и то евтино.Е, може да е заразено или пък радиоактивно, но важното е, че са произвели и продават! Пък изборите....то ако с избори се решаваха нещата, те щяха да бъдат забранени! Тъй е рекъл един мъдрец, ама матеряла на БГ-то хич и иска да се замисли по въпроса.
15
18
 
17
 
! Отговори
BONZO преди 1 година
Хора, гласувайте за ВЪЗРАЖДАНЕ. В противен случай синовете ви, бащите ви, братята ви ги очаква мобилизация и фронта. А хубавата ни родина ще се напълни с краварски бази и ракетни площадки.
14
2
 
7
 
! Отговори
Хабибито преди 1 година
Напротив има за кого да се гласува особенно на тези избори ама мозъка на хора им достига .....
13
2
 
2
 
! Отговори
FINAL COUNTDOWN преди 1 година
СЛЕД КАТО ДВА МЕСЕЦА НЕКАДЪРНИ АГЕНЦИИ,КАБЕЛАРКИ И НАБЕДЕНИ СОЦИОЛОЗИ НИ БОМБАРДИРАХА С ЛЪЖИ И СЕ ИЗЖИВЯВАХА КАТО СОЦИАЛНИ ШАМАНИ ДНЕС ВИ ЗАПОЗНАВАМ С ОБОБЩЕНАТА ПРОГНОЗА ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ НА 02.04.2023. ИМЕННО - ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ - СЛЕД КАТО АГЕНЦИИ,КАБЕЛАРКИ И НАБЕДЕНИ СОЦИОЛОЗИ СЕ ОКАЗВАТ НЕКАДЪРНИ И КУПЕНИ !!! ОБОБЩЕНИ СА ЗАЩОТО СА ОБОБЩЕНИ С ТОЧНОСТ ДО 1000 ГЛАСА - ТОВА НЕ Е ФАТАЛНО.
12
5
 
8
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Общи приказки лъжи заблуди пропаганда наглост и никаква заинтересованост за Българияот подмяната
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нито една от двете няма да гласувам.
10
17
 
16
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Копейкин си купи къща на морето с партийната субсидия а Ботев умря :)))
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще спечелят и трите щото така е спуснато от Козззяк.Целта е да се коалират, за да може да се създаде марионетно правителство, което с охота да ни вкара във войната и чинно да изпълнява спуснатите от Вашингтттон разпоредби и нареждания. Аз за два дена ще се евакуирам, щото имам вила в Балкана и няма да ме намерят, но ми се ще да видя физиономиите на краварските троллляци като им връчат повиквателната за източния фронт.Предупредени сте-после да няма хъкъта мъката.Ще браните евроатлантизЪмь!!!!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да спечели. Това да си първи няма да е победа. Хората вече не искат да гласуват. То няма и за кого. Едни и същи се въртят по изборите. Едни и същи се обвиняват взаимно. Едни и същи пак ще са в парламента в който бяха преди 2 месеца. Ползата от тези избори е точно 0. Докато тези изхабени и озлобени хора не напуснат политиката веднъж за винаги за да дадат път на други хора с различни идеи и подход които да мислят повече за народа, положението няма да се промени
7
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане=свобода! Избери свободата! За нея умряха Левски и Ботев!
6
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добро от тройната коалиция ПП - ДБ - БСП се видя, че няма. За много кратко време подобриха чувствително условията за живот и бизнес в България. Построиха се колосолни количества инфраструктура: магистрали, мостове, тунели, промишлени зони, заводи за ел. автомобили. Бизнеса се отпуши и се вдигнаха многократно заплатите. Корупцията беше сведена до нула и милионите от нея потекоха към народа. Народа се замогна и процъфтява. Браво на Раде, Киро, Корнелия, Кокора, Бойкикеев и доноснииккаа ггннноом
5
11
 
13
 
! Отговори
Териториален преди 1 година
Възраждане взе близо 550 000 подписа , дали тези хора няма да гласуват за тях....
4
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП станаха за пореден път за смях в дебата, некомпетентни с развален български и изрази като "трета глуха" - ами да точно там ни навряхте не ви ли стига.
3
16
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За Европейска България! Без чекмеджета и Мата Хари!
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А такаааа! ДПС ще спечели ... Хихи!