ПП-ДБ печели в София и големите градове, ГЕРБ – в малките градове

ДПС е първа политическа сила в селата
75
ПП-ДБ печели в София и големите градове, ГЕРБ – в малките градове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Коалицията ПП-ДБ печели изборите в София и големите градове на страната, сочат данните от Екзит пола на „Галъп“ към 19 часа в изборния ден. ГЕРБ е първа политическа сила в по-малките градове, а ДПС печели вота по селата.

Според данните към 19 часа на Екзит пола ПП-ДБ печели около 40% от вота на софиянци. Следват ГЕРБ/СДС с 23%, Възраждане с 12% и БСП с 8%. В големите областни градове ПП-ДБ взима около 29% от вота на местните жители, докато ГЕРБ/СДС взима 24%. На трето място е „Възраждане“ с 17% и БСП с 11%.

Още по темата

В по-малките градове изборите печели ГЕРБ с 25%, следват ПП-ДБ с 19%, БСП – 16%, ДПС – 14% и „Възраждане“ - 12%. В селата първа политическа сила е ДПС с 31% от вота, следват ГЕРБ/СДС с 23%, БСП – 13%, ПП-ДБ – 12% и Възраждане – 9%.

Що се отнася до резултатите по образователен статус, сред хората с висше и полувисше образование първа сила е ПП-ДБ с 34% от вота, следват ГЕРБ/СДС с 23%, „Възраждане“ 14% и БСП с 9%.

Сред хората със средно образование фаворит е ГЕРБ/СДС с 26%, следвани от ПП-ДБ с 18%, БСП – 15%, „Възраждане“ с 13% и ДПС също с 13%.

Хората с основно и по-ниско образование са предпочели ДПС - 50%, следвани от БСП – 15%, ГЕРБ/СДС – 14% и „Възраждане“ - 7%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 1 година
Ти сериозно ли? Какъв Видовден бе мой? Фандъкова че е смотана е ясно на всички вече. Но ако педaлчeто Борис Бонев стане кмет на София, тоя град трябва да го закрият!
44
2
 
4
 
! Отговори
Иде видов ден преди 1 година
Като спечелят изборите в София за кмет, ще отсекат пипалата на мафията и ГЕРБ ще приключи. Дотогава още имат мангизки. Разровили са половината град по схемите за магистралите и дълбаят ли, дълбаят. Търсят дипломите на калинките, които назначиха на всички стратегически позиции, но и това няма да им помогне. Даскалицата по руски си отива.
43
7
 
8
 
! Отговори
.... преди 1 година
Точно и аз искам това да кажа, че машинния вот е най-манипулиран,защо ли ще питат някои.Ами защото софтуерно едно ,,хакерче" може да направи чудеса,както в телефона ти като се прецака паметта му и бъгне му изчезват любимите ти снимки...освен ако нямат копие в облака!Докато на хартия, гласа ти някъде го има, не е виртуални нули и единици!Да машинното е по-лесно преброяването и по-бързо,но най-лесно се манипулира,освен ако няма софтуерни защити,да не говорим за бъговете на самите машини!
42
5
 
7
 
! Отговори
до 47 преди 1 година
За Киро Измамника говориш нали? :)
41
14
 
15
 
! Отговори
Европееца преди 1 година
Най невежи и неграмотни са избирателите гласували за ментето Възраждане, БСП,ДС. Щом успява с елементарните си лъжи и голи обещания Костадин Костадинов Рубльов да ги накара да гласуват за него, ясно е какво е нивото им. По броя избиратели гласували за Костадин Копейкин и К. Нинова се познава ниското и примитивно ниво на тези избиратели. Костадинов отдавна е разбрал наличието на полезните *** и се възползва от тях. Той знае, че ги лъже, но те горките не знаят и си вярват.
40
9
 
11
 
! Отговори
Цезар преди 1 година
Машинния вот беше една измама и манипулиран вот. Трябва да се подобри работата и компетността на СИК комисиите. Всички участници в изборния процес получават прилично заплащане за изборния ден. Стига сте мърморили. Машинния вот е доказано мързелив и манипулируем. Стига с тези комунистически номера и внушения.
39
1
 
18
 
! Отговори
Абе това преди 1 година
Да се подведеш веднъж по някого е човешко, но да видиш, че за нула време прави рекорден брой зулуми, и да продължаваш да му вярваш, е празноглавие !
38
15
 
12
 
! Отговори
Vans преди 1 година
Герб печели в малките градове, защото масово машините бяха развалени там и си правят яко схеми при броенето. Затова искаха да върнат бюлетините
37
13
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 година
Искрено се надява ппдблгбт да спечелят изборите в София. Искрено стискам палци. Ще ми се да видя и чуя столичани след 2 или 3 години какви ще ги бръщолевят.
36
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купени телевизии, коалиция с ДБ, цял ден агитация и накрая пак ядете боя предатели небългари от ППДБ.
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омраза, изкопани ровове, незаконни арести, корупционни сделки за милиарди с руски посредници, лъжи, парапети...какви хора гласуват за семейната порно партия ПП?
34
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и ДПС превърнаха селата и малките градове във феодални владения и пак ги избирате. Бавноразвиващи ли сте?
33
0
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Последните 3 параграфа говорят за обратното? ( ;
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, *** си с добро :)
31
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то БГceлендypo масово се премести в Софията и затова ПеПейците печелят ТАМ!
30
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простовато позьорче си Кире,Кире!!
29
12
 
9
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 1 година
Нормално тя проостоотиятаа ходи по градовере, на село такива дребни тарикати не минават.
28
2
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Не само от малките места бягат. Пълно е с родители на емигрирали млади софиянци, които си идват два пъти годишно. Кой нормален ще виси в този коптор София като на Запад му предлагат 3 пъти по-висока заплата, качествено здравопазване, образование и градска среда, която не прилича на Афганистан.
27
4
 
12
 
! Отговори
ротен преди 1 година
Ленчето ще бъде ли близо до Киро Победителя.Ще има пак боцкане.
26
0
 
6
 
! Отговори
Със сигурност преди 1 година
До Със сигурност: не си ти човекът, който да даваш акъл на милиони българи! Свиквайте с демокрацията, уважаеми комсомолци!