4% избрали квадратчето "Не подкрепям никого" в бюлетината

Само широка коалиция можела да доведе до стабилност
14
4% избрали квадратчето "Не подкрепям никого" в бюлетината
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Избирателите, които са посочили опцията „Не подкрепям никого“ в бюлетината са около 100 000 души, което се равнява на около 4%.

Още по темата

„Хората осъзнаха, че това е техният начин да кажат, че нещо не е наред. Това е друг вид протестен вот“, коментира пред Радио София социологът от "Галъп интернешънъл болкан" Яница Петкова.

Според нея това, което стимулира ръста на предпочелите да не подкрепят никого е въвеждането на машинното гласуване.

Петкова смята, че за да има стабилност, трябва да се премине към широка коалиция.

„Колкото и да е парадоксално, ръстът на „Възраждане“ трябва да действа за стабилност и някакъв вид коалиция между първите две, които иначе трудно могат да се гледат, първите две коалиции имам предвид. Това е моя чиста хипотеза. Аз поне не съм чула да има официални изказвания след изборите на лидерите на двете коалиции. Ако съдя за това, което се говореше преди кампанията сякаш не е невъзможно, но е много слабо възможно да се случи някакъв разговор. Ясно е, че който и да е първи няма да стигнат гласовете“, заяви Яница Петкова.

Тя добави, че в новото 49-о Народно събрание се очаква да влязат 6 партии, при съотносима с миналите избори активност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: избориГалъпбюлетина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Сега трябва 4% по-малко хрантутници в парламента. Със спестените пари от тези депутатски заплати може да се построи детска болница най-накрая. И другия път избирателната активност ще е 100% от тях 64% или повече "не подкрепям никого" ще има :)
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не подкрепям - НЕ ходя да гласувам !
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До След като.......... Е това мнение ми хареса :)))) подкрепям
9
0
 
7
 
! Отговори
След като преди 1 година
Неподкрепям никого успя да вкара партия в парламента и да премине 4 процентната бариера редно е да получат своите празни кресла в парламента, а не гласът им се разпредели между омразните партии. Така хората ще имат много по-голям стимул да гласуват, а депутатите да работят за хората, а не за себе си и и олигарсите, като гледат празните столчета до себе си, защото утре тези столчета ще стават все повече. Пък и икономия ще направим от депутатски заплати.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не подкепям няма,гласовете им се разпределят между влезлите и взимат субсидии.
7
0
 
8
 
! Отговори
избирател преди 1 година
Всъщност вчера близо 65-66 % не упражниха правото си на глас и като добавим към тях и 4% на тези, които са гласувави като "не подкрепям никого", се получава мнозинство от 70 % от имащите на право на глас, които явно и твърдо заявиха, че не подкрепят НИКОГО! Но за съжаление, за управляващите гласовете на мнозинството са без значение! Скоро ще бъдем свидетели на поредния цирк, който ще продължи ококо 6-7 месеца. Задават се поредните избори 2в1 - параламентарни и местни.
6
0
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЦЕЛИЯ ГАЛЪП РАБОТИ ЗА ГЕРБ И МУЧИ ОТ СУТРИНТА, ЧЕ БЕЗ ГЕРБ НЕ МОЖЕ! БЕЗ ГЕРБ МОЖЕ!!!!!!!!!!!!!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-скоро са 4,5-5%. Засега са повече от гласовете за ИТН. Това "не подкрепям никого" е най-лошия вариант за гласуване. От една страна качват на власт най-голямото зло, което е с твърди избиратели и колкото по-малко хора гласуват за партия или коалиция, толкова повече депутати за най-голямото зло. От друга страна вдигат процента на гласувалите, което е вдигане на бариерата при един последващ референдум.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При по-висока активност направо не ми се мисли
3
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не са гласували защото няма за кого а не заради бюлетините никои непредизвиква доверие прозира алчност затова избори на есен да връщатведнага мандатите на радев да не се губи време като миналия път
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не подкрепям никого е вот, че няма политици и отвращение от връщането на хартията за да могат определени партии да пазаруват.
1
2
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
По чакала ще сте, а не по звяра(скептика):)))