Петър Мутафчиев: БСП не трябва да влиза в коалиция

Ако се направи експертно правителство, то ще е временно
4 апр 2023 22:20, Анисия Иванова
17


"Ниският резултат показва, че сме се вторачили в несъществуващи проблеми, а не сме насочили погледа си към съществуващите. Ако БСП имаше ясна позиция какво ще предложи на гражданите, а не само да преживеем кризата, резултатът щеше да е по-голям. Ако имаше план в левицата, щеше да има по-високи резултати", коментира бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него не е имало заговор срещу левицата - нито от президента, нито от вътрешната позиция.

"Нека ръководството на БСП се съсредоточи в проблемите, защо е в позицията на малка политическа сила. Защо левицата е представена само от 23-ма народни представителя от 240. Ако няма отговори на проблемите, ще продължаваме да стоим в политическата стагнация, в която са всички политически партии", допълни Мутафчиев.

Пред Bulgaria ON AIR той определи като "несериозни" призивите на Нинова отцепниците от БСП да се върнат.

"Тези дразги вътре в БСП трябва да се спрат и да се започне от ръководството на партията, трябва да има принципи, на които да изграждаме лявата политика", призова гостът.

По думите му в левицата трябва да се замислят защо толкова техни привърженици се припознават в други партии.

"Лявата идея не е близко до хората и това е основният дълг на бъдещата обединена левица - да покаже какво означава лява политика", добави Мутафчиев.

Бившият министър е убеден е, че БСП не трябва да влиза в никаква коалиция в 49-ото НС. Това би донесло повече гласове на следващите избори. Песимист е за създаване на правителство, особено с дългосрочен хоризонт.

"Каквото и правителство да се направи, някои политически сили ще бъдат обезличени, "Промяната" няма да е промяната, ако работи с ЕГРБ в едно и също правителство. Ако се направи експертно правителство, то ще е временно, до преди или след местните избори, трудно е да се правят два избора в едно", прогнозира Мутафчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
БСП си е БСП - сляпа и глуха по рождение...Как може един сляп и глух по рождение човек да знае какво значи да виждаш и да чуваш? Не може!...Нинова бълнува някакви планове за убийство на БСП имало, но те не били проработили и БСП е жива с 7% живот, значи..Тези хора не могат дори за миг да си представят какво правят когато правят нещо - за тях хората са едно нищо! Лявото било важно, ръководството било виновно, преустройство на партията било нужно...Все общи приказки, водещи до никъде..Трагедия!
10
2
 
1
 
! Отговори
8 преди 1 година
Нов курс на партията без Нинова!Авторитарна,егоцентрична ,сектантка,няма концептуално идейно мислене и харизма!Отваряне ня партията към широката периферия на гласоподавателите!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ви на хартиената коалиция!!!!Яжте на дедото от Банкя хартиения к*р.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе кой иска да работи с Герб, освен мафиотското ДПС?
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека оставим населението да преживее избрания от него Либертариански ад. Населението е неосъзнато и гласува за десни партии, които не работят в негов интерес. Либертарианците на Слафчо, с главен икономически съветник Ники Василев, ще предложат много от Ада на либертарианския капитализъм. Герб ще предложат от същото, за да захранят отново кражбите и лъжите си. Десните градски също ще предложат, ако се разделят с ПП. Нека уври добре овчия мозък на населението.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичките са мaскари
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП не само, е не трябва да влиза в никакви коалиции, БСП не трябва да влиза вече и в следващите парламенти. На есен другарката Нинова ще бъде "скъсана" на парламентарния изпит изкарвайки някъде към 3.8 процента.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и тоз като кака си Корни . Никой за нищо,никъде не ги кани ,ама те обсъждат коалиции вече
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Радев властта му се услади... до есента отново ще дърпа конците на марионетните си министърчета. Тъкмо да си програмира нов полит проект с неговия бъдещ премиер - Атанас Пеканов. Стойте и гледайте шоуто на есен.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ГЕРБ никой не трябва да влиза в коалиция. С останалите би могло.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиената коалиция Магнитски си има над 120 депутата. Да си направят коалиция и да не се правят на луди. Да не тласкат държавата към нови избори...