На какво е готов Бойко Борисов за създаване на правителство?

Изборите показаха, че България не може нито без ГЕРБ, нито и без ПП-ДБ
5 апр 2023 22:00, Йоана Цонева
468

Чак на третия ден след изборите ГЕРБ-СДС излезе с коментар.

Лидерът Бойко Борисов се похвали с по-високи резултати, поздрави "Възраждане" за получените гласове и обяви, че ще покани всички лидери на партиите на разговори.

Борисов заяви, че преговори ще се водят с всички партии и покани "Продължаваме промяната -Демократична България" да направят заедно правителство, предаде Bulgaria ON AIR.

"Всички разговори за политики минават през редовно правителство - за политики ще говорим само с партиите, които решат да участват в редовно правителство. Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най-стабилното, европейското, най-добре за хората. Българите на изборите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП-ДБ също не може", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Вчера лидерите на "Продължаваме промяната" заявиха, че няма да участват в правителство с мандат или участието на ГЕРБ. Борисов обаче изтъкна, че единствената задача на новия парламент е да излъчи редовно правителство и разделителните линии от изборите трябва да останат в миналото.

Без редовно правителство обаче, ГЕРБ-СДС няма да подкрепят приемането на държавния бюджет и въвеждането на реформи. Борисов покани и президента Румен Радев да участва в кабинета, ако смята, че някои от министрите му са подходящи да продължат да работят.

"Аз съм практик човек - след мен Радев е най-дълго управлявалият, има най-много министри, с които е работил. Просто го слагам на масата", настоя Борисов.

От ГЕРБ бяха категорични, че няма да подкрепят започване на процедура по сваляне на президента, ако бъде инициирана такава. А Борисов потвърди, че ще бъде депутат в 49-ото НС и ще участва в разговорите с останалите политически сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокала! Кокала да не се пуска!
290
5
 
15
 
! Отговори
АМанот Борисов преди 1 година
300 000 Години за този нагъл престъпник предлагат чрез обемна заповед около тялото .НАд 200 000 000 000 лева щети е нанесъл на народа БЪлгарски .Лично е виновен за трайно нелечимо увреждане на милиони БЪлгари и деца с видео терористична техника ДА се провери къде крие ограбените от народа Милиарди.Заради този и други менкани на власт БЪлгарския народ е в условията на ликвидация.
289
6
 
18
 
! Отговори
До 334 Смях преди 1 година
Първа сила са, защото - 1. Параззитизмът им е обхванал всякакви слоеве през годините и от там работодатели (гробаджийски подл0ги) заставят работниците си да гласуват под строй; 2. Голям процент от гласуващите за Гроб са пряко облагодетелствани от далаверите. 3. Най-важното! Има твърде много Tъпунгери като теб, които възхваляват тиквата.
288
5
 
18
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
Какви по високи резултати?Пак 9% от населението за него а 91% против!
287
5
 
20
 
! Отговори
Другаря Борисов ни преди 1 година
направи най-бедни в ЕС. Толкова за приказките за отговорни политици в ГЕРБ.
286
8
 
5
 
! Отговори
На какво е готов? преди 1 година
Кратък отговор - на всичко. Както и ПП-ДБ.
285
3
 
19
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 1 година
Вече си видя какво иска ББ-да внуши на хората,че ПП+ДБ са виновни за неговия провал.Само тях калесва,а за ДПС и ИТН мълчи.Той и през кампанията дума с/у нях не обели.И тръгнаха всякакви "ози" да говорят как ПП ще загуби,ще се свие и т.н.Цялата корумпирана маса е включена да обругава едни хора,за да стане ясно,че не може да има промяна.И всички тези,които говорят с/у тях в студиата са здраво свързани с ББ.Ако бяха загрижени за страната,щяха да признаят и малкото постигнато.Целуват мутрата доволни
284
3
 
17
 
! Отговори
Боко Тиквоко каза за преди 1 година
дошлото време за действие. Та той за 10г. не направи дори една европейска реформа.
283
11
 
5
 
! Отговори
Асенчо преди 1 година
Аз ако съм на Асенчо, сега ще подкрепя правителството на ГЕРБ и ще поискам постове за гей гаджетата си. Лесна работа!
282
11
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 1 година
Някой знае ли от къде Кирчо си поръчваше пици в Министерския Съвет?
281
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 410:Така е,защото в румъния има народ,който не си стои удома и лющи ракия,а излиза на улуцата и сам си налага волята!Докато е така,някои ще си задават такива въпроси,а другите просто ще си умират един след друг!Ние нямаме народ,а както беше казал д-р Михайлов,планктон - немислеща и абсолютно бездействаща биомаса,която се лашка натам,накъдет я блъскат.ВСичко започва и свършва с "народа".А нашите партии и институции са наблъскани с престъпна гмеж и само изтриването им е решение на проблема.
280
6
 
30
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Това охранено дебело "*****" е толкова покъртително да го гледаш и слушаш, че нямам думи. Освен това защо още не е в затвора?
279
4
 
10
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
иска да види как 69 дупетата ще гласуват Бойко Рашков ПАК да е вътрешен министър!
278
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителство няма да има . Баце не иска. Сегашното положение го устройва напълно. А ако случайно се създаде. Баце ще го свали след 3 месеца.
277
1
 
16
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
РУМЪНЦИТЕ НЕ СА БИЛИ 16 РЕПУБЛИКА НА СССР ЛУСТРАЦИЯ НЕ СЕ НАПРАВИ ТУК И ВСИЧКО СЕ ПРИВАТИЗИРА ОТ БКП ДЪРЖАВНИЦИТЕ ОГЛЕДАЙТЕ СЕ КОИ ФАМИЛИИ СА МИЛИОНЕРИ
276
6
 
25
 
! Отговори
знаем преди 1 година
Готов е да продаде и предаде и майка си дори. Народа вече го окраде, предаде и продаде. Душата си би продал, само и само да е на власт.
275
10
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ПИСАЧИТЕ САМО С ВИКОВЕ НЕ СТАВА ВЗЕМЕТЕ ДА РАБОТИТЕ ПОДМЯНАТА СА С 38 ДЕПУТАТА А САМО ДА ПРЕДИЗВИКАТ НОВИ ИЗБОРИ И ТОЛКОВА НЯМА ДА ИМАТ ДА СЕ ЗАХВАЩАТ ЗА РАБОТА ЗА БЪЛГАРИЯ ДА ДОКАЖАТ ЧЕ МОГАТ ТОВА Е САМО С ПИСАНЕ С ВИКАНЕ НЕ СТАВАААА
274
2
 
11
 
! Отговори
Румяна Димитроеа преди 1 година
До коментар#115. Много искам да знам защо и ние не можем да направим,както направиха румънците?!... Колко корумпирани личности вкараха в затворите и сега ***,че ги стигни! А при нас всички от висшата класа крадат и за тях съд и присъда-НЯМА!А,ако хванат *** с крадена кокошка,ще му съдерат кожата.Всички политически лидери са за затвора,а Боко Тиквунски,трябва да е начело на списъка.Нещо ме навежда на мисълта,че съдебната власт е в комбина с висше стоящите политици.
273
18
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗДРАВОМИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ ЗА БЪЛГАРИЯ ВИКАЧИТЕ ДОСЕГА КАКВО СМИСЛЕНО ПОСТИГНАХТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ПРОПАДАНЕ ОМРАЗА ЗЛОБА КОЙТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА ЩЕ Е
272
18
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ДЕМОКРАТ БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ПОЛИТИК УВАЖАВАН В ЕВРОПА КИРО ХОДИ И ЗЛЕПОСТАВЯ ДЪРЖАВАТА НИ СЪЩАТА КОЯТО ЖЕЛАЕ ДА УПРАВЛЯВА ИМАКАК ПАДЕНИЕ