Румен Радев няма да участва в съставяне на правителство

Президентът няма да бабува на този процес, заяви проф. Александър Маринов
6 апр 2023 13:30, Росен Стойчев
106
Румен Радев няма да участва в съставяне на правителство
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев няма да участва в съставяне на правителство, нито ще бабува на този процес, както са правили други президенти в миналото. Това заяви в "Денят започва" по БНТ проф. Александър Маринов, съветник на служебния премиер Гълъб Донев и доскорошен председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

Той изтъкна, че е възможно държавният глава да свика парламента и преди Великден - на Велики вторник или Велика сряда.

Още по темата
Проф. Маринов изрази съмнение в желанието на основните политически сили да управляват в тежката ситуация, в която се намираме в момента.

"За да се състави правителство, трябва много голяма смелост, готовност да се поеме риск, защото това би било много рисковано политически и изисква и политическо майсторство, защото има много неща, които да се изпипат. И всичко това, ако допуснем, че основните участници в процеса имат желание да управляват - нещо, в което не съм сигурен", изтъкна той.

Според проф. Маринов лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прави нереалистични предложения, протягайки ръка към ПП-ДБ и президента Румен Радев.

"Борисов не само е опитен политик, той е и хитър политик и човек, който умело използва инструментариума на интригите, което не го казвам с лошо - това също е част от инструментариума в политиката. Той предлага неща, които много добре знае, че няма да се случат и затова ги предлага с такава щедрост, включително и към ПП-ДБ.

Маринов изтъкна, че няма как преговорите за правителство да се разделят от преговорите за политики - нито е реалистично първо да се преговаря за кабинет, а после за политики, каквото е предложението на ГЕРБ, нито да се преговаря за политики, но не и за правителство, каквато е позицията на ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
14
 
! Отговори
999 преди 1 година
Никой Не е и искал реарно да участва!!! Това беше ЗНАК НА УВАЖЕНИЕ от страна на Бойко. Той и НЕ очаква нищо добро от Радев. И въпреки това се обяви против импиймънт !!!
57
2
 
10
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Е какво искате като АГЕНТ МАЙСТОРА ОТ ДС Е ПЪРВИ СЪВЕТНИК НА РАДЕВ. А РАДЕВ СИ ГО Е ИЗБРАЛ ВЪПРЕКИ ЧЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА НЕГО. Т
56
3
 
11
 
! Отговори
Силвена преди 1 година
Чак след 2 години разбра, че не е негова работа.Български реотан.Разбърка държавата ,сега може спокойно да се отегли.М...ник!
55
3
 
10
 
! Отговори
Психолог до 62 преди 1 година
Радев ВИНАГИ търси вината У ДРУГИТЕ. ТАКА ИЗЛИЗА ЧИСТ пред Себе си И си вярва!!! Не случайно даже Корнито се отрече от него, въпреки че точно тя ни го набута!
54
0
 
4
 
! Отговори
Диди преди 1 година
До ТРЯБВА НИ ПУТИН !!!Не е така.Това са твоите разсъждения.Има и др.мнения
53
1
 
5
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
По закон президентът назначава служебно правителство. Не му е работа, а и в интерес на истината никога не го е правил, да назначава редовно такова. Може да подкрепи или не правителство, което му е предложено, може и да свали доверието си от дадено правителство, но не може да свали правителство - това е работа на Народното събрание.
52
2
 
13
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
Радев намало да участва...А УЧАСТВАШЕ КАТО ТОЧНО ТОЙ НИ НАБУТА КИРО И АСИ !!!
51
4
 
13
 
! Отговори
Котарак преди 1 година
Вдигна юмрук преди време . Нанесе щети на държавата и сега бяга.Ето това е др. Радев.
50
2
 
10
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Ти ли си този който съветваш Радев да срине държавата за две години.Много са ти вредни съветите господинчо.Не мислите за българите, а за Русия
49
10
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Е,не.Миризмата на обор идва от един в Банкя.
48
1
 
0
 
! Отговори
в Русия преди 1 година
В Русия извратените никога няма да имат специални права. Какво остава да се пропагандират в училищата както в Бъглария, там за това може и в затвора да влезеш. Това са болни хора, извратени.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей, какъв обрат в края на мача драги зрители!? Президентът вече не желае да участва и да бабува пи никакъв начин в съставянето на правителство! А влезе в играта с такова огромно желание да управлява, разбирай да хортува и бабува на МС.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киев с участието на чуждестранни експерти се опитва да повлияе на руските граждански комуникационни спътници. Това е нарушение на международното право, заяви руското външно министерство. Русия има право да отговори адекватно на подобни действия на Украйна.
45
0
 
4
 
! Отговори
До съск май диск 42 преди 1 година
Еее, на извратеняците като теб мястото им е определено от г-н Шикългрубер.
44
10
 
1
 
! Отговори
ТРЯБВА НИ ПУТИН !!! преди 1 година
Или някой като него, който (както на Елцин даде уверение, че ако доброволно напусне президентския пост, то срещу него няма да има съдебни и каквито и да са преследвания) да даде такива на ББ ако напусне ГЕРБ и престане да се занимава с политика. Живков пращаше такива за посланници в Индия. Защото ББ е като огромно дърво препречило руслото по което тече реката на българския политически живот. Да не кажа, че се е заинатил като маг аре на мост и пречи на развитието на BG с селските си тарикатлъци.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека не забравяме, че президента не даде умишлено мандата на ДБ предните избори, сега ситуацията е доста по-тежка и Рундю изпълни задачата поставена от Кремъл за дестабилизиране на България и настройване на хората против ЕС и НАТО.
42
1
 
6
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Съвсем заприлича на коледно прасе. Явно от много работа в президентството.
41
0
 
2
 
! Отговори
42 ПсихоДесенПримат преди 1 година
какво дрогата днес е некачествена или що??? Изчезвай да се преглеждаш ти си опасен не само за себе си но и за околните... Ако не ти се подобри състоянието ще требва да те отстрелват.
40
3
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Има си хас да участва ,ами то не върви хем да размахваш юмруче на своите, а и веднъж вече го направи и..... се опари с разните там ПеПита и ДъБари,че стигна дотам да им вика шарлатани.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде няма нужда