ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си стиснаха ръцете относно бюджетната рамка

Най-лесно е да кажеш "не", затова продължаваме търпеливо да действаме, заяви Борисов за ПП-ДБ
19 апр 2023 21:20, Йоана Цонева
25

Президентът започва консултациите с парламентарните групи утре следобед. Първи ще са ГЕРБ-СДС, а след тях - "Продължаваме промяната - Демократична България". Междувременно днес продължиха срещите между първите на изборите и останалите партии.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си стиснаха ръцете относно бюджетната рамка. В проекта се предвижда 3% бюджетен дефицит, запазване на размера на данъците, продължаването по пътя към Еврозоната и изчисляване на пенсиите по швейцарското правило.

Основното различие, което двете политически сили имат, е по отношение на това кой трябва да внесе бюджета - от коалицията на ПП-ДБ настояват служебното правителство да внесе проекта възможно най-скоро. От ГЕРБ обаче се надяват да сформират правителство, което само да изготви рамката, предаде Bulgaria ON AIR.

"Призоваваме да се внесе максимално бързо. Осъзнаваме, че ако се стигне до средата на юли без бюджет, ще има значително затруднение във финансовата система на страната", смята Асен Василев.

Според Томислав Дончев обаче най-добрият вариант е да има редовно правителство, което да внесе бюджета и да изпълнява политиките на редовното правителство.

Въпреки че от коалицията ПП-ДБ до този момент категорично отказват подкрепа за първия мандат, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново подаде ръка за съвместно управление с тях.

"Най-лесно е да кажеш "не", затова продължаваме търпеливо да действаме. Няма да сме на избори, ако те подкрепят нашия мандат. С всеки изминал ден виждаме, че ако намерим решение, това ще е най-доброто за България", коментира лидерът на ГЕРБ, като допълни, че партията ще подкрепи закона за разследване на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Кокала на Промяната преди 1 година
Ех леля му стара.. какво чудно нещо е политиката. Народа не беше прозрял за ПП, но баце се яви като спасител и ги удоши.. На есен и двете либерални течения ще бъдат излекувани с помоща на др. Костадинов, както бяло женско такова. Надявам се знаете че трябва за известен момент да се смени тунела на движение.
15
1
 
1
 
! Отговори
Шах и Мат преди 1 година
Бойко се отлюспи от ШАЩ, но това не ни спасява, това спасява само него за сега. ДьйБь с ПуПу изгубиха всичко и това ще е последното участие на мегдана в състезанието по Народна топка. Края на септември пак избори и всичко ще си дойде лека полека на мястото и без старите спасители, честото на Демокрацията защото тя ще дойде с 34 години закъснение. Бог да пази България.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше една велика песен на Руслан Маинов "Дърт козел млада върба лющеше". Не мога да се удържа и да не честитя промяната на поддръжниците на ПП-ДБ.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Комунисти,рекетьори,шарлатани сме в един и същи строй" Нека да ви е честита промяната!!!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как върви промяната?????Защото аз освен едни двайсетина милиарда лева субсидии наши пари изляти в правилните гушки на(червените олигарси)и едно хубаво безконтролно стригане от същите индивиди(червените олигарси)друга ПРОМЯНА последните две години не видях!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейййй накрая го"изчегъркахте"батя си Лойка,да ев...а и келеемета недооклатени!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абре,миииндилите софийски,защо ги няма по жълтите павета????
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две плюс години ни разигравахте тоя ЦИРК,време през което едни двайсетина милиарда лева държавни субсидии отидоха в правилните джобове,сега не е лошо да дадете една Пълна Справка,коя фирма колко милиона парици гушна?
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме Подмяната!! Затова ли гласувах за вас?? За да си стискате ръцете с ГЕРБ след изборите?? Ансолютни мошеници и лъжци!! Другия път гласувам твърдо за Възраждане!
7
2
 
7
 
! Отговори
Кога ще разберете ?! преди 1 година
Няма радост за бедния в България!
6
2
 
11
 
! Отговори
да ни е честито преди 1 година
новото продажно правителство и да благодарим на избирателите за "мъдрият" избор да си дадат вота за тези ...не намирам думи да ги опиша
5
4
 
13
 
! Отговори
5 преди 1 година
Старите мутри и новите мутри се прегърнаха!За това ли гласувахме-подмяна на вота!
4
0
 
15
 
! Отговори
Обаче преди 1 година
Борисов вече е реабилитиран. Отсега-нататък ще казва: Ама нали вие бехте с мене.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плана е ДПС да го играе уж опозиция ама ще си гласува с Киро И Баце и ще си зима процента
2
4
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ще вземе 1/4 от бюджета-я за самолети, я за самолетоносач ;)
1
11
 
6
 
! Отговори
Amerikansko P преди 1 година
Много добре . Вървим напред. Трудно, но вървим.