Борисов след срещата с Радев: Аз няма да съм номинацията за премиер

На който му е мила държавата, трябва да направи компромис
Обновена: 20 апр 2023 16:16 | 20 апр 2023 16:16, Нели Христова
90
Борисов след срещата с Радев: Аз няма да съм номинацията за премиер
Снимка: БГНЕС

Не си казахме нищо различно, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на срещата с президента Румен Радев. "Обсъдихме бюджета, обсъдихме проблемите в него, това, че миналата година сме харчили от ПВУ и сега трябва да върнем отнякъде тези пари."

"Тази омраза, която шевства в момента, няма да ни доведе до никъде. Затова призовавам за още търпение и още внимание. Тази грешка, която направихме миналата година, не трябва да я правим тази година", заяви Борисов относно отварянето на бюджета, като "човек, който е внасял 10 бюджета".

"Предиозборното говорене свърши. На който му е мила държавата, трябва да направи компромис. Това е извода от разговора ни с президента, който прекрасно разбира", допълни лидерът на ГЕРБ и отново призова за здрав разум.

"Всяка сутрин ПП-ДБ обикалят студиата да обясняват как с ГЕРБ не, абсурд. А в същото време за всяко едно действие те разчитат на нас", каза още Борисов и заяви, че си го обяснява със страх какво ще каже някой техен критик. "Аз нямам такъв страх, ние ще понесем и загуби, и критики, но те са в полза на държавата".

По думите мандатът ще бъде връчен "през следващите дни", но отбеляза, че е предложил Радев да го забави малко, за да даде повече време на партиите.

"Не сме се разбрали за нищо, както казват те Step by Step", заяви Борисов за разговорите с ПП-ДБ.

"Аз няма да съм номинацията за премиер. Бил съм три пъти, три за щастие. Най-доброто за България е коалиция между двете големи партии. Има и други варианти, но те са по-неработещи и по-слаби. Няма да има друг вариант, докато не се изчерпят всички възможности за коалиция между двете големи партии", каза Борисов.

"Хората, гласоподавателите, не само ни дадоха този резултат, но и свалиха резлутата на другите партии. Те не очитат това, или, може би го отчитат, но това води до този страх. Аз предпочитам България да върви напред, ако ще и ГЕРБ да има 5%", заяви бившият премиер. "Затова го правя - за хората, за народа, за държавата. И съм убеден, че това е правилното."

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
6
 
! Отговори
Бойко Тулуплу Кабак преди 1 година
Пак ва излъгах!;))) Сички партии си били свалили резултата, хахахаха... Не споменах, че "Възраждане" са си качили резултата. Ами, ако земат *** бият, на следващите избори? Затва, ей, внимавайте в картинката, затва, не требе д аима нови избори;))) Ей тъ, мъ сложете да царувам, докат *** изнесат с краката напреже, след тва правете, квот щете. Чухте ли? Митрофанова, щяла да гласува за Костадинов! Ей, тва са 250 млн,. избиратели!;))))
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то е ясно от по ясно!!! ГЕРБ са първи! Бойко предложи коалиционно правителство ,но с първия ,а не с втория мандат! И е ясно ,че тия от ПП и ДБ няма да се съгласят с коалиция с първия мандат! И ще бъдат аут!
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна изолация на герп-дпс и лойко докато не приключат тия ***.
32
7
 
4
 
! Отговори
ВИНЕТУч преди 1 година
Моляти се ,Толупе,стани ни премиер.Ти си нашия баща вожд и учител.Ти си светлината и въздуха.Не ни оставяй в този труден момент.
31
15
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА СЕ ИЗНАСЯ
30
5
 
16
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
Срамувам се, че живея в държава, управявана от такива хора!
29
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
вие непрекъснато се излагате първо с габровски сега остава и борисов да е премиерсега е 21 век критериите са много и много високи 26 процента при 40 процентаизб активност къде сте тръгнали избори до дупка
28
2
 
7
 
! Отговори
Курбан Байрям преди 1 година
Забравяте за ДПС. Грешка. ДПС държи Гешев. След Руди Гела е наред Боко... Гела е за тренировка, да се преброят гласовете.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никой не му пука .Идват едни милиарди по плана , които трябва да са за хората и малкия бизнес и за инфраструктура . Мислите ли че ще оставят милиардите .Сигурен съм , че вече са разпределени . Затова няма да се оправи тази държава
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къдравата Сю е , измамената камила отново !
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До България Избра... Много е гадно , да отидеш до Рим , но да не можеш да видиш папата !
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфо ,от ''извора'' / посолството/ , но не руското !Всичко е прозрачно но никой нищо не може да направи !
23
3
 
13
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Не,тази омраза няма да свърши,просто защото не можеш ,или не искаш да проумее и да приемеш факта,че злобата и омразата тръгнаха именно от теб! Просто си прегледай и изслуша казаното от теб! За обидите няма да говорим! И какво очакваш- всичко да ти бъде простено?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Беновска пипа... Много точно , пътят на Сю е отворен ,... но пак ще се рамине с поста !С една дума , РАДОСТ за сЮ ,... ама временно !
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце научи много неща от ДПС ... Няма да се кандидатира за Премиер , НО ще командва от 2-ра позиция . Този реатър го играем вече 34г.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата работа е готова опечена, ПП получават мандат и той се осъществява с подкрепата на ГЕРБ ,заради хората естествено. После Кирчо и Асенчо обират негативите от изборите,а баце си оставя в Банкя ,да играе карти с останалите мафиоти. Но,има едно НО.... ВЪЗРАЖДАНЕ къде е в цялата схема,или ще престане на ББ или ще го затрие,може само да гадаем
19
3
 
8
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Нищо не е договорено! Просто вече им е наредено! Къдравата Сю ще оглави кабинета! Добре е да имаме правителство, лошото е че то ще бъде сформирано под натиск и като израз на чужди интереси.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак се прави на интересен, ако премиера имаше имунитет веднага щеше да се трапоса на креслото.
17
5
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Не му е мила държавата , кожата. Чакам те! И аз ще направя компромис, вместо 20, ще лежиш 15. До кат си жив.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еххх,на нас ни е смешно,но тия там горе,имат работа за вършене,имат евро да вкарват, оръжия да пращат,даже имат цяло поколение да учат на евроатлантическите ценности!! Работа, работа, работа.