Кунева: Западът вижда, че не можем да излъчим стабилно правителство

Представителността на страната е все по-трудно защитима
23 апр 2023 11:06, Йоана Цонева
88
Кунева: Западът вижда, че не можем да излъчим стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

"И в Европа виждат, че страната е в криза, че не можем да излъчим нито стабилен парламент, нито стабилно правителство. Представителността на страната е все по-трудно защитима, защото без парламент ние нямаме контрол, нямаме отчетност", каза пред БНТ Меглена Кунева, бивш вицепремиер.

По думите ѝ въпреки различните сигнали в страните от Европа по отношение на Русия и въоръжаването на Украйна Европейският съюз успява да запази единство.

"Единствената организация, която изключи Русия след нахлуването в Украйна, беше Съветът на Европа. Аз мисля, че ние неправилно разчетохме предишни случаи - Нагорни Карабах, Осетия, Транснистрия, Крим. Всичко това бяха знаци, че само с предупреждения или с убежденията на икономика, на търговия, на многонационална дипломация очевидно няма да стигнем доникъде", отбеляза Кунева.

Тя посъветва преди да отиват на съвет в Брюксел, министрите да обясняват как е формирана позицията и да канят посланика на страната в ЕС, за да поиска мнението от парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
13
 
! Отговори
Той преди 1 година
Кривоустата предателка, какво изобщо говори?
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой Запад? Оня във Франция ли, където правителството е стабилно чрез тоталитарни практики? Или Великобритания, където премиерите се сменят като носни кърпи? Или Италия, която стабилно се връща към фашизма? Или САЩ, където управлява президент с деменция и вицепрезидент, който не може да върже две смислени изречения? Да продължавам ли?
41
1
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
вечната Кукуневица !...Кой я подхранва и държи като "спяща клетка" ?
40
2
 
21
 
! Отговори
Хайл преди 1 година
Кривоустата ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА,КОЙ И ДАВА ПОЛЕ ДА БЛЕЩИ ГЛУПОСТИ???? ТАЗИ ДЕТО ЗАЩИТАВАШЕ "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ" ТРЯБВА ДО ЖИВОТ ДА ГНИЕ В КАУША
39
1
 
10
 
! Отговори
CHUK преди 1 година
AMA TAIA OSHTE JIVA LI BILA.TOLKOVA VREDI NANESE NA STRANATA NI, ITOLKOVA ZABOGATYA CHE VECHE I E VREME DA PUKNE
38
2
 
0
 
! Отговори
От 43 до 40 преди 1 година
До 40
37
2
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Изпуснати са 33 години ! Те за двата фалита на държавата не вкараха никой,сега когато точно стъпихме на краката си и все повече българи бяха доволни от стандарта на живота си, от общата икономическа ситуация и влизането в Еврозоната и Радев вдигна юмрука и последваха две вече три години на безмислени протести от ,,умнокрасивите и добрите",които в края на краищата се оказаха подведени от шарлатани!?!?!?
36
0
 
30
 
! Отговори
Кунка Пръмова БКП преди 1 година
Преди се продавах на Масква, сега се продавам на Запада! Каква съм аз - някой може ли да ми каже?!
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куневица Пръмовица пак ли ръси акъл?
34
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунева защо не е в затвора? Кой подписа за затварянето на ядрените централи .Докато няма вкарани политици бивши и сегашни в Белене няма да се оправи България.
33
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След неадекватната Плугчиева,сега йесменката Пръмовица ли ще ни дава акъли?! И двете са еднакво неприятни и противни особи заради бездънното си показно слагачество на западните си господари! И двете носят огромна вина за тоталното пропадане на държавата,която затриха заради безотказно слугуване на запада! Всички предатели на БЪЛГАРИЯ да бъдат проклети навеки!!!
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпълзя и тъз кики мора - за да напомни за съществуването - белким я забележат и и предложат някой бушонски пост..
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой запад, онзи без газ и АЕЦ, зеления ли.:))
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кукубенд парламент! Мутри вътри! Нашта маса поздравява вашта маса с песента Месечина, месечина, йой йой! Колко ли трябва да сте малоуменНарод, за да си направите държавата на чалготека?
29
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврейската снаха Меглена Кунева по мъж Пръмова.Същата се отказва от собстве ия си баща ,затова,че е осъден по политически причини от комунистическия режим и изпратен на лагер.Пръмова-Кунева се омъжяа за видния комунист и евреин от номенклатурната фамилия Пръмови.След промените през 89г.Мегленчето изведнъж се сеща,че баща политическия затворник ,връща си неговата фамилия Кунева ,забравя,че се е отрекла от него и парадирайки с неговата фамилия става върла демократкЪ и прави кариера.
28
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да инициира референдум за запазване на българският лев,Костадинов от Възраждане трябва да направи референдум за завръщане на Народният Съд за тези които съсипаха държавата последните 30 години и тая пъстърма ще бъде на едно от почетните места с нейният дял за закриване на АЕЦа..
27
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая продажна скумрия трябва да е от първите изправена пред задаващия се Нов Народен съд за престъпление срещу народа, загдето загроби 1,2,3,4 блокове на АЕЦ Козлодуй и за тоав си предателство се нагуши с комисионни от френската банка Париба ,която след затварянето на нашите блокове финансира изграждането на АЕЦ Черна вода в Румъния,който АЕЦ замести нашия на Балканите за търговия на ток.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и? Само на робите им пука за другите.
25
1
 
19
 
! Отговори
YILI преди 1 година
Не разбирам защо някой хора продължават да си мислят ,че тяхното мнение е значимо. Тази нали мина вече през управлението и се записа в историята като мадам YES, виждат се резултатите от нейните преговори за да ни приемат в ЕС. Затова на определена възраст е редно всеки да си даде сметка какви ги е вършил и да се "кротне" поне да не дразни с показване в публичното пространство. Въпроса е дали през нейните преценки не си мисли ,че е допринесла много за "Развитието на България"!!!!!
24
1
 
16
 
! Отговори
Кой Ви е виновен?! преди 1 година
25, като пратят няколко хиляди в Трудови лагери, останалите крадци ще замръзнат като цаца в консерва. Тежкия физически труд пречупва и най-големите корумпета. И да, ако само ги вкарват в Затвори, няма да ги поберат никак.