Борисов: При връчване на мандата трябва да сме наясно - с наш или техен кабинет

ПП-ДБ не са готови да отговорят на диалогичността на ГЕРБ
Обновена: 25 апр 2023 17:08 | 25 апр 2023 17:05, Нели Христова
255
Борисов: При връчване на мандата трябва да сме наясно - с наш или техен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В деня на връчване на мандата трябва да сме наясно - или с наш състав на кабинет, или с техен състав на кабинет, заяви Бойко Борисов по време на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ. Той коментира лидерската среща, която се проведе днес между него и ПП-ДБ.

"Днес имахме лидерска среща с нашите опоненти на изборите", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията след заседание на парламентарната група.

"Може да се намери едно нормално управление, дори за кратко", каза още той и допълни, че няма човек, който да каже, че през последните 2 години нещо е по-добре.

"Да не оставяте с впечтление, че не сме опоненти или, че не сме противници, или че нещо се прроменило в твърдостта на двете партии. Благодарих, че приеха срещата - води се разговор по теми, които в следващаа седмица-две трябва да бъдат решени. Днес Гърция получи още 10 млрд. по плана за възстановяване. Ние продължаваме 2 г след разграждането на средно добро управление само аванси", заяви Борисов след сутрешната среща с ПП-ДБ.

"Програма минимум - бюджет, приети закони и чак тогава да отиваме на избори и да се започваме отначало. Програма максимум - с разум да се направи добро политическо експертно правителство. Те експертите са политици, ако е много добър експерт, той си седи във фирмата и си изкарва парите, надали му се занимава с таква рабтоа. Няма напредък по правителство, има напредък по управленска програма за правителство", отсече лидерът на ГЕРБ.

Според него ПП-ДБ не са готови да отговорят на диалогичността на ГЕРБ. И отново настоя да види имена за кажинет преди връчването на мандата. "Или с наш състав на кабинет, или с техен. Ако го няма до тогава, ще предложим наше правителство на малцинството. Затова е, не от любопитство, а да видим би ли могло да се сдобри нещо добро след като имаме обща управленска програма", обяви Борисов. Според него след консенсуса по важните теми, "във всички случаи ще се разберем и в останалите теми - спорт и култура. За Шенген трябва да се стегне границата и да се направят много неща, това е като еврозоната - не е лесно да се направи, бе лесно преди 2 г., когато влязохме в еропейския съюз", заяви той във връзка с приоритетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАТВОР ЗА БАНКЯНСКИЯТ КРАДЕЦ !!!
206
1
 
1
 
! Отговори
ььааь преди 1 година
Хайде в затвора
205
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
връщаите веднага мандата отиваме на избори вие за нищо не ставате само празниприказки и прос-то-тии
204
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАМОКЛЕВИЯ НЕЗАКОНЕН ПО БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ МАГНИТСКИ МЕЧ ВИСИ И ИЗЯСНЯВА СИТУАЦИЯТА.
203
10
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
ГЕРБ е партия изме тта, ръководена от милиционерски полковник зкпч, с тях не може да се направи нищо и не може да се примами от тях никакъв електорат. Въобще никакви отношения не трябва да има с тях. Заиграването с ГЕРБ е инициатива на Кирчо, защото иска да краде.
202
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ по долен тррол правилно са те изтррили.
201
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да...ако сам не си слагаш лайкове и не слагаш на останалите написаното от теб е без значение.
200
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да.....изглежда, че мафията по върховете в България е неизкоренима. Какъв срам и какво унижение, най-корумпираната партия, довела до пълна разруха държавата и институциите, отново да е в позиция да диктува условия за съставяне на кабинет. Но пак народът им даде този коз в ръцете!- същият, който ги свали. Лустрация трябвало да направят...че кой престъпник си прави сам лустрация? Или си прави такава съдебна реформа, че после да е в негов ущърб?! Смешно е
199
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постоянно се мъкнат тролеи които разводняват форума с глупостите си.
198
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парламентът може да приема закони но не с пррocти решения да ограничава кабинета.
197
5
 
6
 
! Отговори
Ангеларий преди 1 година
А коя е Мата Хари?
196
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е.Щом дори служебно правителство назначено от президента е длъжно да изпълнява безропотно волята на парламента от правителство няма нужда.
195
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен . Предлагам ... "правителство на ротационен принцип" .. това го прочете по на долу на писано от мен още снощи. Некоректно е да се преписва от други..
194
2
 
5
 
! Отговори
В. преди 1 година
Правителство на малцинството ще има! Който го направи ще спечели. За всички неуспехи ще обвини опозицията. Всички успехи ще му послужат за следващи избори.
193
3
 
14
 
! Отговори
Време е за присъда преди 1 година
Требва си присъда
192
4
 
11
 
! Отговори
Гъдьо преди 1 година
Мъчат се завалиите- ГЕРБ и ПП да се ожеят,мъчат се...ама как да стане насила...няма капчица любов,илипоне привличане?? Народът го е казал-насила хубост не става!! Младоженецът Бойконапира горкия, пита, гледа вглъбено...ноотсреща булката ( ПП- Киря,Кокорова)гледа към тавана...не ще и да си помисли за брак ( съвместно управление) с Боко!!А като кум..Раде е толкоз жалък..
191
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко,цепнаха ли те в американското посолство ?
190
6
 
15
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Последните тресения на Борисов, преди влизането му и на другите от бандата му в затвора:))))
189
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименшегувам се...пригожин и мен ме трият...блокират...наказват...рашка обслужваща сме,финансирани от ЕС...нелепо, глуповато и престъпно!!!
188
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименуау гледам го отдавна...тоя е изрожденец на субстанции,дават им ги от пАсолството!заплахи...уау...ела бе мой ...моля те ела на мен да ме "изтриеш"..св.л.ч фашистка!!!